2012. december 17. hétfő, 14:20

 

A Mazda most bevezetett zászlóshajója új távlatokat nyit, és egy olyan, új ügyfélgenerációt szólít meg, akik a vezetési élmény merőben új szintjét várják el autójuktól. Jellegzetes formatervvel, intuitív funkcionalitással és kivételes robbanékonysággal rendelkezik, ugyanakkor a márka csúcsmodelljétől elvárható kiállást dinamikus, érzelmekkel telített vonzerővel elegyíti.

Mazda6 fejlett SKYACTIV technológiával.
Az új Mazda6 a Fenntartható Zoom-Zoom stratégia legújabb megnyilvánulása. A Mazda hosszú távú stratégiája, hogy olyan, biztonságos és környezetbarát járműveket hozzon létre, amelyek ugyanakkor a lehető legmagasabb szintű vezetési élményt is nyújtják. Az élvonalbeli üzemanyag-fogyasztás érdekében az új Mazda6 a SKYACTIV technológia eredendően könnyű szerkezetét különleges, innovatív hajtáslánc-komponensekkel, valamint a Mazda egyedülálló i-ELOOP fékezési energia-visszatápláló rendszerével társítja.

mazda6

A SKYACTIV motorok – a benzin és dízel motorok esetében egyaránt – kiemelkedő 14:1 sűrítési arányukkal jelentősen javítják a járművek gazdaságosságát. A motorok a gyakorlatban akár 20 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyasztanak, egyúttal akár 15 százalékkal több nyomatékot és teljesítményt nyújtva.

Piaci bevezetés 2013. januártól

A Mazda kiváló hatásfokú SKYACTIV hajtásláncainak sorában három benzinmotorral (ebből kettő az új Mazda6 fedélzetén debütál) és két dízelmotorral találkozhatunk, automata vagy kézi kapcsolású sebességváltókkal társítva. A legtöbb hajtáslánc kombinálható a Mazda új i-ELOOP fékezési energia-visszatápláló rendszerrel, valamint az i-stop elnevezésű fejlett start-stop rendszerrel.

A 2.0i SKYACTIV-G közvetlen befecskendezéses benzinmotor Standard Power kivitelének teljesítménye elsőkerék-meghajtással és hatfokozatú manuális váltóval 145 lőerő és 210 Nm, végsebessége 208 km/h és 9.5 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h-ra. Az átlagos fogyasztása 5.5 l/100 km, a CO2-kibocsátása pedig 129 g/km. Néhány héttel a benzines verziók bevezetése után a dízel kivitelek is elérhetőek lesznek – 150 vagy 175 lőerős motorváltozatban. A 150 LE változat átlagosan csupán 4,4 litert fogyaszt 100 km-en, a CO2-kibocsátás csak 116 g kilométerenként. Ezen értékekkel a Mazda a középkategóriában abszolút vezető helyet foglal el.

Biztonsági felszereltség és funkcionalitás
A Mazda6 mindemellett kivételes biztonságos is, hála a SKYACTIV-Body karosszériának, amelynek igen merev szerkezete elnyeli, illetve az utascellától elvezeti az ütközés energiáját, így biztosítva kategóriaelső ütközésvédelmet. Ha ehhez hozzávesszük az aktív biztonsági rendszerek irigylésre méltó arzenálját, olyan környezetet kapunk, amelyben a vezető maximálisan a vezetés élvezetére összpontosíthat, miközben utasai átadhatják magukat a pihentető utazás örömének.

A Mazda6 utastere ráadásul kényelmes is: noha első pillantásra kompaktnak tűnhet, a hátrafelé elnyúló utastér erőt és életvidámságot sugároz, és olyan, tágas, üdítően ergonomikus belső teret biztosít, amelyben minden kezelőszervet és funkciót úgy helyeztek el, hogy azokat a vezető a lehető legkényelmesebben és legrugalmasabban érje el.

Az új Mazda6 egy olyan, lenyűgöző jármű, amely egyszerre biztonságos és gazdaságos, amely a kifinomult, kényeztető utazást precíz, lineáris vezethetőséggel társítja, mégpedig olyan mértékben, amiről az európai középkategória (C/D szegmens) más szereplői talán álmodni sem mernek. A Mazda6 azonban nem álom, hanem valóság – itt és most!

Az új Mazda6 4 különböző felszereltségi szinttel érhető el – az EMOTION alapkiviteltől a CHALLENGE és ATTRACTION kivitelen át a REVOLUTION csúcsfelszereltségig. A különböző motor, váltó és meghajtási változatok által számos összeállításban érhető el a modell.

mazda6-wagon

Az új Mazda6 Magyarországon

Az új Mazda6 2013. januárban kerül bevezetésre hazánkban, de előértékesítése már idén december 17-én kezdetét veszi. A modell induló ára 6.499.900 Ft (2.0i benzines kivitel EMOTION felszereltséggel, elsőkerék-meghajtással, hatfokozatú manuális váltóval). Természetesen a Mazda6 modellekhez is jár a Mazda (3+2 év) garanciája.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER