2012. június 19. kedd, 15:36

 

A 2012-es Goodwood Sebességfesztiválon (június 28. és július 1. között) először lesz az Infiniti, a japán prémium autógyártó az Egyesült Királyság ikonikus autóünnepének hivatalos szponzora. A rendezvényen megjelenik az Infiniti EMERG-E első működőképes prototípusa, az Egyesült Királyságban tervezett és épített, hatótáv kiterjesztett koncepció, amely a világ egyik legszebb és egyben a leginkább jövőbe mutató hibrid sportautója.

Jerry Hardcastle, a Marketability Engineer vezetője így nyilatkozott: “A Sebességfesztivál nézői először láthatják mozgásban az Infiniti EMERG-E prototípusát, még azelőtt, hogy egyáltalán az Infiniti legfőbb vezetői látták volna. A Goodwoodban jelenlévők nem csak egy különleges dizájnt láthatnak, hanem példát a mi és a partnereink technológiai képességeire a környezetbarát, mégis az Infinitire jellemző vezetési élményt nyújtó autó építésében.”

infiniti-emerg-e


March grófjának (a fesztivál alapítójának) a kocsifelhajtóját az Infiniti FX Vettel változata is megrengeti, amely a világ legexkluzívabb SUV-ja, és 50 darabot szállítanak belőle Európába. Könnyebb és sokkal aerodinamikusabb, 30%-kal több leszorítóerőt és 420 lóerőt produkál az FX Vettel változata, amely gyakorlatilag semmit sem változott a Frankfurti Autószalonon bemutatott koncepcióhoz képest, így az Infiniti legerősebb és legdrágább (40.401.000.- forintos induló ártól) modellje lett. Ez lesz az első lehetőség mozgásban látni az FX Vettel változatát, mielőtt 2013 első negyedévében megkezdődnek a szállítások. Nem árt sietni, 7 darab már el is kelt!

Büszkén foglalja el helyét a Sebességfesztivál technikai részlegén az Infiniti M35h, a világ legjobban gyorsuló Guinness rekorder hibridje.

Ahogy már megszokhatták, az Infiniti mindent egy kicsit másként csinál, mint a többiek. Ezúttal egy igazi angol kerti parti hangulatát idézi majd a bemutató standja, kifejezve ezzel az Infiniti vendégszeretetét, a márka egyik alapját. Ugyanakkor felcsigázza majd a tömeget néhány szupersztár jelenléte a versenypályákról, akik kifejezik az Infiniti teljesítmény iránti szenvedélyét.

Természetesen csak egy ember lehet, aki kigördül az Infiniti Vettel változatával: maga a kétszeres F1 világbajnok, Sebastian Vettel. Sebastian fogja bemutatni a nevét viselő Infiniti képességeit a goodwoodi nagyközönségnek. Csapattársa, a Red Bull Racing másik pilótája, Mark Webber pedig az EMERG-E vezetőülését foglalja el vasárnap.




Az Inspiráló Teljesítmény Szalonjának hívogató luxusában - amely a Supercar részleg és a Goodwood House között helyezkedik el – egy másik világbajnok képviseli a márkát: az Infiniti által szponzorált Red Bull Racing RB7-es, amellyel mind a Red Bull Racing mind Sebastian Vettel megszerezte a Forma 1 bajnoki címét 2011-ben.

“Csakúgy, mint a Sebességfesztivált, az Infinitit is a teljesítmény ösztönzi, ezért különösen nagy öröm számunkra, hogy az idei évben vezető szerepet vállalhattuk az eseményben, különösen a három autóval, amelyek izgalmas módon testesítik meg az Infinitit.” – mondta Bernard Loire, az Infiniti európai-, afrikai- és közel-keleti alelnöke.

A Sebességfesztivál alapítója, March grófja hozzátette: “Nagy örömmel üdvözlöm az Infinitit a Goodwood-családban, a jellegzetes és eredeti kiállításával és márka filozófiájával. Büszke vagyok, hogy az Infiniti a Sebességfesztivált választotta az olyan izgalmas termékei bemutatkozásának színhelyéül, mint az FX Vettel verziója, vagy az EMERG-E koncepció.”

A bemutató-autók mellett az Infiniti Inspiráló Teljesítmény Szalonban lesz látható a “Hozzáadott érték” fantázianevű műalkotás, a Digitális Művészeti Verseny harmadik helyezettje, illetve Jacques Cochin fotográfiái, mindezzel olyan megnyugtató közeget teremtve, amely kiterjeszti a márka vendégszeretetét az Infiniti Központokból Goodwood összes látogatójára.

infiniti-emerge

A Goodwoodi Sebességfesztivál június 28. és július 1. között kerül megrendezésre.
Forrás: Just Creative


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER