2012. március 06. kedd, 23:15

 

A Chevrolet Volt és az Opel Ampera nyerte az “Év Autója 2012” címet. 23 országból érkező 59 tagú szakértő zsűri a kiterjesztett hatótávú elektromos autónak ítélte a díjat, amely egyben a General Motors innovatív technológiájának elismerése is.

chevrolet-volt

A díj történetében először a győztes autót a Genfi Autószalonon hirdették ki. Az Opel/Vauxhall elnöke, Karl-Friedrich Stracke és a Chevrolet európai elnök-vezérigazgató asszonya, Susan Docherty együtt vették át az “Év Autója 2012” díját a szakmai zsűri elnökétől, Hakan Matsontól.

Az a Volt és az Ampera közösen nyerték meg a díjat hét másik pályázó autó közül. Összesen 35 autó nevezett a címért, ebből választotta ki a zsűri a döntősöket, amelyeket olyan kritérium alapján értékeltek és rangsoroltak, mint design, kényelem, teljesítmény, innovációs technológia és hatékonyság – ezeken a területeken az Ampera és a Volt kiválóan bizonyított.

chevrolet-volt-opel-ampera-dijatado

“Nagyon büszkék vagyunk, hogy Európa vezető szakmai bizottságától megkaphattuk ezt a díjat munkánk elismeréseként” –mondta Susan Docherty, a Chevrolet európai elnök-vezérigazgató asszonya. “Autónk bizonyítja, hogy az elektromos autózás megbízható és a mindennapok jó alternatívája lehet.”

“Nagy örömmel tölt el minket, hogy forradalmi technológiájú elektromos autónk győztesen került ki egy ilyen erős mezőnyből. Büszkék vagyunk az elsimerésre” -  mondta Karl-Friedrich Stracke , az Opel/Vauxhall elnöke. “Ez arra bíztat, hogy folytassuk az elkezdett munkát az e-mobilitás fejlesztésének irányába.”

A Volt és az Ampera számos nemzetközi díjat nyert már el, többek között az “Év Zöld Autója 2011” és az “Év Észak-Amerikai Autója 2011” díját, valamint megkapta a biztonság területén elérhető maximális 5 csillagot az EuroNCAP független szervezetétől.

opel-ampera

A Volt és az Ampera az első kiterjesztett hatótávú elektromos autó. Kerekeit mindig villanymotor hajtja: a 16 kWh kapacitású lítium-ion akkuval táplált 111 kW/150 lóerős hajtómű 40-80 km hatótávot tesz lehetővé zéró emisszióval – ez a tereptől, a vezetési technikától és a hőmérséklettől függ.  Kiterjesztett hatótávú módban, amely automatikusan aktiválódik, ha egy bizonyos érték alá csökken az akku feszültsége, finoman belép a generátor, és áramot fejleszt a hajtómotornak. Ennek segítségével akár 500 kilométert is megtehetünk.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER