Címkék: Mini John Cooper Works

2024. május 25. szombat, 14:25

 

A MINI és a motorsport rajongói egyként várják az új MINI John Cooper Works debütálását.

 

 

A nóvum első ízben a világ egyik legkeményebb hosszútávú megmérettetésén mutatja meg magát: a nürburgringi 24-órás futamon, amelyen a pilóták és a csapatok a sebesség, a rátermettség és a megbízhatóság egész napos, kimerítő csatájában hódítják meg a legendás Nürburgring Nordschleife aszfaltcsíkját.

A Nürburgringen a benzinmotorral szerelt, új MINI John Cooper Works a brit prémiummárka dizájncsapata által tervezett, típus-specifikus álcázó karosszériafóliában tiszteleg majd az 1960-as évek motorsport-versenyein rajthoz álló klasszikus Mini ikonikus, vörös-fehér színsémája előtt.

 

 

 

Az új MINI John Cooper Works 2024 őszén ünnepli világpremierjét, a MINI innovációk és örökségek iránti elköteleződésének újabb mérföldköveként. Mint ilyen, az újdonság – amelyet arra terveztek, hogy kitolja a sebesség és az agilitás határait – benzinmotorral szerelt és tisztán elektromos meghajtású modellváltozatban is elérhető lesz.

A Mini Cooper S hatvan évvel ezelőtti, 1964-es Monte Carlo Ralin aratott történelmi győzelme előtti főhajtásként az új MINI John Cooper Works versenyautó a jellegzetes „37” logót viseli majd, e legendás mérföldkő emlékeként. Az embléma a MINI versenysikerekben gazdag motorsport-hagyományai előtt tiszteleg.

A 317-es rajtszámot viselő, új MINI John Cooper Works versenyautót a nürburgi székhelyű Bulldog Racing gurítja rajtrácsra az SP3T kategóriában.

A versenypályára felkészített, MINI TwinPower Turbo benzinmotorral szerelt „MINI John Cooper Works PRO” versenyautóban tökéletes szimbiózis mentén egyesül a MINI ikonikus formanyelve és megbízhatósága a Bulldog Racing versenypályán felhalmozott tapasztalatával és szaktudásával.

A második induló a fekete karosszériafényezést és 474-es rajtszámot viselő, rajongott MINI John Cooper Works versenyautó lesz, amely a tavalyi nürburgringi 24-órás futamon elért dobogós helyezésével bizonyította rátermettségét a VT-2 kategóriában, megerősítve státuszát a hosszútávú megmérettetések egyik félelmetes versenyzőjeként.

A MINI rajongói és a vezetés szerelmesei egyre nagyobb várakozással tekintenek az új MINI John Cooper Works debütálására, amelynek jegyében június 1-2. között felejthetetlen bemutatóra számíthatnak a nürburgringi 24-órás futamon.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER