2012. március 06. kedd, 23:33

 

Új modellek, izgalmas koncepciók és a legfrissebb szórakoztató-tájékoztató technika fémjelzik a Chevrolet jelenlétét a 82. Genfi Autószalonon, amely 2012. március 8.-án nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.

A Cruze kombi világbemutatója
Fiatalos Code 130R és Tru 140S koncepciók: fiatal vásárlók adták az ösztönzést
Jön a Chevrolet MyLink okostelefonos szórakoztató-tájékoztató rendszer

Az 1. csarnok Chevrolet standjának fő attrakciója a világpremierjét ünneplő Cruze kombi. Két fiatalos koncepcióautó – a Code 130R és a Tru 140S – először szállt partra Európában, míg a fedélzeti szórakoztatás és tájékoztatás jövőjét a Chevrolet MyLink mutatja meg.

A Cruze kombi világpremierje
A kombi kiegészíti az eddigi Cruze választékot – természetszerűleg adódik családi kocsinak, és olyan emberek részére, akik aktív életstílusuknak megfelelően sok mindent vinnének magukkal egy kompakt autóban.

chevrolet-cruze

2012 nyarától ötféle hajtómű áll majd rendelkezésre a teljes Cruze palettában. Új 1.4-es benzines turbó, új 1.7-es dízel és tökéletesített 2.0 literes dízel sorakozik fel az eddigi 1.6-os és 1.8-as benzinmotor mellé. Valamennyi Euro 5-ös.

A Cruze új felszerelései között, a kiviteltől, illetve a motortól függően, kulcsnélküli zárnyitás és indítás, tolatókamera, Chevrolet MyLink szórakoztató-tájékoztató rendszer (lásd alább) és start-stop funkció szerepel.

chevrolet-cruze-station-wagon

Fiatalos Code 130R és Tru 140S koncepciók
A Chevrolet elindított egy programot, amellyel bevonja a holnap autóinak tervezésébe a fiatal embereket. E párbeszédből két koncepció származott, a Code 130R és a Tru 140S, amelyek Genfben mutatkoznak be az európai közönség előtt.

chevrolet-tru-140-s

A turbófeltöltős Code 130R egy hátsókerék-hajtású négyüléses kupé, markáns profillal, míg a fronthajtású Tru 140S egy egzotikus, mégis megfizethető négyüléses sportkupé. Lényegi elemük, hogy a tulajdonos kapcsolattartási lehetőségek révén szabhatja egyénivé járművét, ami nagyon fontos a mai és holnapi fiatal nemzedéknek.

chevrolet-code-130r

A koncepciók két brit formatervezője, Nicholas David és Joe Baker (a GM North Hollywood Design Center stúdiójából), jelen lesz a kiállításon, hogy elmagyarázhassa, hogyan alkották meg az autókat, miután a fiatal vásárlók elmondták, milyen stílust és funkcionalitást szeretnének és szavazhatnak az általuk preferált koncepcióra. Azok az érdeklődők is leadhatják szavazataikat, akik nem látogatnak ki a szalonra, a Chevrolet Facebook oldalán található aplikáción keresztül.

A Genfi Szalon közben iPaddel ellátott hoszteszek fogadják az európai fiatalokat, hogy megtudakolják tőlük, mit várnak el egy kocsitól, milyen kapcsolati és funkcionális lehetőségeket szeretnének bele.

Jön a Chevrolet MyLink okostelefonos szórakoztató-tájékoztató rendszer

A Chevrolet MyLink, a márka új „infotainment”, azaz szórakoztató-tájékoztató rendszere,  simán kapcsolódik össze az autós személyes készülékeivel, mint az okostelefon, mintegy ezek dokkoló állomásává avatva az autót.

A Chevrolet MyLink hétcolos, nagy felbontású, színes érintőképernyőjén könnyű navigálni a média között. A tartalom az okostelefonról USB Aux-in vagy Bluetooth kapcsolaton át jut a képernyőre.
A Cruze és az Aveo 2012 nyarától kínálja e technikát.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER