Címkék: Peugeot | Peugeot 208

2015. június 28. vasárnap, 14:33

 

Bevezetése után három évvel megújult a márka legkelendőbb modellje, a Peugeot 208. A modellfrissítés eredményeként sportosabb lett az autó, sokféle egyedi megjelenés választható, és elérhetőek a mai kor legfrissebb vezetéstámogató rendszerei. A megújult motorok takarékosabbak és kevesebb károsanyagot bocsájtanak ki.

Új Peugeot 208
Képgaléria
Új Peugeot 208
A képre kattintva galéria nyílik több képpel!

Peugeot 208 a B szegmensben
A forgalomba helyezések közel 30 százalékát képviselő B szegmens az európai gépjárműpiac második legjelentősebb kategóriája. A modellek és karosszériaváltozatok rendkívül széles választéka ellenére (ide tartoznak a szabadidő-autók és a városi terepjárók is) a ferdehátú kompakt változatok továbbra is nagy fölénnyel vezetnek, a vevők több mint kétharmada ezeket választja.

A Peugeot 208 első nemzedéke az egymilliomodik példány legyártásához közeleg. A Peugeot 208 típusnak és a Peugeot 2008 városi crossovernek köszönhetően 2014-ben megerősítette a márka dobogós helyezését a B szegmensben.



Dizájn
A Peugeot 208-at a bevezetése óta olyan városi kompaktként tartják számon, amelynek sokoldalú személyisége remekül harmonizál a márka fő értékeivel. A megújult modell változtatás nélkül tovább viszi azt, ami a Peugeot 208 karakterét és megjelenését
Az első lökhárítók vonala tagoltabb és izmosabb lett. A szélesebb hűtőmaszk, az elődénél vastagabb, krómozott díszléccel együtt mostantól teljesen belesimul a lökhárítóba. A magasabb felszereltségi szinteken az új „Equalizer” hűtőmaszknak egyedi 3D hatást kölcsönöz a krómozott, gravírozott felirat. A különálló első ködlámpákkal együtt az orr-rész új megjelenése jóvoltából szélesebbnek, dinamikusabbnak tűnik az autó, látványában is jobban fekszi az utat. Mindez sportos hatást kelt.
Az első rész további meghatározó eleme az új kettős árnyalatú fényszóró, amelynek fekete, krómozott maszkja határozottabb megjelenést kölcsönöz a lámpának. Az összképet a modern, 3D LED-világítás teszi teljessé. Az új első fényszórók az alapfelszereléshez tartoznak a második felszereltségi szinttől.



A jármű oldalnézete megőrizte elődje energikus és modern arányait (csökkentett túlnyúlások, mértékletes magasság). Az új Peugeot 208 oldalnézetének mégis egyedi jelleget kölcsönöznek azok az újdonságok, amelyek egyértelműen megkülönböztetik az új modellt elődjétől. Az új keréktárcsák kínálata a 15’’-os Niobium dísztárcsáktól az új 16’’-os Titane alufelniken át a Peugeot 208 GTi Storm Mat megjelenésű 17 colos Carbone könnyűfém kerekekig terjed. A választékban többféle 16 és 17 colos könnyűfém keréktárcsa szerepel, valamennyi exkluzív megjelenésű: színezett, magasfényű, vagy gyémánthatású fényezésből adódóan egyedi, illetve lézergravírozott. Mostantól a harmadik felszereltségi szinttől széria a krómozott tükörház, amely tovább fokozza a modell sikkes és sportos karakterét.

Hátul a lámpák és azok új, fénydiódás, 3D hatású, karomszerű megjelenése ragadja magával a tekintetet. Jellegzetes Peugeot stíluselem a három karmot formázó lámpa, amely valamennyi modellen megtalálható.



Beltér
Az új Peugeot 208 utasterében visszaköszön az elődből jól ismert és az ügyfelek körében nagy tetszést aratott innovatív vezetőhely, a PEUGEOT i-Cockpit. Határozott és biztonságos vezetést tesz lehetővé az új és egyedi megoldás, amelyet a Peugeot 208 vezetett be 2012-ben, és azóta a Peugeot 2008 és 308 modellekbe is bekerült. A Peugeot i-Cockpit a kisméretű kormánykerékből, a magasra helyezett kijelzőből és a nagyméretű érintőképernyőből áll. Az autót már a kormánykerekéért is érdemes megvenni, amellyel gokartos a vezetési élmény, ez olyan jó élvezetet ad, ami miatt nem akarunk kiszállni a járműből. Ehhez párosul a kocsi kiváló úttartása.



A megújult modellben a harmadik felszereltségi szinttől alapfelszerelés a bőrrel bevont kormánykerék, az összes modell puha műszerfalbetéttel készül, ugyanakkor a felszereltebb változatok új bevonatot kaptak, így tapintásuk lágyabb, rajzolatuk pedig még minőségibb megjelenést kölcsönöz a műszerfalnak.



A szemmagasságban elhelyezett műszerpanel a vezető látóterébe helyezi a vezetéshez szükséges információkat, ami kényelmesebb és biztonságosabb vezetést garantál. Visszafogott és elegáns stílus jellemzi, a vezetési információk pontosságáról és olvashatóságáról a fehér fény és a központi érintőképernyő gondoskodik. A magasabb felszereltségű változatokban az analóg műszerek körül LED-gyűrű fut (kék színű a negyedik felszereltségi szinten, piros a GTi-ben).



Már a második felszereltségi szinttől széria a nagyméretű, 7’’-os érintőképernyő. Használata nagyon egyszerű, megkönnyíti a hozzáférést az autó kezelőszerveihez  (rádió, navigáció, telefon, számítógép, internet). Felvonultatja a fedélzeti online kommunikációs eszközök legjavát: Bluetooth csatlakozás és USB, mobil alkalmazások a Peugeot Connect Appson és az új MirrorScreen rendszeren keresztül, amelynek segítségével az okostelefon kijelzőjét a jármű képernyőjén jeleníthetjük meg, és így használhatjuk annak alkalmazásait.

Az új Peugeot 208 utasterében kellemes hangulatot teremtenek a fények. Letisztult és modern hangulatot áraszt a fehér háttérvilágítás a műszeregységben, a mutatókon és a kezelőszerveken. A fénydiódás tetőlámpa és a panorámatető kék színű hangulatvilágítása tovább fokozza ezt a modern jelleget.



Karosszéria színek
Az új Peugeot 208 karosszériaszíneinek kínálata (opál színek, metál- és gyöngyházfényezés) új árnyalatokkal bővült. Mostantól tizenháromféle színből választhatnak a vásárlók.
Az új Orange Power metáfényezés dinamizmust és fiatalosságot áraszt.
Hamarosan újabb színekkel gazdagodik a paletta.

Sokféle testreszabási lehetőség
Egyedi külsőt alakíthatunk ki a második felszereltségi szinttől igényelhető gyári csomagoknak köszönhetően. Ezek közé tartozik a Menthol White, amely hűvösen fehér árnyalatával sportos és elegáns hangulatot kölcsönöz az autónak.
Az egyedi kialakításhoz rendelhető csomagok a következőkből állnak:
•    Equalizer hűtőrács 3D hatású színes gravírozással* ;
•    Fényes fekete díszléc a hűtőrácson;
•    Fényes fekete ködlámpa-díszítés lézergravírozott színes szegéllyel*;
•    Színes Peugeot felirat elöl és hátul*;
•    Tükörház fekete gyöngyház fényben és színes irányjelző burkolat*.
* (a választott csomag színében)



Gazdagabb felszereltségek
A 308, az 508 és az RCZ modellekhez hasonlóan az új Peugeot 208 még igényesebbé kíván válni, amit remekül szemléltet a GT Line változat megjelenése, az utóbbi egyenlőre sajnos Magyarországon nem elérhető.

A GT Line három- illetve ötajtós változatban, a 110 lóerős, 1.2 literes PureTech Start & Stop motorral, vagy a 100, illetve 120 lóerős 1.6 l BlueHDi dízelmotorral rendelhető. Alapja egy harmadik felszereltségi szintű modell, amelynek karakterét a következő stílusjegyek határozzák meg: Equalizer hűtőmaszk, csillogó fekete díszléc a hűtőmaszkon és a ködlámpán, 17 colos, magasfényű, speciális Caesium alumínium kerekek, Fekete Perla Nera tükörházak, Krómozott szegély az oldalablakokon, Krómozott kipufogóvég, GT Line monogram a hűtőrácson, az első lökhárítón és a hátsó billenőajtón, Piros Peugeot felirat elöl és hátul.

Utastér újításai: Bőr-szövet borítású, fekete-piros sportülések, Piros szegélyvarrás az üléseken, az ajtóban kialakított kartámaszokon, a sebességváltókar-védőn, a bőr bevonatú sebességváltókaron (a GTi-ben is) , Csillogó fekete ajtókilincs, piros szegéllyel elöl (a GTi-ben is), Bőr sportkormány alul lapított kormánykerékkel, piros szegélyvarrással és selyemfényű krómbetéttel, Fekete biztonsági öv piros szegélyöltéssel (a GTi-ben is), Alumínium küszöb Peugeot felirattal, Alumínium pedálok.

A GTi 30th sikerét követően a legexkluzívabb és legkarakteresebb GTi mostantól a termékpaletta állandó szereplője GTi by Peugeot Sport néven.
A Peugeot Sport új arculati elemeit magán hordozó változatban visszaköszönnek a Peugeot Sport által kifejlesztett megoldások, mind a stílus (alacsony hasmagasság, kiszélesített nyomtáv, nagyméretű, 18’’-os kerekek, fekete matt külső elemek, kagylóülések, piros szőnyegek, két, egymástól éles vonallal elválasztott színt kombináló, exkluzív fényezés stb.), mind a kimagasló hatásfok (Brembo hátsó fékek, Torsen részlegesen önzáró differenciálmű, speciális futóműbeállítások, Michelin Pilot Super Sport gumiabroncsok) tekintetében.



Legújabb felszerelések
A Peugeot 208 a szegmensben elsők között tette széles körben elérhetővé az érintőképernyőt és az online szolgáltatásokat: a 208 bevezetése óta a modellek több mint 80 %-át  7 colos képernyővel értékesítették. Ritkaságszámba megy a versenytársaknál az opcióként igényelhető Park Assist parkolássegítő funkció is, amely a merőleges és párhuzamos parkolást egyaránt segíti.
Az új Peugeot további 2 olyan új felszerelést kínál, amelyek hasznosak a városi közlekedésben: az Active City Brake-et és a tolatókamerát.

Az Active City Brake (automatikus fékezés várható ütközés esetén kis menetsebességen) a városi közlekedésben kis sebességnél bekövetkező koccanásokat segít elkerülni, illetve az ütközés erejét csökkenti olyan esetekben, amikor a vezető nem lép a gázpedálra.
A szélvédő felső részén található, rövid hatótávolságú lézeres detektor (Lidar) az előttünk álló, vagy velünk egy irányban lassan haladó járművet érzékeli, és 30 km/h sebesség alatt működésbe hozza az autó fékeit. A sebesség mérséklésével vagy teljesen elkerülhetővé teszi az ütközést, vagy csökkenti annak súlyosságát. Bizonyos esetekben a rendszer akár automatikusan le is állíthatja az autót, ezzel elkerülve a koccanást az előtte haladó járművel. Figyelem, ne bízza a döntést csak az autó elektronikájára, a vezető a felelős az általa okozott balesetekért.

A második felszereltségi szinttől igényelhető a tolatókamera, amely a színes központi kijelzőn jeleníti meg az autó mögötti területet. A biztonságos manőverezés érdekében ez a vezetéssegítő rendszer színes grafikus jelek segítségével mutatja a jármű méreteit és a haladási irányt.



Sokszínűbb telekommunikációs eszközök
Az új Peugeot 208 az online szolgáltatások tekintetében is maximálisan követi a korszellemet: a MirrorScreen funkció segítségével az autóban utazók a jármű érintőképernyőjére közvetíthetik Mirrorlink®[1] illetve Carplay®[2] kompatibilis okostelefonjuk kijelzőjét, és így egyszerűen használható a telefon megszokott funkciói. Ez a megoldás ötvözi a mobilalkalmazások jó láthatóságának és fokozott ergonómiájának előnyét a vezetési biztonsággal.  
Az alkalmazásokhoz különbözőképpen férhetünk hozzá, attól függően, hogy az autó álló helyzetben van-e, vagy éppen halad. Menetközben a vezetéshez hasznos alkalmazások jeleníthetők meg, például a navigáció, az infotainment funkciók vagy a webrádió. Jelenleg a következő kompatibilis alkalmazások állnak rendelkezésre: Coyote, Parkopédia, Glympse, Sygic navigációs alkalmazás...

A Peugeot 208 kínálatában továbbra is szerepel a Connect SOS & Assistance, amely a helymeghatározással egybekötött sürgősségi és assistance hívásokat automatikusan továbbítja a probléma jellegének megfelelően. A korát megelőző – hiszen már 2003-ban bevezetett – funkció 2010-től vált online szolgáltatássá a független telematikai egységnek köszönhetően. Európa-szerte több mint egymillió Peugeot fut, amelyben megtalálható a Peugeot Connect SOS & Assistance szolgáltatás, vagy azzal kompatibilis.

A Peugeot Connect (Magyarországon nem elérhető) csomagokat mostantól az alábbi szolgáltatásokkal együtt igényelhetik az egyéni vásárlók:
•    Pack Monitoring: virtuális karbantartási napló és a gazdaságos vezetést elősegítő tanácsok az észlelt vezetési stílusnak megfelelően;
•    Pack Mapping: emailben történő figyelmeztetés, ha a járművet az előre meghatározott területen és időintervallumon kívül használják, az aktuális és a megtett útvonal kijelzésével;
•    Pack Tracking: a jármű földrajzi helyzetének meghatározása lopás esetén.

A Peugeot Connect Apps alkalmazások a Peugeot 208 érintőképernyőjén keresztül érhetők el az opcióként igényelhető 3G kulcs segítségével. Az így elérhető 18 online szolgáltatásnak köszönhetően a vezető valós időben juthat praktikus információkhoz, ami nagyon hasznos a mindennapokban: szabad parkolóhely a közelben, üzemanyagárak a közeli töltőállomásokon, közlekedési információk, időjárási hírek, a Michelin útikalauz (piros és zöld kalauz) turista információi, telefonkönyv, a TripAdvisor illetve a Coyote (egyes országokban) alkalmazás.


Takarékos új motorok alacsony CO2-kibocsátással
Az új Peugeot 208 már a bevezetésekor rendelhető az új hatfokozatú automatikus EAT6 (Efficient Automatic Transmission 6) váltóval.

1.6 literes BlueHDi
A BlueHDi a leghatékonyabb dízel kipufogógáz-tisztító rendszer a piacon. A dízelmotorok erényeit, áttörést hozó CO2-kibocsátással és üzemanyag-fogyasztással kombinálja – a kilométerenkénti CO2-emisszió egyik változat esetén sem éri el a 95 grammot –, és ez a piac legjobbjává avatja az 1.6 literes BlueHDi dízelválasztékot.
A 75 lóerős belépő modell kivételével az összes motor start-stop rendszerrel készül, megerősített önindítóval.

 A 1.6 literes BlueHDi motorok mostantól háromféle teljesítménnyel rendelhetők :
•    Az 1.6 l BlueHDi 75 és az 1.6 l BlueHDi 100 S&S: mindkettő ötfokozatú mechanikus váltóhoz kapcsolódik, alapváltozataik kibocsátása 90, illetve 87 gramm kilométerenként; alacsony fogyasztásra optimalizált változataik CO2-kibocsátása 79 gramm km-ként, és 100 km megtételéhez mindössze 3,0 liter üzemanyagra van szükségük. Új rekord nemcsak a szegmensben, hanem a piacon is.
•    A 120 lóerős 1.6 l BlueHDi S&S: hatfokozatú mechanikus váltóval, mindössze 94 gramm CO2-t bocsát ki km-ként, kényelmes használatot és nagyfokú dinamizmust garantál.



PureTech háromhengeres benzinmotorok: 97 grammról induló CO2-kibocsátás
Az 1.0 literes PureTech 68 és az 1.2 literes PureTech 82 szívómotor bevezetése után a háromhengeres PureTech motorcsalád új változattal, a turbófeltöltős, 1.2 literes PureTech 110 S&S típussal bővül.
Koncentrált hatékonyság és csúcstechnika – ez jellemzi a kompakt és moduláris, takarékos és nagyteljesítményű motort. A nagynyomású közvetlen befecskendező rendszernek (200 bar) és az új generációs, nagy hozamú turbófeltöltőnek (240 000 ford./perc) köszönhetően már alacsony fordulatszámon is kitűnő vezetési komfortot garantál, és ezzel a szegmens egyik éllovasa.
A rendkívül takarékos, kilométerenként mindössze 103 gramm CO2-t kibocsátó motorhoz ötfokozatú mechanikus váltó kapcsolódik.

Ezen kívül az új automatikus EAT6 sebeségváltóval is rendelhető. Az AISIN által kifejlesztett új automatikus váltót Quickshift funkcióval látják el, amely gyorsabb fokozatváltást tesz lehetővé, és a könnyed, zökkenőmentes használatot magas szintű kényelemmel ötvözi. Ezt a váltót is a CO2-kibocsátás számottevő csökkentésére tervezték. Az eredmény: kilométerenkénti kibocsátása mindössze 1 grammal haladja meg a mechanikus váltóval felszerelt változatokét (ugyanazokkal az abroncsokkal)! Az 1.2 literes PureTech 110 S&S EAT6 változat 104 gramm CO2-t bocsát ki kilométerenként, ezzel a kategória etalonja az automata benzines modellek között. Az előző nemzedékhez képest (1.6L VTi 120 BVA) pedig 45 grammal csökkent a szén-dixodi-kibocsátása!

Az új Peugeot 208 gazdag benzinmotor-választékkal kerül forgalomba Európában, a 68 lóerős belépő modelltől a GTi és a GTi by Peugeot Sport változatok 1.6 literes THP 208 csúcsmotorjáig. Ugyanakkor a kínálat az üzemanyag-fogyasztás és az emisszió tekintetében is kimagasló: a legalacsonyabb kibocsátási érték 97 gramm, a maximális is mindössze 129 gramm kilométerenként.

A benzines választékot a következő motorok alkotják:
•    1.0 literes, 68 lóerős PureTech, ötfokozatú manuális váltó; 102 g/km;
•    1.2 literes, 82 lóerősTech, ötfokozatú manuális váltó; alacsony fogyasztásra optimalizált verzió 99 g/km;
•    1.2 literes, 82 lóerős PureTech, ötfokozatú manuális váltó; 104 g/km;
•    1.2 literes, 82 lóerős PureTech S&S, elektronikusan vezérelt, ötfokozatú manuális váltó;
97 g/km;
•    1.2 literes, 110 lóerős PureTech S&S, ötfokozatú manuális váltó; 103 g/km;
•    1.2 literes, 110 lóerős PureTech S&S EAT6, hatfokozatú automatikus váltó; 104 g/km;
•    1.6 literes, 165 lóerős THP S&S, hatfokozatú manuális váltó; 129 g/km;
•    1.6 literes, 208 lóerős THP S&S, hatfokozatú manuális váltó; 125 g/km.



Legmagasabb szintű biztonsági rendszerek
A modell ötcsillagos minősítést szerzett az EuroNCap teszteken (ESP, ABS, AFU, REF stb.). A már bevált passzív biztonsági rendszernek és az Active City Brake (automatikus fékezés várható ütközés esetén kis menetsebességen) bevezetésének köszönhetően az új Peugeot 208 az egyik legbiztonságosabb modell a kategóriában.
Az európai piacra szánt modelleket Poissy-ban (Franciaország) és Trnavában (Nagyszombat, Szlovákia) gyártják, az első példányokat 2015. június közepétől kezdik forgalmazni.

Új Peugeot 208 árlista letöltés

Új Peugeot 208 műszaki adatok


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER