2011. december 09. péntek, 17:04

 

A modell világszerte, így hazánkban is 2012. áprilistól a benzinmotoros, májustól a dízel változattal kerül piaci bevezetésre. A Mazda CX-5 előértékesítése már idén december 8-án megkezdődik, 6.880.000 Ft alapárral.

A Mazda a vadonatúj CX-5-tel most első ízben jelenik meg a folyamatosan növekvő gépjármű szegmensben, az egyre népszerűbb kompakt szabadidőjárművek (SUV) kategóriájában. A CX-5 minden korábbi Mazda modellnél jobban variálható. Az ügyfelek szabadon állíthatják össze az általuk kívánt modellt: első- vagy összkerék-meghajtással, benzin- vagy dízelmotorral, új hatfokozatú manuális vagy automata sebességváltóval (SKYACTIVE-Drive). Az alapjaiban új fejlesztésű, sportos SUV nem más, mint az újgenerációs, sorozatgyártású Mazda modellek előfutára. Az új CX-5 ötvözi az innovatív SKYACTIV technológiát a Mazda új formanyelvével, a KODO-val, amelynek jelentése: „A Mozgás Lelke”. Dacol a konvenciókkal: megnyerő és merész külsejével, és a környezetbarát üzemeltetés terén messze kiemelkedő értékeivel a Mazda CX-5 kitűnik az szabadidőjárművek népes táborából.

mazda-CX-5

CX-5 új SKYACTIV technológiával.
A SKYACTIV technológia valamennyi üzemanyag-gazdaságos megoldást magában foglalja:  a Mazda új start-stop rendszerével (i-stop) ellátott, hatékony hajtásláncokat, a jobb aerodinamikai jellemzőket, a könnyebb, de ugyanakkor erősebb futóművet és karosszériát. A SKYACTIV motorok – a benzin és dízel motorok esetében egyaránt – kiemelkedő 14:1 sűrítési arányukkal jelentősen javítják a járművek gazdaságosságát. A motorok a gyakorlatban akár 20 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyasztanak, ezáltal akár 15 százalékkal több nyomatékot és teljesítményt nyújtva.

Piaci bevezetés 2012. áprilistól
A 2.0i alapverzió teljesítménye elsőkerék-meghajtással és manuális váltóval 165 lőerő és 210 Nm, végsebessége 208 km/h és 9.2 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h-ra. Az átlagos fogyasztása 6.0 l/100 km, a CO2-kibocsátása pedig 139 g/km. Néhány héttel a benzines verziók bevezetése után a dízel kivitelek is elérhetőek lesznek – 150 vagy 175 lőerős motorváltozatban. A 150 LE változat átlagosan csupán 4,5 litert fogyaszt 100 km-en, a CO2-kibocsátás csak 119 g kilométerenként. Ezen értékekkel a Mazda a kompakt SUV kategóriában abszolút vezető helyet foglal el.

Funkcionalitás és biztonsági felszereltség
Az új CX-5 a Mazdákra jellemző kimagasló vezetési élmény mellett egyedülálló funkcionalitást és biztonságot is nyújt. A Mazda új modelljének a versenytársakéhoz képest nagyobb tengelytávja (2,70 m) a dinamikus megjelenés biztosítása mellett a térkínálat és térérzet szempontjából is pozitív hatással bír. A Karakuri ülésrendszer a CX-5 modellnél további finomításra került, így lehetővé vált a hátsó üléssor 40:20:40 arányú dönthetősége, így középen akár sílécek is szállíthatók 4 személy kényelmes utazása mellett. A lehajtás a csomagtérben található kar egyszerű meghúzásával lehetséges. A csomagtér befogadóképessége 503 liter, a csomagtér padlóban található rekesszel együtt. A vezetőt egy központi 5,8“ átmérőjű színes érintőképernyős monitor látja el minden fontos információval. Az információs rendszer funkciói a kormányról, illetve a középkonzolon található forgókapcsoló (HMI) segítségével vezérelhetők.
A biztonság a fejlesztési szempontok között kiemelkedő szerepet kapott, így a CX-5 biztonsági felszerelések széles arzenálját kínálja: városi vészfékező rendszert, távolsági fény-asszisztenst, holttér figyelő rendszert és egy továbbfejlesztett sávelhagyás-asszisztenst. Ezek az izgalmas felszerelések egyértelműen a konkurencia fölé emelik a modellt.
Az új CX-5 4 különböző felszereltségi szinttel érhető el – az EMOTION alapkiviteltől a CHALLENGE és ATTRACTION kivitelen át a REVOLUTION csúcsfelszereltségig. A különböző motor, váltó és meghajtási változatokon keresztül számos összeállításban érhető el a modell.

CX-5 Magyarországon
Az új Mazda CX-5 2012. áprilisban kerül bevezetésre hazánkban, de előértékesítése már idén december 8-án kezdetét veszi. Az előértékesítési időszakban szerződött ügyfelek egy MX-5 teszthétvégét kapnak ajándékba. A modell induló ára 6.880.000 Ft (2.0i benzines kivitel EMOTION felszereltséggel, elsőkerék-meghajtással, hatfokozatú manuális váltóval). Természetesen a CX-5 modellekhez is jár a Mazda (3+2 év) garanciája.

Mazda CX-5 árlista

mazda-cx-5-arlista


Matálfényezés felára

metalfenyezes-felara


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER