2012. november 05. hétfő, 11:28

 

Az exkluzivitást kivételes dinamizmussal ötvöző Infiniti FX Vettel Edition egy sorozatgyártású autó, amely egyedülálló helyet foglal el a világ autópiacán: alapötletét a Forma 1 címvédő világbajnoka adta, aki a modell fejlesztéséből is kivette a részét.

Minden idők legerősebb és legdrágább Infinitije tulajdonképpen egy valóra vált kívánság. Alkotója, Sebastian Vettel egy olyan FX-et képzelt el, amely a Forma 1-ben szerzett tapasztalatokra épülő, egyedi aerodinamikai, esztétikai és műszaki jellemzőivel az alapváltozatnál is jobban kifejezi egy ilyen autó jellegét. A feladatot az tette igazán különlegessé, hogy az autónak mindeközben meg kellett őriznie kiegyensúlyozott menettulajdonságait és az FX modellekre jellemző sportosságát.

infiniti-fx-vettel

A „Vettel” emblémák szemléletesen tanúskodnak arról, mennyire elégedett a Red Bull Racing kétszeres világbajnoka az eredménnyel, ám csak sejtetni engedik, Sebastian milyen sokat dolgozott ezen a projekten. Sebastian Vettel a tanulmányautótól a sorozatgyártásig terjedő fejlesztési folyamat minden lépésében kulcsszerepet vállalt, a tesztvezető csapat tagjaként pedig nélkülözhetetlen visszajelzéseket adott a mérnököknek ahhoz, hogy a végeredmény valóban tükrözze az eredeti elképzeléseit.

Vettel továbbra is fontos szerepet tölt be az FX Vettel projektben, hiszen részt vesz a 150 leendő tulajdonos számára szervezett VIP rendezvényeken a világ minden táján.

infiniti-forma1

A megfizethetetlen élmény részeként az FX Vettel Edition tulajdonosai VIP vendégként meghívást kapnak az exkluzív rendezvényekre, vezetéstechnikai tréningeken vehetnek részt sztársofőrökkel, kipróbálhatják a Forma 1-es szimulátorokat, beülhetnek a háromüléses Forma 1-es autókba, egyedi tesztvezetéseken próbálhatják ki tudásukat, és igazán emlékezetesnek ígérkező átadóünnepségeken élhetik át az első autók átadását 2013 márciusától. A megrendelők folyamatosan nyomon követhetik autójuk gyártását a díjmentesen járó, egyedi iPad-eken, amelyekkel egyúttal rögzíthetik is saját FX Vettel Edition modelljük felfedezésének minden izgalmas pillanatát.

sebastian-vettel

Az Infiniti FX Vettel Edition modellek meghajtásáról egy 5,0 literes, 420 lóerős V8 szívómotor gondoskodik, amely a (korlátozott) 250 km/h-ig terjedő teljes sebességi tartományban kiemelkedő teljesítményt nyújt. Az autó 5,6 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ára.

A könnyebb, áramvonalasabb és nagyobb leszorítóerővel rendelkező FX Vettel Edition változatok karosszériáján alapfelszerelésként ugyanolyan karbonszálas elemek találhatók, mint az Infiniti partnereként versenyző Red Bull Racing Forma 1-es autókon. Az Alcantara®-kárpitozású utasteret Sebastian Vettel tervezte.

Az Infiniti FX Vettel csak Moonlight White színben rendelhető, alapára 120 000 euró (országtól függően), a karbon hátsó légterelő pedig feláras extra.
Just Creative

infiniti-fx-vettel-edition


infiniti-fx-vettel-limitalt


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER