2012. március 05. hétfő, 21:06

 

A vezetés érzelmekben gazdag élménye, látványos, s első pillantásra rabul ejtő megjelenés, prémium színvonalú minőség és iránymutató gazdaságosság jellemzi a BMW modellpalettáját, amellyel 2012-ben is töretlenül folytatja sikertörténetét.

bmw-m

A BMW a 2012-es Genfi Nemzetközi Autószalonon is számos új sorozatgyártású, illetve jövőbemutató tanulmánymodelljével jelenik meg, amelyek formavilágukkal éppoly mély benyomást keltenek, mint amilyen hatékonyan képviselik a hosszú távon fenntartható mobilitás koncepcióját. A világ legsikeresebb prémium autógyártója kiemelkedő innovációs ereje nyomán olyan járművek születtek, amelyek abszolút egyéni kisugárzásukat és a vezetés mind intenzívebb élményét a tüzelőanyag-fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás következetes mérséklésével ötvözik. Aktuális modellprogramjával a BMW a műszaki fejlődés, az iránymutató formai nyelvezet és a hosszú távú fenntarthatóság tekintetében egyaránt mércéül szolgálhat az autóiparban. E fejlesztési stratégia következetes folytatása a szintén Genfben bemutatott BMW i3 Concept és BMW i8 Concept tanulmánymodelleken is egyértelműen érzékelhető.

Az autózás kimondottan exkluzív stílusú kultúrája, a kihívó sportosság és a példamutató gazdaságosság erényei közötti azon egyedülálló harmónia avatja a BMW termékeit a prémiumszegmens leginkább progresszív karakterű modelljeivé, amely a 2012-es Genfi Autószalonon bemutatott újdonságokon is hűen tükröződik. A BMW dizájn egyéni stílusának pontos kifejezője a világpremierjét ünneplő BMW 6-os Gran Coupé. A márka első négyajtós kupé modellje kétségkívül a BMW standjának fő különlegessége. Karakteres megjelenésének sportos eleganciája a vezetés pontosan azon magával ragadó élményére utal, amelyet erőteljes motorjai, rendkívül igényes futómű-technikája és innovatív vezetői segédrendszerei ígérnek.

bmw-gyalogosra-figyelmezteto-rendszer

Kiemelkedő sportosság, különösen korszerű formában – ez a BMW M GmbH aktuális termékkínálatának legfőbb jellemzője. A 2012-es Genfi Autószalon ad otthont az új BMW M6 Coupé világpremierjének is. E nagyteljesítményű sportmodell immár második generációja látványos és meggyőző menetdinamikai képességeit elődjénél több mint 30 százalékkal alacsonyabb tüzelőanyag-fogyasztással kombinálja. A jellegzetes „M Feeling” képviselői a nagyközönség előtt szintén Genfben elsőként bemutatkozó BMW M Performance modellek. A BMW M550d xDrive, a BMW M550d xDrive Touring, a BMW X5 M50d és a BMW X6 M50d valójában egészen új termékkategóriát hoztak létre, amely az exkluzív motorpaletta és a kiemelkedő teljesítményszint, valamint a korlátlan mindennapos használhatóság és a meggyőző gazdaságosság igényes kombinációjával szolgál.

2012. március 8. és 18. között a genfi közönség mindezeken túl az új BMW 3-as Limousine különösen részletes bemutatkozását is megtekinthetik. Ennek keretében a világ legsikeresebb prémiummodellje további motorváltozatokkal, illetve a BMW ActiveHybrid 3 változatával érkezik Genfbe. Az új BMW 1-es szintén újabb motorváltozatokkal is szolgál. Többek között a BMW 116d EfficientDynamics Edition formájában, amely a márka első kilométerenként 100 gramm alatti széndioxid-kibocsátású sorozatgyártású modellje. A világpremierek sorát az új BMW X6 teszi teljessé, amelynek abszolút egyéni sziluettje vonzó formai fejlesztések és innovatív felszerelések nyomán vált még dinamikusabbá.

bmw-activehybrid-3


Különleges esztétikum: a BMW 6-os Gran Coupé
A BMW 6-os Gran Coupé világpremierjével a BMW kétségkívül a 2012-es Genfi Autószalon egyik fő különlegességével szolgál, miközben egy egészen új piaci szegmenst is meghódít. A BMW első négyajtós kupéja mind formavilágával, mind pedig innovatív felszereléseivel a felsőkategória exkluzív vezetési élményének pontos szinonimájaként értékelhető. E különösen esztétikus, dinamika és elegancia jellemezte megjelenés alapjául a márka kupémodelljeit meghatározó, a BMW 6-os sorozata képviselte arányok és formai nyelvezet szolgál. A BMW 6-os Gran Coupé utastere stílusos, luxuskarakterű hangulatban képviseli a márkára oly jellemző, kifejezetten a vezetőre összpontosító kialakítást.

bmw-6-gran-coupe

A BMW 6-os Gran Coupé olyan négyajtós kupé modell, amely hátul is bőséges térkínálattal szolgál, ahol a rövidebb távokra alkalmas harmadik üléshely eleve az alapkivitel része. Tekintélyes, 460 literes csomagtere a hátsó üléstámlák lehajtásával egészen 1.265 literesig bővíthető.

A BMW 6-os Gran Coupé motorpalettáján három, egyaránt a BMW TwinPower Turbo technikáival működő aggregát sorakozik. A BMW 640i Gran Coupé soros, hathengeres benzinesének teljesítménye 235 kW/320 LE, míg a BMW 640d Gran Coupé ugyancsak hathengeres, ám dízel erőforrásáé 230 kW/313 LE. A BMW 650i Gran Coupé hajtásáról egy teljes egészében új fejlesztésű, 330 kilowattos (450 LE) V8-as motor gondoskodik, amelyben a hathengeres motorhoz hasonlóan, a BMW TwinPower Turbo koncepciója a VALVETRONIC változó szelepvezérlést is magában foglalja. Mindegyik modellváltozatba a nyolcfokozatú sport-automata sebességváltó kerül. Az Automatikus Motorleállítás és -indítás rendszere (Automatic Start Stop Function) mellett többek között az „ECO PRO” üzemmód is immár alapkivitelben szolgálja a tüzelőanyag-fogyasztás csökkentését. A csúcsmodellbe az xDrive intelligens összkerékhajtási rendszer is megrendelhető.

uj-bmw-6-gran-coupe

Nagyteljesítményű sportkocsi csúcsformában: az új BMW M6 Coupé
Az esztétikum és a dinamika különösen egyéni és vonzó ötvözete jellemezte különlegesség érkezik a piacra a nagyteljesítményű sportautók szegmensében. A világpremierjét szintén a 2012-es Genfi Autószalonon ünneplő, új BMW M6 Coupé éppoly mély benyomást kelt jellegzetes „M” dizájnja, mint rendkívüli gyorsulási képességei révén, amelyeket az M TwinPower Turbo technikával szerelt, 412 kW/560 LE teljesítményű V8-as motorjának köszönhet. Óriási vonóereje révén az M6 Coupé álló helyzetből mindössze 4,2 másodperc alatt gyorsít fel 100 kilométer/órás tempóra, rendkívül magas hatásfoka pedig az EU-tesztcikluson 100 kilométerenként mindössze 9,9 literes átlagfogyasztást biztosít számára. A magas fordulatú koncepció szerint megalkotott nyolchengeres aggregátja, hétfokozatú, kettős tengelykapcsolós „M” sebességváltója, aktív „M” hátsó differenciálműve, „M” specifikus futóműve, illetve extrafelszerelésként kínált, új „M Carbon” kerámiafékei – az oly karakteres „M Feeling” mellett – az átfogó dinamika minden mérvadó kritériuma tekintetében csúcsértékeket garantálnak számára.

Az új BMW M6 Coupé esetében a dinamikusan elegáns vonalvezetés a jellegzetes „M” stílusjegyekkel egészül ki, amelyek egyfelől e nagyteljesítményű sportkocsi dinamikus karakterét emelik ki, másfelől pedig közvetlenül utalnak a benne rejlő technika képességeire. E stílus egyik karakteres eleme a szénszál-erősítésű műanyagból készült tető, amely – amellett, hogy az új BMW M6 Coupé markáns kontúrjaihoz is nagyban hozzájárul – a jármű saját tömegének mérséklésével illetve tömegközéppontjának süllyesztésével mindjárt kétszeresen is fokozza a kétajtós modell mozgékonyságát. A hajtásrendszer és a futómű egyes funkcióinak sokrétű konfigurációs lehetőségei, a kormánykerék a kívánt beállítások kialakítására és tárolására szolgáló két „M” gombja, a cockpit jellegzetes „M” kialakítása és az opcióként rendelkezésre álló, szintén M-specifikus funkciókkal is szolgáló Szélvédő-kijelző (Head-Up-Display) egyaránt ideális feltételeket teremt e nagyteljesítményű modell képességeinek maradéktalan kiaknázásához és egyéni élményéhez.


Exkluzív teljesítmény, jellegzetes „M Feeling” és kiemelkedő gazdaságosság – A BMW M Performance Automobile
A 2012-es Genfi Nemzetközi Autószalonon tartott négyes világpremierrel indítja útjára a BMW M GmbH teljesen új termékkategóriáját. A „BMW M Performance Automobile” paletta tagjai a mindennapos használat kárára kötött minden kompromisszum nélkül, illetve példamutató gazdaságosság mellett teljesítik a vásárlók fokozott teljesítményszint, még pontosabb irányíthatósági tulajdonságok illetve még inkább kifejező dizájn iránti igényeit. Bemutatkozásként a BMW M550d xDrive, a BMW M550d xDrive Touring, a BMW X5 M50d és a BMW X6 M50d érkezik a piacra. Legfontosabb közös ismertetőjegyeik a világ leginnovatívabb, legerősebb és legtakarékosabb soros, hathengeres dízelmotorja, a BMW xDrive intelligens összkerékhajtási rendszere, az M-specifikus futómű-hangolás és a különösen karakteres dizájn.

bmw-M-550-d

A hármas turbófeltöltéssel és common-rail közvetlen befecskendezéssel működő, új dízel aggregát teljesítménye 280 kW/381 LE, míg maximális forgatónyomatéka 740 Nm. A „BMW M Performance Automobile” tagjai számára a nyolcfokozatú sport-automata sebességváltó, az xDrive összkerékhajtás, a futómű-technika és az aerodinamikai kialakítás egyaránt modell-specifikus hangolással, illetve karakterisztikáik a BMW M GmbH termékeire oly jellemző precizitásával jelenik meg. Mindez elsősorban e modellek mozgékonyságára igaz, de e koncepció a gazdaságosság területén is új csúcsértékeket képvisel. A BMW M550d xDrive például álló helyzetből mindössze 4,7 másodperc alatt gyorsít fel 100 kilométer/órás tempóra átlagos tüzelőanyag-fogyasztása pedig az EU-tesztciklus során mindössze 6,3 literre adódott 100 kilométerenként.

bmw-x5-m50d

bmw-x6-m50d

Az új BMW 3-as Limousine tovább bővített motorpalettája

Elegáns és kifejező dizájn, kiemelkedő sportosság és magas színvonalú menetkényelem jellemzi a BMW 3-as Limousine immár hatodik nemzedékét. A vezetés élményének megtestesítője a középkategória prémiumszegmensében mindemellett olyan innovatív felszerelésekkel számít iránymutatónak, mint például a nyolcfokozatú sport-automata sebességváltó, a BMW Szélvédő-kijelző (Head-Up-Display) és a „BMW Lines” koncepciója. Mindezeken túl a 2012-es Genfi Nemzetközi Autószalonon a BMW 3-as Limousine további motorváltozatai is bemutatkoznak. A BMW 316d, a BMW 318d és a BMW 320i erőforrásai egyaránt négy hengerrel, 2,0 liter összlökettérfogattal illetve a BMW TwinPower Turbo technikáival gondoskodnak a márkára jellemző intenzív vonóerőről, illetve különösen kedvező tüzelőanyag-fogyasztásról és károsanyag-kibocsátásról. A két további dízelváltozat teljesítménye 85 kW/116 LE (BMW 316d) illetve 105 kW/143 LE (BMW 318d). Új benzines belépőmodellként a 135 kilowattos (184 LE) BMW 320i jelenik meg.

uj-bmw-3

Az új motorváltozatokkal együtt mutatkozik be az új BMW 3-as Limousine számára kifejlesztett „M” sportcsomag. A további hajtásrendszer-variációkra kitekintve, a BMW sportos limuzinja legújabb generációjához is kínálja majd intelligens xDrive összkerékhajtását. Mindezeken túl, a genfi standon a BMW ActiveHybrid 3 is megtekinthető, amelynek piaci bevezetésére immár néhány hónapon belül sor kerülhet.


Új motorok a BMW 1-es számára – BMW 116d EfficientDynamics Edition 99 g/km széndioxid-kibocsátással
Mindössze néhány hónappal az új BMW 1-es nagysikerű piaci bevezetését követően az alsó-középkategóriájú modell motorpalettája három további négyhengeres konstrukcióval bővül. A legerősebb benzinmotoros modell szerepét az új BMW 125i veszi át, amelynek a BMW TwinPower Turbo technikáit is felvonultató, négyhengeres erőforrása 160 kW/218 LE teljesítményt, illetve 310 Nm maximális forgatónyomatékot produkál. A legerősebb dízel a jövőben a 125d lesz, amely az előzővel megegyező teljesítményszint mellett 450 newtonméter nyomatékcsúccsal szolgál. A BMW TwinPower Turbo technika ez esetben a többfokozatú feltöltés illetve a legújabb generációs common-rail közvetlen befecskendezés rendszereit is tartalmazza.

A 2012-es Genfi Autószalonon mindezeken túl a BMW modellprogramjának legtakarékosabbjaként rivaldafénybe kerül a BMW 116d EfficientDynamics Edition is, amelynek 85 kW/116 LE teljesítményű dízel aggregátjában szintén a BMW TwinPower Turbo technikája dolgozik. E korszerű erőforrással a leggazdaságosabb modell álló helyzetből 10,5 másodperc alatt gyorsít fel 100 kilométer/órás tempóra, miközben az EU-tesztciklus során 100 kilométerenként mindössze 3,8 literes átlagos tüzelőanyag-fogyasztást produkált. Az ehhez tartozó kilométerenként csupán 99 grammos széndioxid-kibocsátásával a BMW 116d EfficientDynamics Edition újabb jelentős mérföldkő a közúti közlekedés károsanyag-kibocsátásának folyamatos csökkentése útján: első ízben kínálja BMW modell a vezetés a márkára jellemző élményét mindössze kétszámjegyű széndioxid-kibocsátás mentén.


Egy egyedülálló modell exkluzív stílusjegyei – az új BMW X6

Dizájnja célzott fejlesztései, illetve felszereltségi kínálata vonzó újdonságai kölcsönöznek a BMW X6 számára még karakteresebb és dinamikusabb arculatot. A világ továbbra is egyetlen Sports Activity Coupé modellje ezzel újabb lendületet kap sikeres pályafutása folytatásához. Piaci bevezetése óta világszerte immár több mint 150 ezer BMW X6 talált gazdára.

bmw-x6

Az új BMW X6 elölnézetében a BMW „vesék” még markánsabb kialakítása, a ködfényszórók új pozíciója hangsúlyozza még intenzívebben e modell eleve erőteljes fellépését. A szintén átdolgozott hátsó lámpatestek sötétben még inkább kiemelik a márkára jellemző világítási képet. Az új BMW X6 mindemellett 2012 tavaszától a BMW X-modelljeinek közvetlen vetélytársai körében elsőként kínál extrafelszerelésként adaptív LED-technikájú fényszórókat is.


Az egyéni mobilitás új definíciói – A BMW i3 Concept és a BMW i8 Concept

A hosszú távon fenntartható mobilitás fejlesztési stratégiájának következetes folytatását a 2012-es Genfi Autószalonon a BMW i modellek megjelenése is külön kihangsúlyozza. A BMW i3 Concept és a BMW i8 Concept tanulmányok közvetlen kitekintéssel szolgálnak a sorozatgyártás előkészítési fázisában álló modellekre. A BMW i3 a világ első prémium elektromos járműveként már 2013-tól sorozatban készülhet a BMW lipcsei gyárában. Nem sokkal később követi a BMW i8 szériagyártásának kezdete, a hálózatról tölthető (Plug-In) hibrid sportmodell 2014 elejére várható a piacra.


Eredeti BMW Kiegészítők

A következetesen a sportosságra összpontosító egyéni kialakítások vonzó lehetőségeivel szolgál a „BMW M Performance” termékek átdolgozott programja. A BMW 5-ös Limousine, az új BMW 3-as Limousine és az új BMW 1-es számára a hajtásrendszer, a futómű, az aerodinamika és a cockpit területein kifejlesztett újdonságok 2012 tavaszán jelennek meg a kínálatban. A BMW M GmbH szakembereivel szoros együttműködésben utánszerelésre készült kiegészítő komponensek az Eredeti BMW Kiegészítők kínálatának elemei, amelyek célzottan járulnak hozzá a menetdinamikai képességek fejlesztéséhez, miközben egyéni és sportos jegyekkel ruházzák fel az adott modellek külső megjelenését illetve belső atmoszféráját.

bmw-m-performance

Az Eredeti BMW Kiegészítők programja további, kifejezetten a BMW 1-es és az új BMW 3-as Limousine számára készült újdonságokkal is kiegészül. Ennek keretében 2012 tavaszától e modellek célzott egyéni kialakítását segítő termékek széles palettája jelenik majd meg, amelyek stílusukban a mindkét modellsorozathoz kínált „BMW Lines” karakteréhez illeszkednek. A BMW 1-es sorozat számára kidolgozott kínálat a „Sport Line” és az „Urban Line”, míg a BMW 3-as Limousine kiegészítői a „Sport Line”, a „Luxury Line” és a „Modern Line” kivitelekre összpontosítanak majd.


A BMW ConnectedDrive aktuális fejlesztései
A kényelem, a biztonság és a járműbeli infotainment-technikák további fejlesztését szolgálják a BMW ConnectedDrive legújabb ajánlatai. „Service BMW Live” néven a BMW online-szolgáltatásainak kiválasztott együttese áll rendelkezésre, amelyekhez a szükséges internet-hozzáférést az ügyfél saját mobiltelefonja biztosítja. A 2012-es Genfi Autószalonon az Apps opciók tovább bővített kínálata is megjelenik, amelyekkel az Apple iPhone készülékek felhasználói webrádió-funkciót, illetve a Facebook és a Twitter szolgáltatásait is élvezhetik autójukban. Az új BMW 3-as Limousine palettáján mindezeken túl az innovatív vakításmentes távfény-asszisztens is megjelenik.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER