2011. február 25. péntek, 16:08

 

A Mazda MX-5 ismét bizonyította roadster génjeit a szerdai Mazda MX-5 Ice Race verseny keretében, Svédországban. A tiszta kék ég és a sarkvidéki levegő nyújtotta tökéletes környezetben zajlott le a sebesség ezen üdítő fesztiválja, melyen 26 ország pilótái mérték össze vezetési tudásukat, sok drifttel és zoom-zoom élménnyel.

mazda MX 5 Icerace

Az MX-5 Ice Race két futamában speciálisan átépített, szöges-gumis autók futottak a végső győzelemért.

1. nap – ausztrál vezetés
A keddi szabadedzések után tisztán látszott, hogy az ausztrál csapat igen erős ellenfél, övéké lett a délutáni kvalifikáció legjobb ideje. Az ausztrálok nemcsak a pole pozíciót nyerték meg, hanem a résztvevők szimpátiáját is; versenyoveralljukra – a déli nyár tiszteletére – színes bermuda-nadrágot húztak, autójuk bukócsövére pedig egy parányi kengurut erősítettek kabalából. Az ausztrálok jó eredményét a várakozások szerint csak az orosz csapat veszélyeztethette.

2. nap – hősies orosz küzdelem és belga folyamatosság

A verseny napján csodálatos időjárás fogadta a pályára érkezőket, csillogó hó és mínusz 31 fok.
Ez a hőmérséklet biztosította a Kallsjön-tavi pálya ideális kondícióit (a pálya egyébként közép-nyugat Svédország Östersund régiójában helyezkedik el). A verseny 4 óráját két, kétórás futamra osztották el, az nyert, aki ez idő alatt összesen a legtöbb kört tette meg. Csakúgy, mint a tavalyi MX-5 Open Race-en, nem csak a nagy sebesség és a drift volt a döntő faktor a versenyben.

Mazda MX 5 Icerace 2011

Az ausztrálok ezt a napot is dominálták, és csaknem egész idő alatt vezették a versenyt, de egy lassabb cserének és egy megpördülésnek köszönhetően mégis az oroszoknak kedvezett a szerencse. A magyar-szlovén-török csapat inkább csak a mezőnyt színesítette, köszönhetően a török résztvevők hiányos versenytapasztalatának, a sorozatos kicsúszásoknak, valamint egy elhúzódó gumicserének köszönhetően. Az oroszok egyébként heroikus küzdelmet folytattak a kupáért. A harmadik helyről indulva egy kicsúszásnak köszönhetően a 14. helyre estek vissza, onnan jöttek vissza a második helyre az első két óra végére, amit aztán stabilan tartottak a csodára várva. Ez meg is történt, így igazán izgalmas volt a verseny vége, az oroszok legyőzték az ausztrálokat. Belgium kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően futott be a harmadik helyen, ami szép eredmény a tavalyi Open Race győzelem után.

A Mazda MX-5 Ice Race 2011 versenyt díjátadó gálavacsora zárta, melynek keretében Jeff Guyton, a Mazda Motor Europe elnök-vezérigazgatója rövid beszédet tartott és gratulált a nyerteseknek.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER