2012. május 24. csütörtök, 10:27

 

A Mazda Motor Corporation és a Fiat Group Automobiles S.p.A. aláírtak egy nem kötelező érvényű egyetértési megállapodást a Mazda és az Alfa Romeo új roadsterének közös tervezésére és gyártására vonatkozóan, amely a jövő-generációs Mazda MX-5 hátsókerék meghajtású modelljén alapszik majd.

mazda-mx5

A tanulmány a Mazda és Fiat részéről egyaránt két különböző, egymástól eltérő stílusú, ikonikus és márka-specifikus, könnyűsúlyú, hátsókerék-meghajtású roadster kifejlesztését célozza. Mind a Mazda, mind pedig az Alfa Romeo modellváltozatok speciális, saját gyártású, mindkét márka esetében egyedi motorokkal rendelkeznek majd.

A project feltétele, hogy mindkét gépjárművet a Mazda gyártja majd Japánban a hiroshimai gyárban, ahol az Alfa Romeo gyártását előre láthatóan 2015-ben kezdik meg.

“A Mazda egyik legfőbb vállalati célkitűzése a más márkákkal való technológiai és termékfejlesztési együttműködés létrehozása, és ezen együttműködés a Fiattal egy meglehetősen fontos első lépés ezen az úton. Különös örömünkre szolgál, hogy egy ilyen komoly presztízsértékkel rendelkező márkával, amilyen az Alfa Romeo, dolgozhatunk együtt az új roadsterünk tervezésében, amely a jövőgenerációs MX-5 modellünkön, a Mazda legendás sportkocsiján alapszik majd, amely a világ valaha is létezett legkeresettebb roadstere.” - mondta Takashi Yamanouchi, a Mazda Igazgatója, Igazgató Tanácsának elnöke és elnök-vezérigazgatója.

mazda-mx5-modellek

“Ez a megállapodás egyértelműen demonstrálja az elkötelezettségünket az Alfa Romeo iránt, valamint az elhatározásunkat, hogy az Alfa Romeot egy igazi globális márkává tegyük. A Mazdával kötött megállapodás számunkra a világ által elismert vezető kompakt hátsókerék-meghajtású autó gyártójával való együttműködést jelenti annak érdekében, hogy az Alfa Romeo számára egy olyan izgalmas és stílusos roadstert fejlesszünk ki, amely illik az Alfa Romeo tradícióihoz. A Mazdával való együttműködés lehetősége nagy örömünkre szolgál, és reméljük, hogy sikerül a jövőre vonatkozóan megalapoznunk egy folyamatos és gyümölcsöző kapcsolatot.” mondta a Fiat elnök-vezérigazgatója, Sergio Marchionne.

A végső megállapodás aláírására várhatóan 2012. második félévében kerül sor.
A Mazda és a Fiat abban is megállapodtak, hogy esetleges jövőbeli, európai együttműködési lehetőségeikről is tárgyalni fognak.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER