2012. november 01. csütörtök, 15:01

 

A PSA Peugeot Citroën és a General Motors megerősítette és meghatározta azokat a kulcsfontosságú lépéseket amelyek szükségesek a két vállalatcsoport világszintű stratégiai szövetségének megvalósításához.

A 2012. február 29-én aláírt keretszerződés rendelkezéseinek megfelelően a két partner kiválasztott négy járműfejlesztési projektet és meghatározta a közös beszerzési struktúra bevezetéséhez szükséges feladatokat.

Fejlesztési terv négy közös padlólemezre
A tervezett négy közös padlólemez az alábbi szegmenseket érinti:
· Közös padlólemez az új Opel/Vauxhall kompakt egyterű modellcsaládhoz és egy kompakt Peugeot kishaszonjárműhöz;
· Közös padlólemez az új Opel/Vauxhall mini egyterűhöz és a Citroën kisautókhoz;
· Közös padlólemez a legújabb generációs, alacsony CO2-kibocsátású kisautók szegmensébe tartozó Opel/Vauxhall, Peugeot és Citroën gépkocsikhoz, amelyeket nemcsak Európában, hanem a világ többi részén is forgalmaznak majd;
· Közös padlólemez a D szegmensű Opel/Vauxhall, Peugeot és Citroën gépkocsikhoz.

A szövetség 2016 végéig tervezi a közös padlólemezekre épített új modellek
forgalmazásának elindítását.

A négy új közös padlólemez kifejlesztéséhez a PSA Peugeot Citroën és a General Motors egymás rendelkezésére bocsátja a legújabb fejlesztéseit és legmodernebb technológiáit.

A következő lépések a közös beszerzés megszervezésében
A két szövetséges a közös beszerzés kialakításának elkövetkező lépéseit is meghatározta. Az együttműködés célja, hogy a két vállalat az egyesített vásárlóerőt kihasználva a lehető legelőnyösebb szinergiát hozza létre a beszerzéseknél. Következő lépésként a közös beszerzést végző vállalat létrehozását határozták el, amihez meg kell szerezni az illetékes versenyhatóságok beleegyezését.

A szinergiák megerősítése
A közös padlólemez fejlesztési programokra és a közös beszerzési vállalat létrehozására alapozva a két vállalatcsoport megerősíti a korábban bejelentett szinergia célokat, amelyek összege öt éven belül eléri az évi 2 milliárd dollárt. Miután megerősítették a közös feladatokat (közös padlólemezek és közös beszerzési vállalat létrehozása), a két szövetséges most a megvalósításhoz vezető részletes ütemterven és annak végső formába öntésén dolgozik.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER