Címkék: Peugeot | Peugeot 308 | Quartzbox

2014. november 06. csütörtök, 14:17

 

A homok- és festékanimációkat készítő Quartzbox páros a Peugeot 308 SW-t értelmezte újra műveszi eszközeivel. A film bemutatója a Gozsdu Udvarban található One More Café-ban lesz, ahol november 6-án, 7-én, és 8-án este a kávézó feletti tűzfalra vetítve folyamatosan látható lesz az alkotás.

„Nézz az oroszlán szemébe” címmel új alkotást készített a különleges technikával dolgozó, homok- és festékanimációiról ismert Quartzbox formáció. Az egyedülálló technikával készült projekt a Peugeot felkérésére készült, célja pedig a 2014-es Év Autója, vagyis a Peugeot 308 SW művészi újraértelmezése.


A francia kultúrára fogékony közönség számára igazi csemege a Cakó Dániel (quartz animator) és Hidvégi Áron (paint animator) képzőművészek alkotásáról készült rövidfilm. Az alkotók néhány napig együtt éltek az új Peugeot 308 SW-vel, hogy  személyesen is megismerhessék az autó legfontosabb tulajdonságait. Az, hogy milyen művészi ötletek születtek az érintőképernyős kezelőfelület, a könnyített karosszéria, a kényelmes ülések, a hatalmas csomagtér ihletésére, megtekinthetők a látványos alkotásról készült rövidfilmben. A két művész az alábbiakat nyilatkozta:

„Megtisztelve érezzük magunkat, hogy az autógyártás élvonalába tartozó világhírű francia cég minket kért fel egy műalkotás létrehozására. Az Év Autója díj óriási elismerés, hiszen tudjuk mekkora a verseny az autóiparban. Nagyon nagyra tartjuk az alkotók mérnöki, és - a saját szakmánk miatt - esztétikai  teljesítményét. A sikert szerintem elsősorban annak köszönheti a Márka, hogy tökéletesen ötvözte a technológiát és az esztitikumot. A Quartzbox projektben ehhez nagyon hasonlóan, az  általunk kitalált, egyedi szerkezet segítségével valósítjuk meg elképzeléseinket.”  mondta – el Hidvégi Áron.

„Az új Peugeot 308 igazi műalkotás. A szobrász szemével nézve a modellt kívülről és belülről is különlegesen átgondolt koncepció mentén alakították ki. Gilles Vidal, a Peugeot formatervezési igazgatója és csapata igazán inspirálót alkotott. Az autó meglepő újításaival, dizájnjával és átgondolt kialakításával szerintem nem csak minket, de minden dizájnra fogékony embert megihlet” - mondta el Cakó Dániel Medárd.



”A Peugeot mindig is nagy lelkesedéssel karolt fel olyan művészeti projekteket, amelyek újszerűségüknek és egyediségüknek köszönhetően feszegetik a hagyományos alkotások határait. Ezért esett választásunk a Quartzbox párosra, mivel hozzánk hasonlóan a design és a technika folyamatos tökéletesítésére törekszenek” – mondta el Bálint Zsófia Marketing és PR igazgató.



A két fiatal egy speciális kétrétegű asztalnál dolgozik: Dániel a felső szinten a homokkal, míg Áron az alsó szinten színes festékekkel és sablonokkal alkot képeket. Az asztalt alulról világítják meg, a zenére komponált produkciót pedig kamera segítségével rögzítik.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER