2010. október 27. szerda, 16:38

 

Németországban minden évben közzéteszik a személyautók műszaki állapotát vizsgáló hatóságok eredményeit. Ez idén sem volt másként, a GTÜ (Gesellschaft für Technische Überwachung) szeptember közepén publikálta mintegy 5 millió személyautót vizsgáló felmérésének tapasztalatait, így rangsorolva az egyes szegmensek legmegbízhatóbb modelljeit.

 

mazda 2

A társaság szakemberei a fékek, a kormányzás, a világítás és a futómű állapotát vették górcső alá, s nem hagyták figyelmen kívül azokat a meghibásodásokat sem, melyek az üzemeltetés folyamán magas szervizszámlákat rónak a tulajdonosra. A lista az egy modell esetében regisztrált, 100 járműre jutó meghibásodások számának átlagos értékei alapján állt fel.

A kisautók között a Mazda2 a felmérésben top-helyezéseket ért el; míg az 1-3 éves kisautók között a harmadik helyet szerezte meg, a 4-5, 6-7, ill. 8-9 évesek kategóriájában első helyet szerzett, olyan konkurenseket maga mögé utasítva, mint a Toyota Yaris, vagy a Honda Jazz.

A 2007-ben piacra lépő, második generációs Mazda2 megbízhatósága mellett könnyű építésével, dinamizmusával, feltűnő formatervével és kiemelkedő biztonságával hívja fel a figyelmet. Agilis és kanyarokat kedvelő vezetése élmény a városi környezetben. Míg 1,3 literes benzinmotorjai két teljesítményszinten (75 és 84LE) takarékos működésükről (5,1 l/100km) és alacsony károsanyag-kibocsátásukról (119 g/km) híresek, addig 1,5 literes, benzines, 102 lóerős erőforrása meglepően robbanékony, gyors közlekedést tesz lehetővé.

A Mazda2 megújult változata a 2010-es Párizsi Autókiállításon mutatkozott be, az első darabok idén novemberben érkeznek a magyar piacra.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER