2011. szeptember 30. péntek, 14:21

 

A Mazda az egyetlen márka, melynek három modellje is Top3-ban van a német Auto Bild magazin tartósteszt-eredményei között. A cikk “gond nélküli autónak” nevezi a Mazda3-at, melynek egyetlen jelentéktelen meghibásodása volt a 100 000 km alatt.

 

auto-bild

Jó sorozata van a Mazdának a német Auto Bild tartósteszt rovatában. A Mazda6 és a Mazda5 után most a Mazda3 is kiemelkedő eredménnyel végzett a lefutott 100 000 km után. Az elért pontszám bizonyítéka a magas termékminőségnek, megbízhatóságnak és a Mazdák tartósságának.

A 100 000 km alatt a Mazda legnagyobb darabszámban eladott autójának a kétéves használat közben csak egy, jelentéktelen meghibásodása volt: a csomagtérfedél egyik műanyag alkatrésze adta meg magát. Ez azt jelenti, hogy a Mazda3 a legjobb eredményt érte el a magazin tartóstesztjén, és ezzel a harmadik Mazda modell, amely ilyen kimagasló teljesítményt nyújtott –
semelyik másik autógyártó nem büszkélkedhet ilyen eredménnyel. A kompakt kategóriában pedig a modell második lett az örökranglistán.
„Az elsők között gondoljon a Mazdára, aki gond nélküli autót keres” – vonta le a következtetést az Auto Bild szerkesztősége – „a legendás japán minőség még mindig létezik és virul.” A Mazda3 tartósteszt eredményei a német magazin mai számában jelentek meg.

Mazda3-auto-bild

Az aktuális, második generációs Mazda3-at a gyár 2009-ben mutatta be. A modell megújult verziója idén, a Frankfurti Autószalonon jelent meg, jobb menetkomforttal, kényelmesebb belső térrel, korszerűbb dizájnnal. Az első autók 2011. október végén jelennek meg a magyar kereskedésekben. A Mazda3 frissítésénél a mérnökök hasznosították mindazt a visszajelzést, amelyet az elmúlt 2-3 évben kaptak az újságíróktól, ügyfelektől; ennek megfelelően a javítottak az aerodinamikai jellemzőkön, az utastér még csendesebb, a kanyarok vétele pedig még élvezetesebb lett.

A magyar piacon egy új motor is megjelent a kínálatban: a Mazda3 mostantól elérhető a 2,2 literes, akár 185 lőerős dízel erőforrással is. Az autó TX felszereltségi szintjét kibővítették; helyet kapott benne a sebességváltás esedékességére figyelmeztető rendszer, a TomTom navigáció, a Bluetooth-kihangosítás és a sávváltást segítő rendszer (RVM) is, amely Frankfurtban EuroNCAP Advanced díjat kapott.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER