2010. szeptember 21. kedd, 14:09

 

A Mazda a hétvégén az MX-5-tel világrekordot döntött, s az eredménnyel ismét bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe.

 

 

Mazda MX 5 felvonulas

A rekorddöntés résztvevői szeptember 18-án, szombaton, 459 hivatalosan regisztrált Mazda MX-5-tel formálták meg a leghosszabb, folyamatos MX-5 felvonulást az esseni Zollverein területén, amely az UNESCO Világörökség része. A korábbi rekordot Új-Zéland tartotta, 249 MX-5-tel.

„Az izgalom határtalan volt az esemény előtt,” – mondta Jeff Guyton, a Mazda Motor Europe vezérigazgatója.”600-nál is több MX-5 tulajdonos jelentkezett a rendezvényre, így komoly szervezési feladatot okozott az autók irányítása és a felvonulás logisztikája. A megmozdulás mérete viszont jól tükrözi, miért a Mazda MX-5 az egyik legkedveltebb roadster világszerte.”

A Mazda Deutschland az esseni rendezvény két utolsó belépőjét az eBay-en árverezte el, s az összegyűjtött pénzt – mintegy 1300 eurót, melyet a Mazda Deutschland további 3000-rel egészített ki – jótékony célra ajánlották fel; az összeget az SOS Gyermekfalu szervezete kapta. Az aukció nyertese a híres német színész, Ralf Bauer kísérője lehetett a felvonulás közben.

Mazda MX 5 Guinness rekordA résztvevők 17 országból érkeztek az MX-5 felvonulásra, oroszlánrészüket persze a németek tették ki, de jöttek autók Svédországból, Romániából és Magyarországról is. A rendezvényen több díjat is kiosztottak: jutalmazták a legtávolabbról, Moszkvából érkezett, 9 autós orosz különítményt, ők több mint 2800 km-t vezettek Essen-ig. A Legidősebb MX-5 díját egy 21 éves és két hónapos autó kapta Prágából. A Legtöbbet futott MX-5 pedig egy svájci autó volt, 344 624 km-rel. Az esemény résztvevői megválasztották a helyszínen megjelenő legszebb MX-5-öt is, illetve egy vadonatúj, 20. évfordulós jubileumi Mazda MX-5 nyereményautót is átadtak az online sorsolás nyertesének. A rekorddöntés bejelentése után óriási ünneplés kerekedett a Zollverein impozáns műemlékei között.


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER