2013. szeptember 20. péntek, 14:52

 

Budapesten, a Millenáris parkban leplezték le a japán prémium autómárka legújabb modelljét, az Infiniti Q50-et. A jármű menetdinamikai tulajdonságainak kialakításában Sebastian Vettel, háromszoros Forma 1-es világbajnok is aktívan részt vett. Az ő visszajelzéseinek is köszönhető, hogy az érzelemgazdag formavilágú autóra is jellemző az Infiniti védjegye: az inspiráló teljesítmény.

infiniti-q50

Az Infiniti Q50 hazai leleplezésén Szujó Zoltán sportriporter, Gablini Gábor, a Gablini Autószalonok elnök-vezérigazgatója, valamint Kovács Ákos a Gablini Prémium ügyvezető igazgatója is megszólalt.

infiniti-q50-budapest


„Amikor Sebastian Vettelt a márka globális nagykövetének nevezték ki, már lehetett sejteni, hogy komolyan gondolják az együttműködést. A világbajnok segédkezett a róla elnevezett limitált széria kifejlesztésében, és a születésnapjára meg is kapta ennek az eredményét: az FX Vettel Edition az első példányát. Az Infiniti Red Bull csapatánál mindannyian Infiniti autókat használnak, és nagyon jó hangulatban szoktak velük furikázni a pálya környékén. Legutóbb Mogyoródra is egy komoly flottával érkeztek. Vettel pedig kapott egy újabb pozíciót: ő lett az Infiniti teljesítmény igazgatója, és a futamok közötti szabadidejében valóban részt vesz a fejlesztésekben.” – mondta Szujó Zoltán az Infiniti Q50 leleplezése előtt.

infiniti-q50-leleplezes


„Fontos számunkra a márka jelenléte Magyarországon, és büszkén mutatjuk be az új modellt, amely a Frankfurti Szalon után először nálunk debütál a régióban. Az Infiniti globális tervei nem kisebbek, mint hogy megháromszorozzák az eladásaikat világszerte az évtized végére. A most bemutatott autó ennek a folyamatnak egy zászlóshajója lesz, amelyet több, hasonlóan formabontó jármű követ majd. Az Infiniti számára fontos Európa, ezért is szabta kifejezetten a helyi igényekre a Q50 dízel motorját, és ezért telepítenek egy új gyárat az Egyesült Királyságba.” – mondta Gablini Gábor.

infiniti-q50-magyarorszagon

„Az Infiniti autók népszerűsége folyamatosan nő világszerte. Az értékesítési darabszámok 2012-ben 17%-os növekedést mutattak. Jó hír a számunkra, hogy mi magyarok tradicionálisan nyitottak vagyunk az újdonságokra. A 2009 –es indulás óta a növekedés átlagosan túllépte a 60%-ot, ezzel pedig Magyarországon meghaladta az európai illetve a globális növekedést!” – tette hozzá Kovács Ákos.

Az Infiniti Q50 tehát jó esélyekkel indul a hazai piacon is. A megjelenésében és technológiailag egyaránt magas színvonalat tükröző autó két féle meghajtással kapható. Az Infiniti Direct Response Hybrid hibridrendszer intelligens, két tengelykapcsolós vezérléssel rendelkezik. A V6-os erőforrás 306 lóerős teljesítménye és 350 Nm-es csúcsnyomatéka mellé a fejlett 50 kW-os (68 lóerős) villanymotor 270 Nm-es nyomatéka társul. A hibridrendszer összteljesítménye 364 lóerő, amivel komoly gyorsításokra és mégis visszafogott fogyasztásra képes.

infiniti-q50-muszerfal


A Q50 Hybridet a valaha kínált első négyhengeres Infiniti egészíti ki. A Q50 2.2 dízel az osztály vásárlói által elvárt teljesítménnyel (170 lóerő, 400 Nm nyomaték), alacsony kibocsátással (115g/km CO2) és magas szintű felszereltséggel.
Az új Infiniti Q50 a technológia frontján is új irányokat mutat. A rendkívül gyors reakcióra képes Direkt Adaptív Kormányzás – a világ első autós vezetékes kormányrendszere – és a Direct Response Hybrid meghajtás kombinációjának eredményeként a legfejlettebb dinamikát produkálja a szegmensben. Az új fejlesztésű kormányzás lehetővé teszi a Q50 kerékelfordulási szögeitől és a kormányról érkező parancsok fokozott irányítását, a vezető szándékait gyorsabban továbbítva a kerekekhez, mint a mechanikus rendszerek esetében. Ez növeli a közvetlen vezetési élményt az útfelület gyors és intelligens kommunikálásával a vezető irányába. Négy különböző kormányzási beállítás közül lehet választani, lehetővé téve a vezető preferenciája vagy az útviszonyok szerinti testre szabást. Ez a világelső technológia rugalmasságot biztosít a sofőrnek abban, hogy kedve szerint válassza meg a szervo-rásegítés erejét és a kormánymű áttételét. Az új Direct Adaptive Steering technológiát használó modellekben egy tartalék mechanikus kormányrendszer is gondoskodik a biztonságról.

infiniti-q50-vettel


Az Infiniti Q50 kivételes képességeit a kötetlen személyre szabhatóságot biztosító sokszínűség jellemzi, amit a teljesen új, s tökéletesen testre szabható digitális környezet tesz lehetővé. A rendszer a jármű i-Key intelligens kulcsán alapszik, mely négy sofőr beállításait is tárolni képes. A „my car knows me,” azaz az „autóm ismer engem” funkciónak köszönhetően az i-Key intelligens kulcs képes a vezető azonosítására, továbbá az üléspozíció, a fűtés és hűtés, a szórakoztató berendezés, a navigációs és telematikai rendszerek korábban megadott beállításainak automatikus lehívására.

q50

A gazdagon felszerelt Infiniti Q50 indulóára 9.294.000 forint az Európára szabott 2.2 dízelmotorral.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER