2013. február 04. hétfő, 12:39

 

Szombaton 50 autós konvojokban, katonai felvezetéssel érkezett meg a Budapest-Bamako 2013 mezőnye az első mauritán táborhelyre. A bivouacot körülvevő aranysárga homokdűnéken közel 200 mauritán fegyveres vigyázta a futam biztonságát. A szombati nap pihenőnap volt, és nem voltak versenyfeladatok.

bamako-mauritania-2013

Reggel 9-kor a Ráktérítőn az erdélyi Carpathian 4×4 Team indulói faragott székely kopjafát állítottak. A rövid ünnepségen a csapatok a magyar és a székely himnuszt is elénekelték.

A marokkói-mauritán határ között elterülő, ENSZ által ellenőrzött, elaknásított katonai bufferzónán biztonságosan haladt át a mezőny. Este 7-ig az összes csapat átlépte a határt, és elfoglalta a helyét a táborban. “Az idén szigorúbb a biztonság. Minden csapat csak a hivatalos táborokban töltheti az éjszakát és sokkal több a katona és rendőr. Mauritániának presztízs kérdés, hogy a Bamako biztonságban haladjon át hazánkon” – mondta a Mauritán Turisztikai Minisztérium államtitkára, Idoumou Abderahmane.

bamako-fahaz
(x)

A nap folyamán a túra és a versenykategória külön útvonalon folytatja a futamot. A versenyzőkre egy 570 kilométer hosszú homokos, dűnés sivatagi etap várt. Este 7-kor a célidő előtt fél órával még csak 6 versenyző ért célba. Az első 5 helyezett már az esti táborban van. Az Ulrich házaspár, a Subaru Racing, a Gumis Ember és a Csányi Racing is szerencsésen befutott. A 002-es Redda Posta a céltól 120 kilométerre elakadt. Elfogyott az üzemanyaguk és jelenleg a Szahara csillagos egének leple alatt várják, hogy egy 30 kilométerre lévő városkából valaki üzemanyagot szállítson nekik.

A túra kategória résztvevői pedig az Atlanti óceánnal randevúznak ma este. Délután 6-kor Gyurkó Gábor elmondása szerint az apályra várakozott vagy 50 csapat, hogy a táborhelyre ki tudjanak érni. A tengerparti út csak apály idején járható.

bamako-mauritania-kosivatag


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER