2010. szeptember 14. kedd, 12:36

 

A Mazda az idei Párizsi Autókiállításon a környezetvédelemre az alacsony fogyasztásra és a csökkentett károsanyag-kibocsátásra helyezi a hangsúlyt.

 

Mazda 2 parizsi autokiallitas

Felfrissített Mazda 2
Gazdaságos Mazda 5
Mazda 3 újítások

A francia fővárosban ünnepli európai premierjét a könnyűépítésű, 2008-as ’Világ Év Autója’, a Mazda2 frissített változata.
A városi kisautó is megkapja a Mazda-család hűtőrács kialakítását.
Belterét finomabb anyagok jellemzik majd. A modell motorjai megfelelnek az Euro5 előírásoknak, a karosszéria változtatásai a még kiegyensúlyozottabb vezetési kényelmet szolgálják. Megjelenik az automatikus váltó is a modell kínálatában.

A Mazda2 mellett a Mazda-stand másik szereplője a Genfben már bemutatott Mazda5 lesz – ezúttal viszont új, kiemelkedően gazdaságos MZ-CD 1,6 dízel motorral. A továbbfejlesztett Karakuri-ülésrendszerrel és kétoldali, elektromos tolóajtóval szerelt 7-üléses egyterű ezzel a takarékos és lendületes motorral 5,2 literes fogyasztást kínál 100km-en, 115 lóerős teljesítmény mellett, miközben károsanyag-kibocsátása 15%-kal alacsonyabb (a korábbi kétliteres dízelmotoréhoz hasonlítva). A Mazda5-ös külső formaterve a Nagare-dizájn stílusjegyei a karosszéria több részletében is felfedezhetőek.

Az új Mazda5 megkapja az új, könnyített, 6-fokozatú kézi váltót – csakúgy, mint a Mazda3.
A Mazda5 új dízelmotorját a Mazda3-ban is bemutatják, mely nagyobb teljesítményt (+6 lóerő), több nyomatékot (+12%) és alacsonyabb fogyasztást, ill. károsanyag-kibocsátást (4,4l/100km és 117 g/km CO2) jelent a modell vásárlói számára.


  •  

Újabb cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER