2011. május 11. szerda, 09:46

 

Az angol hosszú távú sportkocsi bajnokságban (Britcar MSA British Endurance Championship 2011) futó MX-5 GT az idei szezon második dobogós helyezését érte el a donington park-i pályán múlt vasárnap. Ez az eredmény a Mazdát a verseny állásában a második helyre kvalifikálta kategóriájában.

mazda-mx5-racing

A szombati edzések során a Mazda Financial Services és a Motul által támogatott MX-5 GT a 8. helyet szerezte meg a rajtrácson, de a verseny napján sikerült ezt tovább javítani a riválisokkal (Seat Leon, Ginetta G50 és Lotus Elise) szemben. A versenyt Owen Mildenhall kezdte, aki az 5. helyig jött fel, a futamot pedig Mark Ticehurst fejezte be a kategória harmadik helyén. Érdekesség, hogy a versenyben egy sorozatgyártású MX-5 is részt vett Mike Wilds, korábbi F1 pilóta, ill. Mark Hales, független újságíró vezetésével, ők negyedik helyen végeztek kategóriájukban.

A 850 kilós, 275 lóerős, 3 másodperc alatt 100 km/h-t elérő becsövezett versenyautót a Jota Sport alakította át, figyelve arra, hogy az MX-5 hű maradjon gyökereihez, és méltón képviselje a Mazda híres gramm stratégiáját. Több mint 400 óra alatt a FIA előírásainál 17-szer merevebbre építették a karosszériát, és savba mártották, hogy még könnyebb legyen. Szembenéztek a lengéscsillapító- és motorbeállítások nehézségeivel, hatsebességes, szekvenciális váltóval szerelték fel, valamint kiépítettek belőle minden olyan alkatrészt, amely nehezebbé tette volna az autót.

mazda-mx-5-gt

A Mazda MX-5 GT első versenye március közepén volt, ahol kisebb koccanás után a váltó sérülését kellett kiküszöbölniük; ez a futam amolyan teszt volt mind az autó, mind a pilóták és szerelőik számára. Az április 17-i, rockinghami versenyen már erős potenciált mutatott az autó, az új beállításokkal sikerült növelni kanyarsebességét, a végeredmény dobogós helyezés lett.

„A Jota Sport kiváló munkát végzett az autón, meglehetősen rövid idő alatt. A váltószoftver beállítása és az új kipörgés gátló rendszer sokat javított az autó kezelhetőségén. A további fejlesztésektől illetve a beállítások finomhangolásától egyre jobb eredményeket várunk akár már a következő, júniusi versenyen a thruxton-i pályán” – mondta Graeme Fudge, a Mazda UK PR-igazgatója.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER