2012. július 11. szerda, 10:53

 

A Mazda MX-5 újonnan frissített változata most gurul le a hirosimai gyár szerelőszalagjáról, és értékesítése idén ősszel kezdetét veszi Európában.

mazda-mx5-roadster

Növelt biztonsági szintjének, még kiválóbb vezetési jellemzőinek, továbbá a még szebb belső- és külső dizájnjának köszönhetően a legendás roadster két modellváltozata – a zárható keménytetős coupé és a klasszikus vászontetős változat – még vonzóbbá vált.

Agresszívabb külső, kifinomultabb belső
A frissített MX-5 új első lökhárító dizájnnal rendelkezik, amely még agresszívabbá varázsolja a roadstert, és optimális aerodinamikai jellemzőket eredményez. Európában egy gyönyörű, új szürke árnyalatú külső szín is megjelenik a palettán, a korábbi Metropolitan szürke színt ugyanis leváltja az új Dolphin szürke árnyalat. A belső térben a dekorelemek és a velük harmonizáló kormánykerék küllők pedig sokkal kifinomultabb anyagokból készülnek.

mazda-mx-5

Nagyobb élvezet a kanyarokban is
Az MX-5 mindig is a világ egyik legsportosabb és legélvezetesebb vezetési élményét nyújtotta, az új frissített verzió pedig még fogékonyabban reagál a vezető utasításaira. A gázpedál és a pillangószelep mozgása az új modellverzióban ketté lett választva (a kéziváltós modellek esetében). Mindez lineárisabb gyorsulási érzetet eredményez, és alacsonyabb sebességről való gyorsítás esetén a vezető számára még nagyobb kontrollt tesz lehetővé, például kanyargós országutakon haladva.

Mindez egy továbbfejlesztett, vákuumos fékrásegítő optimalizált karakterisztikájával lett kombinálva, amely kedvezőbb fékezési jellemzői révén különösen kanyar előtt fékezés esetén bír nagy jelentőséggel. Az új gyorsítás-kontroll akkor lép működésbe, amikor a vezető elengedi lábával a féket, és újra a gázpedálra lép. E két újítás együttesen a fékezést még kontrolláltabbá teszi, a fékezést követő gyorsítás pedig lágyabbá válik, ezáltal a vezető számára még egyszerűbbé válik fékezés után a kívánt sebesség elérése. A frissített MX-5-ben – amely már korábban is legendássá vált az úgynevezett „Jinba Ittai – ló és lovas egysége” vezetési élményéről – a mindennapi vezetés ezáltal most még élvezetesebbé válik.

A motorháztető, tompítja az ütközést
A frissített MX-5 nem csupán agresszívabb megjelenéssel, jobb aerodinamikai jellemzőkkel és jobb kanyarvétellel lett megáldva, de a gyalogosvédelem terén is jelentősen javult. A Mazda bemutatja a vadonatúj “aktív motorháztető” elnevezésű gyalogosvédelmi rendszert, amely automatikusan felemeli a motorháztetőt, amikor gyalogos becsapódást észlel. Ez a motorháztető alatt azonnal teret hoz létre az ütközési energia elnyeléséhez, és tompítja az ütközést. Az új első lökhárító dizájn pedig a gyalogos lábainak védelméhez is jelentős mértékben hozzájárul.

A Mazda MX-5 frissített változatának értékesítése 2012. őszén veszi kezdetét Európában.

mazda-mx5


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER