2011. augusztus 02. kedd, 14:19

 

A Mazda Motor Corporation az idei Frankfurti Autókiállításon mutatja be vadonatúj kompakt szabadidő-autóját, a Mazda CX-5-öt. A modell a Mazda új, hatodik generációjának első képviselője, mely felvonultatja a SKYACTIV technika összes innovációját, ill. magán viseli az új formanyelv, a ’KODO – a mozgás lelke’ jellemzőit.

Mazda-CX-5

A Mazda CX-5 – melynek globális bevezetését fokozatosan, a jövő év elejétől kezdik meg a piacokon – új irányból közelíti meg a Mazda legfőbb márkaértékét, az élvezetes vezetést: Az új modell összes alkatrésze a SKYACTIV technika jegyében formálódott; legyen szó a benzin-, vagy dízelmotorokról, kézi ill. automata váltóról, karosszériáról, vagy futóműről. A végeredmény pedig egy precízen irányítható, sportos, kiváló minőségű kompakt szabadidő-autó lett, amely kevésbé terheli környezetét, viszont maximálisan biztonságos.

A CX-5 európai motorválasztékában megtalálható majd a kétliteres SKYACTIV-G benzinmotor, valamint a 2,2 literes SKYACTIV-D dízelmotor, sztenderd, ill. nagyteljesítményű változatokban. Mindegyik motor sűrítési aránya 14,0:1, az ideális hatékonyság érdekében. A technikai fejlesztésekkel a Mazda arra koncentrált, hogy a kompakt SUV kategória környezetvédelmi előírásainak tökéletesen megfeleljen: az új CX-5 2,2 literes SKYACTIV-D dízelmotorral kevesebb, mint 120g/km CO2-t bocsát ki.

A CX-5 az első olyan sorozatgyártású Mazda-modell, amely bemutatja az új, ’KODO – a mozgás lelke’ formanyelvet, melyet már az idei Genfi Autószalonon kiállított Mazda SHINARI és Mazda MINAGI tanulmányautó is megfogalmazott. Ennek markáns részletei az új ’Mazda-arc’, valamint a dinamikus vonalvezetés, amely vitalitást és agilitást sugall.

Mazda-CX-5-suv

A CX-5 mellett a Mazda stand további érdekessége lesz a Mazda3 frissített változata; mely alacsonyabb károsanyag-kibocsátást, sportosabb menetdinamikát, nagyobb stabilitást, kényelmesebb belső teret, valamint korszerűbb külső megjelenést ígér, magasabb minőség mellett.

A 64. Frankfurti Autószalon (IAA) szeptember 13-án és 14-én várja a sajtó képviselőit, a nagyközönség számára szeptember 15. és 25. között áll nyitva.

A 2011-es Frankfurti Autószalon kiállításon megjelenő modellek
Új modellek    Mazda CX-5 (világpremier)
Frissített Mazda3 (európai premier)
Technikai eszközök:
Új SKYACTIV-G közvetlen befecskendezéses benzinmotor
Új SKYACTIV-D tiszta üzemű dízelmotor
Új SKYACTIV-Drive automata váltó
Új SKYACTIV-MT kézi váltó
Aktuálisan forgalmazott modellek: Mazda2, Mazda5, Mazda6, Mazda MX-5, Mazda CX-7


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER