2013. május 14. kedd, 14:21

 

Ma legördült az első Infiniti Q50, a teljesen új prémium sport szedán a Tochigi üzem gyártósoráról. A hivatalos Q50 ceremónia Carlos Ghosn, a Nissan Nissan Motor Co. Ltd. elnöke és Johan de Nysschen, az Infiniti Motor Company Ltd. elnöke jelenlétében zajlott. A Q50 az első az Infiniti újgenerációs járműveinek sorában. Teljesen új mércét állít fel az érzelemgazdag tervezés, a fejlett technológia és teljesítmény területein.

infiniti-q50-gyartas

A Q50, amely a középpontját adja az Infiniti teljesen új modellkínálatának, a detroiti Észak Amerikai Autó Show alkalmával mutatkozott be januárban.

Ghosn nagyrabecsülését fejezte ki a Tochigi üzem csapatának, kiemelve az autógyártásban elismerést érdemlő teljesítményüket és szakértelmüket.

infiniti-q50

„A tudásuknak és a teljesítmény folyamatos fejlesztésére való törekvésüknek hála a Tochigi üzem évek óta világszerte elismerésnek örvend a legkiválóbb minőségű járművek gyártásáért. Évről évre a Tochigi új mércét állít fel a minőségi autógyártásban.” – mondta Ghosn. „A Q50-nel a Tochigi csapat újra megmutatta a képességeit és szakértelmét, ezzel is bizonyítva a japán „monozukuri”, tehát a termelés művészetének erejét.”
De Nysschen hozzátette, hogy a Q50 a nyitó darabja az Infiniti új termékkínálatának a „Q” elnevezéssel, amelyet a múlt év decemberével vezettek be.

„Az első újgenerációs Infinitinek tükröznie kell a márka legfontosabb értékeit, a vonzó formatervezést, a részletek iránti szenvedélyt, az összeszerelés precizitását, a lélegzetelállító teljesítményt, és a status quo provokatív kihívását. A Q50 kétségkívül képes mindezekre.” – mondta. „Ez az első lépés az izgalmas globális növekedési terveinkben.”

A háromszoros Forma 1-es világbajnok Sebastian Vettel aktív szerepet játszott a Q50 tesztelésében és értékelésében az Infiniti Teljesítményigazgatójaként.
„Gratulálok az első elkészült Q50-hez. Boldog vagyok, hogy részese lehettem a Q50 fejlesztésének, és nagyon boldog születésnapot, és sok jövőbeli sikert kívánok!” – mondta videó-üzenetében, amelyben a Tochigi üzem csapatának gratulált.
Vettel az Infiniti jövőbeli modelljeinek kialakításában és teljesítményük, dinamikájuk hangolásában is részt vesz majd.

vettel-infiniti-q50

A teljesen új Q50 nyáron kerül a márkakereskedésekbe, és megvásárolható lesz a technológiavezető V6-os 3.5 literes benzin-elektromos, illetve a 2.2 literes négyhengeres dízelmotorral.
Feltűnő vonalvezetés, egy sor áttörő technológia - mint a Közvetlen Adaptív Kormányzás- illetve a gyártási minőség és teljesítmény eddig még sohasem tapasztalt szintje fémjelzik az Infiniti Q50-et.

infiniti-q50-elso


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER