2012. április 01. vasárnap, 15:07

Az Infiniti japán prémium autómárka megerősítette, hogy a 2012-es Infiniti M35h CO2-kibocsátását 159 g/km-re csökkentették. A módosításnak köszönhetően hibrid szedán CO2-kibocsátása a széles körben alkalmazott adózási küszöbérték alá esett, így a példás sebességéről és üzemanyag-takarékosságáról ismert modell mostantól még vonzóbb alternatívát jelent az európai flottaüzemeltetők számára.

infiniti-m35h

A felszereltséggel való trükközés (például alacsony gördülési ellenállású gumiabroncsok alkalmazása) helyett az Infiniti mérnökei a technológiában találtak rá a CO2-kibocsátás csökkentésének lehetőségére. A villanymotor pontosságával és az akkumulátor töltésével kapcsolatos, fontosabb módosításoknak köszönhetően az Infiniti M35h a hidegindítást követően hosszabb ideig használható csendes, elektromos üzemmódban, és ez az előny nem csak az alacsonyabb üzemeltetési költségekben mutatkozik meg.

A CO2-kibocsátás csökkentésén kívül a módosítások az M35h már eddig is alacsony üzemanyag-fogyasztásának további csökkenését eredményezték.  A 364 LE-s teljesítményű benzinmotor/villanymotor vegyes fogyasztása 7,0-ről 6,9 l/100 km-re, országúti fogyasztása 5,7-ről 5,6 l/100 km-re csökkent, míg városban 0,2 literrel kevesebbet, azaz 100 km-enként 9,0 litert fogyaszt az Infiniti M35h.

infiniti-m35-hibrid

„Az Infiniti M35h már eddig is népszerű volt a teljesítmény és üzemanyag-fogyasztás terén kompromisszumok nélküli luxus szedánt kereső vállalatok körében” – mondta Guillaume Pelletreau, az Infiniti európai kereskedelmi igazgatója.

„Most, hogy a 2012-es M35h megvásárlásával az üzemeltetési költségek terén sem kell kompromisszumot kötni, úgy véljük, autónk legalább annyira csábító ajánlatot jelent a vevők számára, mint amilyen érzéki a megjelenése – biztosak vagyunk benne, hogy vásárlóink nagyra értékelik ezt a változást.”

A 0-ról 100 km/h-ra mindössze 5,5 másodperc alatt gyorsuló (ezzel a Porsche és BMW hibrid modelljeinél gyorsabb) M35h teljesítménybajnoki helyezését hivatalosan is elismerték, hiszen a modell 2011-ben a világ legjobb gyorsulású hibrid autójaként vonult be a Guinness-rekordok közé.

Az innovatív Infiniti mindennapos üzemanyag-fogyasztását független ellenőrzések támasztják alá. Egy 2011-es brit fogyasztási teszt során az M35h átlagosan 6,49 l/100 km (vagyis a hivatalosan megadott vegyes fogyasztási értéknél 6%-kal kedvezőbb) fogyasztást ért el, míg a vizsgálatban részt vevő többi hibrid nem tudta reprodukálni a hivatalos értéket – volt olyan modell, amelyik 18%-kal fogyasztott többet az előírt értéknél. Ugyancsak rendkívül kedvező volt, hogy a teszt során az Infiniti M35h az 596 km-es távolság csaknem felét csendes, villanymotorral hajtott üzemmódban tette meg.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER