2013. május 30. csütörtök, 10:48

 

Sebastian Vettel és az Infiniti európai fejlesztési szakemberei az Infiniti legújabb utcai autójának és versenytársainak kiértékelését végezték a Paul Ricard pályán.

vettel-autoteszt

Luis Bravo, aki az Infiniti ügyfél-orientált járműmérnöki beállításait vezeti Európában, úgy véli, hogy a cél Vettel és a mérnök csapat tökéletes egyetértése abban, hogy mitől lesz nagyszerű egy autó. Az Infiniti utcai autóinak fejlesztése során Vettel idén több alkalommal is aktív szerepet játszik a tesztelésben, és nagyon fontos észrevételeket tesz a vezethetőséggel és teljesítménnyel kapcsolatban.

vettel-infiniti


„Sebastian teljesítményigazgatóként jelentős szerepet kapott a csapatban és nagyon örülünk, hogy vele dolgozhatunk.” – mondta Bravo. „Ma adódott az első alkalom, hogy felmérjük, Sebastian mit vár egy prémium, nagyteljesítményű utcai autótól, és figyelembe vegyük ennek a fontos felmérésnek az eredményeit az Infiniti következő generációs „Q” autóinak fejlesztésekor.”

Bravo specialista mérnök csapata vizsgálta, Vettel hogyan vezeti a legújabb nagyteljesítményű prémiumautókat. A mérnökök célja az volt, Vettel elmondja a számára legfontosabb jellemzőket, mint az irányíthatóság, a kormány visszajelzései, a jármű rugalmassága és vezetési komfortja.
„Ahogyan az Infiniti új autóit fejlesztjük, nagyon fontos, hogy mindnek következetes vezetési stílust adjunk. Ezért kifejezetten hasznos, hogy sok autót vezethessek újra és újra ugyanazon a pályán.” –mondta Vettel. „A Forma 1-es autókhoz hasonlóan itt is érdekes, hogy  mennyire különbözően lehet beállítani a kormány visszajelzését, a fékezést és az olyan segédrendszereket, mint az ESP vagy a kipörgésgátló. Ezeknek a jó beállítása tesz egy autót igazán nagyszerűvé.”

vettel-tesztel


Sebastian Vettelt egyébként a 2013-as New York Auto Show alkalmával nevezték ki az Infiniti teljesítményigazgatójává. Vettel ezt megelőzően is szerepet játszott az Infiniti jelenlegi kínálatának fejlesztésében is, az Infiniti FX Vettel Edition-tól kezdve a legújabb modell, az Infiniti Q50 fejlesztéséig.

„Sebastian fokozott szerepe az Infinitinél a következő lépés, hogy a Forma 1-es programunkat integráljuk az Infiniti termékfejlesztési folyamataival. Különös érzékenysége a beállítások terén nagyon szépszerűvé tette Sebastiant a fejlesztő mérnökök körében, akik meg is ragadták az alkalmat, hogy tökéletesítsék a felfüggesztést, a fékeket és a kormányzást. Ezek nagyszerű hírek az Infiniti sofőröknek, akik közvetlenül élvezni fogják a kiváló járműdinamika előnyeit.” nyilatkozta az Infiniti elnöke Johan de Nysschen.

infiniti-vettel-teszt


A teljesen új Infiniti Q50 fejlesztése során Vettel a fejlesztés korai szakaszától sok időt töltött Japánban a mérnökökkel, és ellátta őket tanácsaival a dinamika, a teljesítmény és a kormány visszajelzései kapcsán.
Ezután a korai tesztekbe is bevonták az Infiniti Red Bull Racing tesztpilótájával Sebastian Buemivel együtt Japánban, majd a németországi Nürburgrinren, valamint a Forma 1-es szezon előtti teszten a spanyol Circuit de Catalunya pályán márciusban.
A mostani teszthét a Paul Ricard pályán közvetlen hatással lesz a jövő Infiniti modelljeire, ide értve az izgalmas, új belépőmodellt, amelyet várhatóan Európában fognak gyártani 2015-től, ezzel a cég első ízben a prémium szegmens szívében is versenybe száll.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER