Címkék: 2014 | Bamako | Budapest | Land Rover | monaco

2014. január 25. szombat, 16:41

 

Az őrült magyaroktól retteg Európa. És mint tudjuk…a világon mindenütt élnek magyarok, akik  a vér hívószavára tudatalatti kényszertől vezérelve évente egyszer eszement ámokfutásba kezdenek. Régen ezt „kalandozások”-nak hívták, az utóbbi időkben Budapest-Bamako Rally a neve.

Ezer éve a magyar seregek egyetlen idegen nyelvet beszélő avar zsoldosának, Kárló-nak jutott a feladat, hogy mondja meg a gazdag hercegség lakóinak: ha nem adakoznak, le lesznek nyilazva! (Innen a város mai neve: Mond Te, Kárló!)
A Nyugat szerencséjére az Európai Unióba való csatlakozásunkkor vállaltuk, hogy többé nem nyilazunk, de a pszichés nyomásgyakorlásról nem mondtunk le…




A Budapest-Bamako 79. rajszámmal indult észt csapata a Team Estonia ébresztette ma hajnalban a Monacói Hercegség (Munegu) lakóit. A túra kategóriában indult Team Estonia a mezőnyből elsőként érte el Franciaország és a Földközi-tenger közé ékelődött városállamot, a világ második legkisebb és egyben legnépesebb országát a francia Riviérán. Andre Lell, Priit Roos és Meelis Kiiler tökéletesen felszerelt Land Rover Defender 130 autójuk már a tegnap délutáni budapesti rajtkor is felkeltette a rajongók figyelmét.



Nincs még 10 órája, hogy Logatec (Szlovénia) közelében néhány törött kerékcsavar és némi hó tette őket bizakodóvá mondván nincs gond, csak 7816 km-t kell még menniük.
Annak ellenére, hogy elképesztően jó teljesítményű és képességű járművükkel a világot is képesek lennének meghódítani jelenleg 37 km/h órás sebesség mellett loboghat hajuk. A városban ugyanis komoly sebességkorlátozással kell együtt élniük nem pusztán a monacóiaknak, hanem a Budapest-Bamako versenyzőinek is. Kétségtelenül más élmény, mint a James-Bond filmekben. Nem baj srácok, így legalább integethettek II. Albert hercegnek.
Szöveg: ComPRrad Kommunikációs Ügynökség, fotók: Meelis Killer









  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER