Címkék: Peugeot | Peugeot 208

2015. május 06. szerda, 07:54

 

Az új Peugeot 208 modellcsalád 1.6 literes BlueHDi 100 S&S változata az UTAC által hitelesített új távolsági fogyasztási csúcsot állított fel. A modell a 2152 km-es úton 43liter gázolajat fogyasztott.



Abszolút fogyasztási rekord
A rekord felállítására április végén a Peugeot franciaországi, Belchamp-ban megépült tesztpályáján került sor a járművek, motorkerékpárok és kerékpárok műszaki jellemzőinek jóváhagyására szakosodott francia szervezet, az UTAC (Union Technique de l’Automobile, du motocycle et du Cycle) felügyelete mellett. Egy szigorúan sorozatgyártású, 1.6 literes BlueHDi 100 S&S motorral és ötfokozatú mechanikus váltóval felszerelt Peugeot 208-cal 38 óra alatt 2152km-t tettek meg, és ezalatt az autó mindössze 43 liter üzemanyagot fogyasztott! Ezzel az új, sorozatgyártású Peugeot 208 abszolút fogyasztási rekordot állított fel nagy távolságon. A rekord kísérlet során a vezetők 3-4 óránként váltották egymást az autó kormányánál.

peugeot-208

A rekord kísérletet egy, a márkahálózatban forgalmazott, rendkívül alacsony fogyasztású » Peugeot 208-cal hajtották végre. A modell jóváhagyott átlagos vegyes fogyasztása rendkívül alacsony, 3,0l/100 km, CO2-kibocsátása pedig mindössze 79grammkilométerenként, ezzel világszinten is etalonnak számít a szívómotorral felszerelt nagyszériás modellek között. Az immár rekorder változatot szériában hátsó aerodinamikai légterelővel és ultra alacsony gördülési ellenállású Michelin Energy Saver + abroncsokkal szerelték fel. Az autó gyári műszaki paraméterei már önmagukban egyedülállóak, a tulajdonságai – kompakt kivitel, könnyűség, vezetési öröm – pedig a maximumot hozzák ki ebből a modern, kompakt kisautóból. A rekordkísérlet során a kiválasztott új 208 rendületlenül állta a kihívást, és a rekord felállítása sikerült!

peugeot208

Júniustól Európában
A BlueHDi technika, amely egyedülálló módon egyesíti az SCR (Selective Catalytic Reduction) rendszert és az adalékolt részecskeszűrőt, ezzel a bravúrral ismét bebizonyította, hogy ez ma a leghatékonyabb dízel károsanyag-kibocsátást csökkentő rendszer a világon. Az új Peugeot 208, melyet idén júniusban kezdenek forgalmazni Európa-szerte, páratlanul mértéktartó és nagyteljesítményű benzin- és dízelmotorokat kínál. A CO2-emisszió tekintetében a benzinmotorok teljesítménye különösen tiszteletet parancsoló : a kilométerenkénti kibocsátási érték 97 grammtól indul, míg a dízelek között valamennyi BlueHDi változat emissziója a 95grammos küszöb alatt marad.

Környezetbarát motorok
A Peugeot rövid időn belül érezhetően csökkentette járművei CO2-kibocsátását. A háromhengeres PureTech benzinmotorok és a BlueHDi dízelmotorok nagyarányú alkalmazása,
valamint az új 1.6 literes THP benzinmotorok és EAT6 sebességváltók megjelenése a Peugeot kínálat húsz modelljét a CO2-kibocsátás tekintetében kategóriájuk élmezőnyébe helyezi (öt PureTech, három 1.6 literes THP és tizenkét BlueHDi változat).

Ezek a környezetbarát motorok összhangban vannak a Peugeot márka határozott törekvésével és elkötelezettségével a környezetkímélő fejlesztés mellett; ezt az elkötelezettséget tanúsítják az egyre tisztább és egyre kisebb emissziójú motorok. A Peugeot környezetvédelmi teljesítményének köszönhetően a PSA Peugeot Citroen 2014-ben piacvezető szerephez jutott Európában az átlagos CO2-kibocsátás terén : az európai, 123,7 grammal szemben a csoport járműveinek átlagos emissziója 110,3g /km volt az elmúlt évben. Ezt az eredményt a szegmensek összetételének változása nélkül érte el a csoport.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER