2014. január 24. péntek, 12:36

 

Két nappal az utolsó előtti Budapest-Bamako Rally startja előtt - a már ismert forgatókönyv szerint sajtótájékoztatót tartott az alapító-főszervező, Szabó Gál András a péntek délután 14 órakor a Kopaszi-gátnál elrajtoló Futam főbb tudnivalóiról.

Megtudtuk, hogy a Mali belbiztonsági helyzet továbbra sem teszi lehetővé, hogy a Rally nevéhez hűen Bamako-ban érjen véget. Ezúttal Gambia, Banjul lesz a cél, melyet előre láthatóan február 9-én ér el az, akinek sikerül teljesítenie a 8.100 kilométeres távolságot.



(x)

A mostani 9. Bamako Rally érdekessége, hogy ezúttal a verseny kategória csapatai GPS-es helymeghatározással ellenőrizve kell teljesítsék az etapokat. Az indulók többsége ezúttal is külföldi, sőt sok csapat eleve nem Budapestről rajtol, hanem Spanyolországban csatlakozik a versenyhez. Nyilván így elsősorban az afrikai teljesítmény lesz összemérhető.

A Futam folytatja karitatív hagyományait: 3 teherautónyi adomány, sőt egy Belgiumból felszálló repülőgép rakománya is a rászoruló afrikai emberekhez jut el a rendezők reményei szerint.

A „spirit” kategóriában induló autók közül is lehetett látni a sajtótájékoztató helyszínén, ahol nagyobb tétekben fogadtak egyesek arra, hogy ezek a roncsok már a főváros közigazgatási határáig sem fognak eljutni…
Az elhangzott nélkülözhetetlen információk közül kiemelnénk azt, hogy Gambiában betiltották a csirkecomb evést, mivel a helyi főgóré a napokban keresztbe próbálta lenyelni a csontot, aminél még az oroszlánoknak is több esze van…


(x)

További híreinkben folyamatosan nyomon követjük a 9. éve csodálatos módon katasztrófa nélkül zajló ámokfutást.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER