Címkék: autóelszállítás | parkolás | szabálytalan

2014. február 02. vasárnap, 15:28

 

Kétszáz, szabálytalanul parkoló és emiatt a közösségi közlekedést akadályozó járművet szállított el a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) az elmúlt egy évben.

A két szervezet pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint mintegy 1800 esetben intézkedtek a szabályokat megszegő gépjárművezetőkkel szemben, 856 alkalommal a járművezető távollétében szabtak ki bírságot, 432 autóst pedig a helyszínen bírságoltak meg.

Tájékoztatásuk szerint az intézkedés hatásos, mivel jelentősen csökkent az autósok okozta tömegközlekedési fennakadások száma, és kevesebbszer volt szükség akadályoztatás miatt a troli- vagy villamosjáratok autóbuszos pótlására is: 2012-ben száz esetben kellett szabálytalanul parkoló gépkocsi miatt pótlást elrendelni, míg 2013-ban már csak 48 alkalommal.

A BKK és a FÖRI között 2012 végén létrejött együttműködés alapján 2013 február elsejétől a tömegközlekedést akadályozó autókat a FÖRI elszállítja, valamint a szabálytalanul várakozók ellen eljárás indul.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

subi2
0
 
 
Kevés! Sokkal többet kellene elszállítani, rengeteg a pofátlanul parkoló autó.
Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER