2013. július 01. hétfő, 14:08

 

Sébastien Loeb 8’13’’878 alatt tette meg a Pikes Peak hegyiverseny 20 kilométeres távját a Peugeot 208 T16-tal. A győzelem mellé világcsúcsot is felállított 145 kilométeres átlegsebességgel téve meg a távot.

sebastien-loeb

Sébastien Loeb reggel 7 órakor részt vett az eligazításon.  83 motoros induló után kezdhette meg a száguldását. „Az indulás pontos időpontját nem tudtuk előre, ráadásul felhők gyülekeztek a csúcs felett, ami igen nyugtalanított, mert az esőt mindenképpen el akartuk kerülni.” – nyilatkozta. Végül fél 12 körül tudott elrajtolni. Az időjárás mégis kedvezett, optimális tapadási viszonyok között indulhatott el a versenypályán. A pálya vonalát tökéletesen rajzolva a Peugeot 208 T16-tal 8’13’’878 időeredménnyel ért célba. Evvel az időeredménnyel megdöntötte Rhys Millen eddigi, abszolút rekordnak számító 9’46’’164-es idejét. A korábbi csúcsnál több mint másfél perccel jobb az eredmény .
„8 perc 20 másodperc, esetleg 8 perc 15 másodperc körüli időben bíztam, de még ezt is sikerült túlszárnyalni” – fejezte ki örömét a kilencszeres rali világbajnok a célba érés után.

A 208 T16 Pikes Peak pilótája tökéletesen, hiba nélkül hajtotta végre a feladatot, Loeb így nyilatkozott:
„Az indulás pillanatában valóban különös nyomást éreztem, hiszen ez a verseny nyolc hónap munkájának befejezését jelenti az egész Peugeot Sport csapat és partnereink, a Red Bull, a Total és a Michelin számára. Haboztam, hogy mindent beleadjak-e, vagy egy biztos időre menjek, de a rajt után már nem tudtam visszafogni magam, hogy megpróbáljak mindent kihozni ebből a fantasztikus autóból.”

loeb-peugeot-pikes-peak

A 208 T16 Pikes Peak célba érése után néhány perccel már jégeső mosta a csúcsot, ami rendkívüli módja a pezsgőbontásnak egy olyan kiemelkedő sporttörténeti győzelem esetén, amely a korábbi, Colorádóban elért Peugeot sikerek sorába illeszkedik, előbb 1988-ban Ari Vatanen, majd 1989-ben Robby Unser jóvoltából, aki egyébként ott volt most is a francia csapatban, hogy belülről élje át ezt a hihetetlen, nehezen felülmúlható rekordot.

Loeb a Pikes Peak versenyen




  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER