2013. január 24. csütörtök, 18:00

 

A Hyundai a 2013. évi Genfi Autószalonon mutatja be egy intenzívebb konnektivitást hozó jövőről alkotott elképzeléseit, demonstrálva, hogy az okostelefonok és a Hyundai járművek jelenleginél is szélesebb körű integrációja milyen módokon bizonyulhat előnyösnek a járművek és vezetőik számára.

Az LG-vel közösen megvalósított, innovatív konnektivitási projekt bemutatására a Hyundai egy új generációs, háromajtós i30 modellt választott. A közönség ennek fedélzetén tekintheti meg, hogy a márka leendő modelljei hogyan használják majd rendszerük szerves elemeként az okostelefont, ezáltal praktikusabb, személyre szabottabb és élvezetesebb utazást biztosítva.

hyundai-okostelefon


A Hyundai által fejlesztett alkalmazás lehetővé teszi a tulajdonosok számára, hogy a távolból felvegyék a kapcsolatot járművükkel, ellenőrizzék az oldalablakok, illetve a napfénytető helyzetét, illetve lekérdezzék az üzemanyag-szintet és a hatótávolságot. A jármű helyzetére vonatkozó adatok alapján a távolból el is kezdhetik megtervezni az utazást, vagy éppen hasznos emlékeztetőt kérhetnek arról, hogy hol parkolták le a járművet.

A Hyundai konnektivitási projektjében felhasznált okostelefon alkalmas arra, hogy oldja az ajtózárakat, és automatikusan testre szabja a jármű beállításait, beleértve a motoros mozgatású ülés és visszapillantó tükör helyzetének szabályozását, illetve a rádió memóriájába betáplált csatornáknak, a navigációs beállításoknak, a menü megjelenésének, és további preferenciáknak a módosítását.

Az okostelefont a középkonzol meghatározott pontjára helyezve vezeték nélkül feltölthető annak akkumulátora
, így örökre búcsút inthetünk az utasteret elcsúfító, kusza kábeleknek.

A rendszer a világon először, kizárólagosan alkalmazza a vezeték nélküli MirrorLink rendszert, amely lehetővé teszi, hogy a vezető okostelefonjának teljes funkcionalitását és tartalmát az i30 7 colos érintőképernyőjén keresztül használja. A vezető vagy az első utas hozzáférhet a mobil készülék navigációs funkcióihoz, az e-mailhez hasonló internetes alkalmazásokhoz, a telefonkönyvi bejegyzésekhez, a híváslistákhoz, valamint a különféle multimédiás tartalmakhoz (pl. videók).

„A Hyundai még kényelmesebbé, még személyesebbé teszi az egyéni mobilitást, miközben még szorosabb kapcsolódást valósít meg. Projektünk bebizonyította, hogy az okostelefonokat a Hyundai gépkocsikba integrálva ösztönösen kezelhető, sokoldalú, könnyen használható megoldásokat kapunk – olyanokat, amelyekre a Hyundai tulajdonosok menet közben vágynak” – nyilatkozta Seungwook Yang, a Hyundai Motor Europe műszaki központjának elnöke.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER