Címkék: Peugeot | Peugeot Partner

2015. június 30. kedd, 09:03

 

Bemutatkozott az új Peugeot Partner és Partner Tepee, megújult stílussal és műszaki tartalommal érkezett. Az orr-részét a márka többi modelljének jellegzetes stílusjegyeivel felruházott új hűtőmaszk határozza meg. Az új Peugeot Partnert és Partner Tepee-t a robusztus megjelenés, az új, modern felszerelések, köztük a kapcsolatteremtésre kifejlesztett legújabb eszközök, valamint az Euro 6 motorok új, mértéktartóbb és hatékonyabb kínálata teszi még vonzóbbá.

Formaterv
Az új Peugeot Partner orr-részének erőt sugárzó, kifejező formaterve jól illeszkedik a haszonjármű-kínálat megújulási folyamatába, amely az új Peugeot Boxerrel indult 2014-ben.Az áttervezett fényszórók között húzódó új hűtőmaszk középpontjában helyezkedik el a Peugeot oroszlán. Az új, nyújtott vonalú lökhárítóval együtt az új Peugeot Partner és Partner Tepee orr-része az előző változatnál jóval határozottabb megjelenésű.
A lökhárító új védőelemei tovább fokozzák az első rész robusztusságát, másik előnyük, hogy koccanás esetén könnyen cserélhetők. Magukba foglalják a ködlámpákat és a fénydiódás nappali fényt (változattól függően alapfelszerelés vagy opció). A lökhárító két szélén, lejjebb elhelyezett LED sorok kiemelik a lámpatesteket. Az összkép robusztus és nyújtottabb vonalú jármű benyomását kelti.

Az új Peugeot Partner valamennyi felszereltségi szintjéhez külső megjelenést hangsúlyozó „Pack Look” karosszériacsomag rendelhető.
Az új Peugeot Partner Tepee külseje szebb és erőteljesebb lett: az Active felszereltségi szinttől fényezett, az Outdoor felszereltségűek pedig a mindennapok koccanásainak jobban ellenálló natúr fekete első lökhárítóval készülnek.

A Peugeot Felmérései során az ügyfelek a Partner Tepee belső terének helykínálatát, a jármű felhasználóbarát jellegét és kényelmét hangsúlyozták; elégedettek autójuk karosszériájának és belső terének minőségével és felszereltségével, akárcsak az autó megbízhatóságával.

A professzionális felhasználók a Peugeot Partner hasznos méreteit és variálhatóságát értékelték a legjobban, ugyanakkor nagyon elégedettek voltak a munkaeszközük alacsony fenntartási költségeivel és előnyös ár/érték arányával. Fontosnak tartják azt is, hogy a modellnek nincsenek típushibái.

A Peugeot Partner és Partner Tepee erőteljessége és megbízhatósága nagy hangsúlyt kapott a fejlesztés során. Több mint hatmillió, az intenzív igénybevételt reprezentáló, tesztkilométert tettek meg mindkettővel a legszélsőségesebb körülmények között:
-    Nagy terheléssel, nagy menetsebességgel
-    A futóművet és a karosszéria deformálódását speciális próbapadon, a lehető legrosszabb útviszonyokat szimulálva vizsgálták (macskakő, kátyú stb.)
-    Tesztelték extrém hőségben és hidegben a legkülönbözőbb, szélsőséges időjárási viszonyok között: a hőségteszten a hőmérő higanyszála 85 °C-ig is felkúszott, majd klímaszobában, mínusz 18 fokos hideg és 45 fokos forróság váltakozásával tették próbára az alkatrészek és az anyagok ellenállását;
-    A gázlómélység és a sóköd tesztek során a karosszéria korrózió ellenállását és a szigeteléseket tették próbára.


Új Partner Tepee
1996-ban a Peugeot új többcélú felhasználásra alkalmas személyautó kategóriát teremtett, a szabadidő-autókét. Tavaly az európai eladások 15,3 százalékát képviselte ez a modell. Dobogós helyezését a kezdetek óta megőrizte a Partner Tepee, egy olyan szegmensben, amely az évek során az eredeti választéknál kompaktabb kategóriává nőtte ki magát, és amelyben egyre nagyobb versenyt támaszt az azóta négyszeresére nőtt modellkínálat. A Partner Tepee modellek közel 27 százalékát Európán kívül értékesítik, ez 8 százalékos növekedést jelent a modell forgalmazásának első teljes évéhez képest.A Tepee esztétikusabb külsővel, a legújabb hasznos és hatékony felszerelésekkel, köztük a legújabb fejlesztésű motorokkal felvértezve tovább növeli a benne utazók szabadságát.

Az áttervezett orr-részen kívül két új szín megjelenése jelzi a Partner Tepee következő generációját: mostantól a Moka szürke és az Artense szürke is szerepel a palettán a Banquise fehér, az Ardent piros, a Kyanos kék, az Alumíniumszürke, a Shark szürke és Nocciola árnyalatok mellett.
Az opcióként igényelhető új, nyolcküllős, 16 colos Managua könnyűfém keréktárcsa még jobban hangsúlyozza az új Peugeot Partner Tepee dinamikus karakterét.

A gazdagabb szín- és anyaghasználat még modernebb hangulatot teremt a belső térben. Új árnyalat, az Onega szürke jelenik meg a műszerfalon és a belső tér különböző elemein. Az Active felszereltségi szinten a Cadaska kék üléshuzat mellett mostantól a Cadaska piros is megtalálható a kínálatban, az Outdoor változat újdonsága az igényes NeoSpa üléshuzat.Legújabb műszaki megoldások
Az új telematikai rendszerhez a vezető keze ügyében és látóterében található nagyméretű, hétcolos, színes központi kijelző jár.
Az új telematikai rendszer az Active felszereltségi szinttől opcióként igényelhető. A színes képernyőn navigálva könnyen elérhetjük az autó legfontosabb funkcióit: a fedélzeti számítógépet, az AM/FM vagy digitális DAB rádiót (Digital Audio Broadcasting, opcióként), a Juke Box-ra (beépített merevlemez) vagy mobiltelefonra elmentett zenei fájlokat, a telefon kihangosítót és a navigációt.

Az opcióként rendelhető navigációs rendszer, amely a sebességkorlátozásokra való figyelmeztetéseket és az európai utak közlekedési információit is megjeleníti.Online fedélzeti szolgáltatások: Bluetooth, USB- és jack csatlakozó, és MirrorScreen funkció.
A MirrorScreen segítségével az autóban utazók a jármű nagyméretű, központi érintőképernyőjén jeleníthetik meg a Mirrorlink®[1] illetve Carplay®[2] kompatibilis okostelefonjuk kijelzőjét. Menet közben azonban kizárólag a vezetéshez szükséges alkalmazások jeleníthetők meg, például a navigáció, az infotainment funkciók vagy a webrádió.
Jelenleg a következő kompatibilis alkalmazások állnak rendelkezésre: Coyote, Parkopédia, Glympse, Sygic navigációs alkalmazás.
A kormányon elhelyezett gombbal kapcsolható be a Bluetooth-csatlakozással kihangosított mobiltelefon hangfelismerő funkciója (például a Siri iPhone-ra), a beszélgetéseket pedig a jármű hangszóróin hallhatjuk.Egyre több vezetéstámogató és biztonsági felszerelés
Az Active City Brake (automatikus vészfékezés kis sebességen a tipikus városi koccanások elkerülésére, amely 2015 végétől opcióként lesz rendelhető az Active felszereltségnél) egy új felszerelés, amely a városi közlekedésben, 30 km/óránál kisebb sebességnél bekövetkező koccanásokat segít elkerülni, illetve az ütközés erejét csökkenti olyan esetekben, amikor a vezető nem érinti a gázpedált.
A szélvédő felső részén található, rövid hatótávolságú lézeres detektor (Lidar : Light Detection and Ranging) érzékeli az előttünk álló, vagy velünk egy irányba haladó járművet, és szükség esetén lefékezi az autót. A sebesség mérséklésével teljesen elkerülhetővé teszi az ütközést, vagy csökkenti annak erejét. Bizonyos esetekben a rendszer akár teljesen le is fékezheti az autót.

A második felszereltségi szinttől opcióként rendelhető tolatókamera segíti a parkolást. A manőverezés érdekében színes grafikus jelek mutatják a jármű méreteit és a haladási irányt.

A szegmensben továbbra is mércének számít a Grip Control speciális kipörgésgátló, amely fokozott tapadást biztosít az első kerekeknek. A PSA Peugeot Citroën Csoport által szabadalmaztatott rendszerrel a Peugeot Partner Tepee olyan csúszós vagy rossz utakon is biztonságosan haladhat, ahol a hagyományos kétkerékhajtásúak elakadnának.
A Grip Control 15 cm-es hasmagassággal és Mud & Snow gumiabroncsokkal egészül ki. Sokoldalú és rugalmas, az első kerekek tapadásának szabályozásával remekül alkalmazkodik a mindenkori terephez, miközben az irányítás folyamatosan a vezető kezében marad. A vezető bármikor dönthet úgy, hogy Standard üzemmódba kapcsolja a rendszert, vagy a műszerfal közepén elhelyezett üzemmód-kapcsoló segítségével kiválasztja a használni kívánt egyéb fokozatot: havas-jeges út, terep, homok, ESP Off.

Az új Peugeot Partner Tepee alapfelszereltsége a következőkkel egészül ki: sebességhatároló és sebességszabályozó, újdonságként pedig már az Active felszereltségi szinttől széria a klímaberendezés. Az Outdoor változat három különálló és kivehető ülést kínál a második sorban, az első sorban pedig oldallégzsákokat.

Új hatékonyabb motorválaszték
Az új Peugeot Partner Tepee megújult, gazdag motorválasztékát a legújabb típusú Euro 6 motorok alkotják.
Már a modell bevezetésekor rendelhető lesz a kínálatban megtalálható két VTi benzines illetve BlueHDi dízelmotorok, amelyek teljesítménye 75-től 120 lóerőig terjed. A különböző motorok rendelhetősége felszereltségi szinttől függ.

A széleskörű felhasználásra kifejlesztett motorok fogyasztása és CO2-kibocsátása átlagosan
15 százalékkal kisebb, mint az előző nemzedéké:
- 1.6 l VTi 98 LE, ötfokozatú manuális váltó, induló CO2-kibocsátása 148 g/km, 7 grammal kevesebb;
- 1.6 l VTi 120 LE, ötfokozatú manuális váltó, induló CO2-kibocsátása 148 g/km, 16 grammal kevesebb;
- 1.6 l BlueHDi 75 LE, ötfokozatú manuális váltó, induló CO2-kibocsátása 113 g/km, 22 grammal kevesebb;
- 1.6 l BlueHDi 100 LE, ötfokozatú manuális váltó, induló CO2-kibocsátása 113 g/km, 22 grammal kevesebb;
- 1.6 l BlueHDi 100 LE S&S ETG6, hatfokozatú robotizált váltó, induló CO2-kibocsátása 109 g/km,
6 grammal kevesebb;
- 1.6 l BlueHDi 120 LE S&S, hatfokozatú manuális váltó, induló CO2-kibocsátása 113 g/km2,
16 grammal kevesebb.

A BlueHDi motorok a tökéletesített nyomaték- és teljesítményértékeknek, valamint a BlueHDi 120 lóerős változatban alkalmazott hatfokozatú manuális váltónak köszönhetően komfortos vezetést garantálnak.
A kilométerenként mindössze 109 gramm szén-dioxidot kibocsátó 1.6 l BlueHDi 100 S&S pedig rekordvárományos a kategóriájában.

2016. első felében jelenik meg a kínálatban a nemrég kifejlesztett háromhengeres, benzines 1.2 l PureTech 110 LE turbómotor; az ötfokozatú manuális váltóval felszerelt motor szintén a kategória legjobbjának ígérkezik a benzinesek között.

Alakíthatóság
A Partner Tepee 5 vagy 7 különálló ülést kínál, 3 kivehető üléssel a második sorban, a hétszemélyes változatokban szintén kivehető két ülés a harmadik sorban. Sík padlójával, valamint 675 és 3000 liter között változtatható rakterével egyike a kategória legjobbjainak.
A csomagtérbe való berakodást megkönnyíti a nagyméretű raktérajtó és a szegmensben egyedülálló, nyitható hátsó szélvédő.

A szabadidő-autók szegmensében egyedülálló Zenith tetőnek köszönhetően az autóban utazóknak ki sem kell szállniuk ahhoz, hogy a szabadban érezzék magukat. A hatalmas tető a következőket nyújtja:
- Világosságot a négy színezett üvegnek köszönhetően;
- Jobb hőkomfortot a hátul utazóknak a három kiegészítő szellőzőnek köszönhetően;
- A tető vonalában kialakított, 94 literes tárolórészt, amely egy felső rakodóhelyből, a tető hosszában, kétoldalt található rakodóhelyekből, valamint az utastérből és a csomagtér felől egyaránt elérhető hátsó rakodóhelyből áll. Ez az újabb tárolóhely kiegészíti az utastérben megtalálható nyitott és zárt, 90 liter össztérfogatú rakodóhelyeket.
- Variálható külső rakodási lehetőséget kínálnak az igény szerint hosszanti irányban vagy keresztben rögzíthető tetősínek.

Peugeot Partner Tepee árlista letöltés
Paugeot Partner Tepee műszaki adatok letöltés


Új Peugeot Partner
A Peugeot 1996-ban a Partner bevezetésével forradalmasította a kisteherautók szegmensét: az akkor egyedülálló dobozformával kifejezetten a professzionális felhasználóknak a kisteherautók hatékonyságával és a strapabíróságával szemben támasztott növekvő igényeire kívánt válaszolni a márka.
A Peugeot Partner második, majd harmadik nemzedéke tovább finomította és gazdagította a kisteherautó kialakítását, újra és újra tökéletesítette a belső tér helykínálatát, a kényelmet és a variálhatóságot.A harmadik generációs Peugeot Partner eladásai világszerte növekedtek. Tavaly gyakorlatilag megduplázta eladásait forgalmazásának első teljes évéhez képest. Ugyanebben az időszakban a modell Európán kívüli eladásainak aránya 15 százalékos növekedéssel mára elérte a 20 százalékot.

A cégek döntését a Partner mellett elsősorban a márkával és a márkakereskedőkkel kapcsolatban szerzett pozitív tapasztalat motiválja, de fontos szempont a jármű mérete, megbízhatósága és ára is.
Az új Peugeot Partner szeretne megfelelni a vállalatok és vállalkozások igényeinek, a kategóriában példaértékű hasznos funkcióinak és dinamikus menettulajdonságainak sorát még modernebb felszereltséggel és hatékonysággal bővítik. A külső stílus is megújult: új a hűtőmaszk és áttervezettek a fényszórók.  

Takarékos és hatékony motorok
Az új Peugeot Partner motorválasztékát legújabb generációs Euro 6 motorok alkotják 2016-tól.
A kínálat hat új VTi benzines- és BlueHDi dízelmotorból áll. A 75-től 120 lóerőig terjedő teljesítményszinteknek köszönhetően maradéktalanul kielégítik a felhasználók változatos igényeit, ráadásul a korábbi motorokhoz viszonyítva átlagosan 15 százalékkal alacsonyabb a szén-dioxid-kibocsátásuk:
- 1.6 l VTi 98 LE, ötfokozatú, manuális váltó, 147 g/km induló CO2-kibocsátás*, 17 grammal kevesebb
- 1.6 l BlueHDi 75 LE, ötfokozatú manuális váltó, 110 g/km induló CO2-kibocsátás*, 21 grammal kevesebb
- 1.6 l BlueHDi 100 LE, ötfokozatú manuális váltó, 110 g/km induló CO2-kibocsátás*, 22 grammal kevesebb
- 1.6 l BlueHDi 100 LE S&S ETG6, hatfokozatú robotizált váltó, 106 g/km induló CO2-kibocsátás*, 12 grammal kevesebb
- 1.6L BlueHDi 120 LE S&S, hatfokozatú manuális váltó, 112 g/km induló CO2-kibocsátás*,
- 22 grammal kevesebb
* homologizáció folyamatban

Az 1.6 HDi 75 és az 1.6 HDi 90 Euro 5 változatok 2016. júniusig a kínálatban maradnak.
Magyarországon 2016. júniusig az Euro5 motorokkal szerelt változatok kaphatók, utána érkeznek az Euro6 motorokkal szerelt modellek.

Az 1.6 literes BlueHDi 100 S&S változat 106 grammról induló CO2-kibocsátásával a szegmens rekord várományosa mechanikus és elektronikus vezérlésű váltóval egyaránt.
A BlueHDi motorok a tökéletesített nyomaték- és teljesítményértékeknek, valamint a BlueHDi 120 lóerős változatban alkalmazott hatfokozatú manuális váltónak köszönhetően komfortos vezetést garantálnak. Az AdBlue utántöltés egyszerű, közvetlenül az üzemanyagtartály feltöltőjén keresztül történik.Elektromos Peugeot Partner
A kínálat a nulla CO2-kibocsátású, 67 lóerős Partner Electric változattal egészül ki, amelynek hatótávolsága 170 km. Az elektromos hajtásláncra és az akkumulátorra mostantól 8 évre, illetve 100.000 km futásteljesítményre szóló garanciát nyújt a Peugeot.

Biztonsági és vezetéstámogató berendezések
Az új Peugeot Partner számos modern vezetéstámogató és biztonsági rendszert kínál, amelyek biztonságos vezetést garantálnak és hozzájárulnak az autó értékének megőrzéséhez.
A szériában megtalálható biztonsági felszereléseken kívül, mint az ABS, a vészfékrásegítés, az ESP, a kipörgésgátló és a Hill Assist, vagy a kerekekben elhelyezett nyomásérzékelőn keresztül működő abroncsnyomás-érzékelő, az új Peugeot Partner újdonságként kínálja az Active City Brake-et (automatikus vészfékezés kis sebességen a tipikus városi koccanások elkerülésére, amely 2015 végétől opcióként lesz rendelhető).
Az Active City Brake elsősorban a koccanások elkerülésében, illetve az ütközések erejének mérséklésében játszik szerepet, ami költségcsökkentő tétel lehet a biztosítási besorolásnál, és a fenntartási költségek között. A vállalati ügyfelek szemében ez igen vonzó érv lehet.

A sebességhatároló és a sebességszabályozó mostantól alapfelszerelés a második felszereltségi szinttől. A rögzített sebességhatároló funkció segítségével az ügyfél négy, tetszés szerinti sebességhatárt állíthat be.

Szintén felárért juthatunk hozzá a szegmensben egyedülálló Grip Control speciális kipörgésgátló rendszerhez, amely rossz útviszonyok között is optimális tapadást biztosít.


Mobil iroda
A magas üléspozíció optimális kilátást biztosít, az üléshely ergonómiájáról, a négy irányban állítható kormányoszlop és a műszerfalon található sebességváltókar gondoskodik. Az ETG6 sebességváltó váltókarját a műszerfalra helyezett forgógomb váltja fel, így az elöl középen utazó harmadik személy a teljes lábteret élvezheti.

Az utastérben közel 60 liternyi rakodóhelyet alakítottak ki a vezető és az utasok kényelmére. A kormány előtt található zárt rész, valamint a középső ülés lehajtható támlája mögött elhelyezett írótábla hasznos a professzionális felhasználók mindennapi munkájában.

Az új felhasználások igényeire válaszolva az autóba épített telekommunikációs eszközök legjavát kínálja:
- Az új telematikai berendezés, a második felszereltségi szinttől opcióként rendelhető, a harmadik szinttől pedig szériában beépített 7 colos, nagyméretű, színes érintőképernyővel, Bluetooth-szal, USB- és jack csatlakozóval, hangfelismeréssel és a kompatibilis okostelefonokkal összekapcsolható MirrorScreen funkcióval;
- Az opcióként rendelhető navigációs rendszer kijelzi a sebességkorlátozásokat és a közlekedési információkat Európa összes országában.

Hasznos funkciók és variálhatóság
A Peugeot Partner a karosszériatípusok széles választékát és kétféle hosszúságot (L1 : 4,38 m és L2 : 4,63 m) kínál a professzionális felhasználók részére. Rendelhető hosszított fülkés változatban, a második sorban kivehető üléspaddal, valamint a különböző felépítményekkel igényelhető platókabin kivitelben.

Raktér mérete
Hasznos térfogata az L1 változatban eléri a 3,3 köbmétert, 1,80 m hasznos hosszúsággal, míg az L2 változatban a hasznos térfogat 3,7 m3, a hasznos hosszúság pedig 2,05 m. Ez a raktérfogat akár 3,7 köbméterre, a hasznos hosszúság pedig 3 méterre növelhető az L1 változatban, míg az L2 esetén a maximális raktérfogat 4,1 m3, a legnagyobb hasznos hosszúság pedig 3,25 m a Multiflex üléspadnak köszönhetően.A 1,62 m-es, a kerékjáratok között 1,23 m-es szélességével a Peugeot Partner L1-es rövid változatában akár két Eur raklapot is szállíthatunk (1,2 m x 0,80 m). Az aszimmetrikus, 180 fokban nyitható hátsó ajtók jelentősen megkönnyítik a berakodást.
Az L1 változatban a hasznos terhelhetőség 625 kg-tól opcionálisan 890 kg-ig növelhető, míg az L2 változatban akár 750 kg is lehet.

A Multiflex üléspaddal az új Peugeot Partner megőrzi nagyszerű alakíthatóságát. A kisteherautók szegmensében egyedülálló felszerelés a következőket teszi lehetővé:
- Elöl, három személy foglalhat helyet. Ezt a praktikus kialakítást nagyra értékelik a vállalati felhasználók, mert így az alkalmazottakat és a munkaeszközöket egyszerre szállíthatják, ami ésszerűbb és költséghatékonyabb üzemeltetést eredményez;
- Sík padló, 400 literrel megnövelt hasznos raktérfogat és 1,2 m-rel nagyobb hasznos hosszúság; az oldalsó utasülés lehajtható;
- Magas tárgyak szállítása az oldalsó üléslapnak köszönhetően ;
- Mobil iroda funkció a középső ülés lehajtható háttámlájába épített írótáblának köszönhetően;
- Lakattal zárható plusz rakodóhely.

Új Peugeot Partner árlista letöltés
Új Peugeot Partner műszaki adatok letöltés

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

Autóspanasz.hu

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER