2013. május 13. hétfő, 16:15

 

A Peugeot formatervezői és mérnökei egy merész, intuitív és modern autót alkottak meg letisztult és elegáns formatervvel. Az új, moduláris EMP2 platformnak köszönhetően az új Peugeot 308 méretei kompaktak, tömege kisebb (-140 kg). Egyedülálló vezetési élményt nyújt, CO2-kibocsátása pedig etalonnak számít (az egyik változat esetében kevesebb, mint 85 gramm/km).

uj-peugeot-308

A letisztult belső tér és a teljesen újragondolt vezetőhely (Peugeot i-cockpit) a vezetés eddig ismeretlen élményét ígéri. A nagyratörő műszaki tervezés eredményeként megszületett kimagasló minőség célja, hogy a legjobbak közé helyezze ezt a Peugeot modellt, amely tükrözi a modellek exkluzivitásának növelését szolgáló márkatörekvéseket.

Egy igazi kompakt modell
Az új Peugeot 308 nem terjeszkedik túl a C szegmens jelenleg elfogadott jellemzőin: kompakt méretek (hosszúsága 4,25 m, magassága 1,46 m), tágas belső tér és méretes csomagtartó (470 liter a kalaptartó alatt) jellemzi. Érzésben viszont merészen túllépi a megszokott kereteket, és az új ügyfelek meghódításának igényével egy erős és markánsan megkülönböztetett alternatívát kínál.

peugeot-308

Letisztult és elegáns formaterv

"Az új Peugeot 308 letisztult és modern jellegű formaterve a robusztusság és a minőség érzetét kelti". Gilles Vidal, a Peugeot formatervezési igazgatója.

A kompakt kivitelezésnek, a kiegyensúlyozott arányoknak, a kisebb tömegnek és a mechanikai elemekhez a lehető legszorosabban idomuló karosszériának köszönhetően az új Peugeot 308 megjelenése elegáns és dinamikus, mint egy ereje teljében lévő atlétáé.  Egyéniségét hangsúlyozza a minden részletében megnyilvánuló gondosság és minőség. Az új Peugeot 308 karakteres fényszóróival tűnik ki. Elöl a fénydiódasorral ellátott, finom vonalú és kifejező, finoman csiszolt ékszerre emlékeztető fényszórók egy nagymacska tekintetét idézik és erősen modern jelleget sugároznak. A díszes fényszóró alapfelszerelés a magasabb felszereltségű modellekben, ami világújdonságnak számít a kategóriában.

Hátul visszaköszön a crossover formavilága, valamint a fénydiódás lámpákból kirajzolódó három Peugeot oroszlánkarom, amelyek az autó modern és dinamikus jellegét emelik ki. Az új Peugeot 308 magában hordozza a márka stílus jegyeit.

peugeot-308-hatul

Letisztult és high-tech belső tér

"A kategóriájában teljesen egyedülálló, letisztult vonalú belső térben az innovatív vezetőhely, a Peugeot i-cockpit az ösztönös mozdulatokra épít és intenzív vezetési élményt sugall." Vincent Devos, termékfelelős

A Peugeot i-cockpit az élvezetes vezetés új dimenzióját nyitja meg. A vezetési élmény az érzékekre és az ösztönökre épít: a kompakt, kisméretű kormány tovább fokozza ezt az élményt; a magasra helyezett kijelzőnek köszönhetően a vezetőnek nem kell levennie a szemét az útról, ha a műszerekre tekint; a magas középkonzol pedig emeli a modell presztizsét, míg a nagy, 9,7 colos érintőképernyő a gondtalan vezetést szolgálja. Ez utóbbi számos menüpontot tartalmaz, szembeötlően ergonomikus kialakítással, maga a műszerfal pedig rendkívül letisztult vonalú, csupán néhány kapcsológombbal. A teljesen új formatervezői szemléletben egymásra talál a letisztultság és a csúcstechnika, akár egy szemet gyönyörködtető hangerő szabályozó gomb egy szép HIFI berendezésen.

peugeot-308-muszerfal


A hatékonyság a dinamizmus és a CO2-kibocsátás csökkentése szolgálatában.
"Az új, moduláris EMP2 platform rendkívülivé teszi a vezetés élvezetét. A jelentős súlycsökkenés dinamikusabb viselkedését és jobb kezelhetőséget eredményezett az új Peugeot 308-nak." Laurent Declerck, az új Peugeot 308 projektigazgatója

A kisméretű kormány még élvezetesebbé teszi a vezetést, amit a márka a futómű terén felhalmozott tudásának és az új EMP2 platform erényeinek ötvözésével ért el. A 116 levédett szabadalommal elkészített csúcstechnikás platform hozzájárul a magas szintű dinamikai tulajdonságokhoz. Az új platform a biztonság és a kényelem megteremtésében is nagy szerepet játszik a számos vezetést segítő rendszerrel, és a jármű jelentős súlycsökkenésével (140 kg-mal könnyebb, mint az előző modell) együtt. A súlycsökkenés kedvezően befolyásolta a beépített fődarabok tömegét is, ami végül a CO2-kibocsátást mérsékli jelentősen. Ezekkel a jellemzőkkel az új Peugeot 308 új mércét állít fel; van olyan változata, amelynek a kilométerenkénti emissziója nem éri el a 85 grammot.

Ambiciózus érzékelhető minőség

Az új Peugeot 308 konkrét megtestesülése annak a több éve megkezdett folyamatnak, amelynek célja a Peugeot modellek exkluzivitásának növelése. A tervezők a kifogástalan minőséget állították középpontba. A projekt kezdetétől ez a törekvés vezérelte a formatervezőket és a mérnököket, akik az autó összes külső és belső elemét nagy körültekintéssel, az elegancia jegyében alkották meg.

peugeot-308-kompakt

Gyártás Franciaországban

Az új Peugeot 308 modellek Sochaux-ban készülnek majd. A teljes hajtáslánc szintén Franciaországban, a Trémery és Douvrin üzemekből kerül majd ki. Az új Peugeot 308 világpremierje 2013. szeptember 10-én lesz a Frankfurti Autószalonon, és idén ősztől kezdik forgalmazni Európában.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER