2012. június 15. péntek, 19:58

 

A Mazda bemutatta a vadonatúj CX-5 modellben debütáló, vezetőtől független vészfékrásegítő rendszerét (autonomous emergency braking – AEB) 2012. június 13-án az Autoworld Brussels autószalonon megrendezésre került AEB rendezvényén.

Az Euro NCAP által szervezett eseményen a Mazda mellett több autógyártó is részt vett AEB-vel ellátott gépjárműveivel, statikus bemutatóval és tesztvezetéssel egyaránt. Az Euro NCAP ismertette a különböző rendelkezésre álló rendszerekről készült felmérés eredményeit és azok európai piaci penetrációját. Ezt követően az autóipari szakemberek és szakértők, valamint az EU politikai döntéshozói és más érintett szakemberek  megbeszélést tartottak ezen rendszerek fejlődéséről és biztonsági előnyeiről.

mazda-cx-5

A CX-5 kompakt szabadidőautó az első Mazda, amely rendelkezik a Smart City Brake Support (SCBS) elnevezésű, innovatív AEB biztonságtechnológiai rendszerrel, amely egy, a szélvédőn elhelyezett infravöröshöz közeli érzékelési hullámhosszal rendelkező optikai szenzort használ a gépkocsi előtt haladó járművek megfigyelésére. Az SCBS 30 km/h alatti sebességnél vészhelyzet esetén automatikusan működésbe hozza a fékeket, ezáltal segít az ütközések megelőzésében, illetve mérsékli a járművek esetleges sérüléseit és károsodását. Az SCBS rendelhető lesz valamennyi jövőbeli Mazda modellhez.

“A CX-5 volt az egyetlen szabadidőautó, amely részt vett a rendezvényen, így az esemény kitűnő lehetőséget nyújtott a számunkra, hogy bizonyítsuk a Mazda balesetek megelőzése iránti elkötelezettségét a korszerű aktív és passzív biztonsági csúcstechnológiák kombinációjának alkalmazásával.” - nyilatkozta Jeff Guyton, a Mazda Motor Europe elnöke és elnök-vezérigazgatója.

A CX-5 az olyan, legmodernebb aktív biztonsági rendszereket, mint az SCBS a Mazda új sávelhagyásra figyelmeztető rendszerével (Lane Departure Warning System - LDWS), egyedi passzív biztonsági technológiákkal, valamint a csökkentett súlyú, de ugyanakkor kifejezetten merev SKYACTIV-Body karosszériával kombinálja. A Mazda legújabb modellje maximális, ötcsillagos Euro NCAP- minősítést szerzett, amely hivatalosan is igazolja, hogy a CX-5 napjaink egyik legbiztonságosabb autója.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER