Címkék: BMW i4

2024. április 26. péntek, 07:47

 

A bajor prémiumgyártó a tisztán elektromos meghajtású BMW i4 és a BMW 4-es Gran Coupé technológiáját és formanyelvét egyaránt továbbfejlesztette, a vezetés zéró emissziójú élményének iránymutatói és a prémium középkategóriában elérhető progresszivitás megtestesítői így még átütőbb vonzerővel kecsegtetnek.

 

 

 A BMW i4 portfólióján új tisztán elektromos meghajtású modellváltozat ünnepli világpremierjét, miközben a BMW 4-es Gran Coupé összes belsőégésű erőforrással szerelt modellváltozata alapfelszereltségként kapja meg a nyolcfokozatú Steptronic automataváltót. Precíz karosszéria- és utastér-módosítások. Továbbfejlesztett BMW iDrive kijelző- és járművezérő technológia QuickSelect koncepcióval és újabb digitális szolgáltatásokkal.
A BMW 4-es sorozat legsikeresebb karosszériaváltozata új stílusjegyekkel fokozza a sportos elegancia érzését. A megújult kifinomultságról tanúskodó utastér prémium hangulatot áraszt; a kibővített alapfelszereltséghez újrastrukturált extrafelszereltségi paletta társul.

 

 

 

A BMW i4 és a BMW 4-es Gran Coupé a bajor prémiumgyártó rugalmas hajtáslánc-architektúrájának úttörője. Mindegyik modellváltozat a BMW Group müncheni gyárában lát napvilágot. A nóvumok globális piaci bevezetése 2024 júliusában kezdődik. A két modell legfontosabb értékesítési piaca az Egyesült Államok, Németország, Nagy-Britannia és Kína.
Az újratervezett, félig zárt felületű (BMW i4) és hálómotívummal ellátott BMW hűtőrácsnak köszönhetően a frontrész még magabiztosabb kiállást garantál. A hűtőrács kerete alapfelszereltségként matt króm, az opcionális extrafelszereltség részeként pedig magasfényű Black árnyalatú.
Műalkotásként megtervezett LED-technológiás első fényszórók új belső felépítéssel. Függőlegesen elrendezett helyzetjelzők, nappali menetfények és irányjelző funkciók. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető Comfort Access funkció részeként új üdvözlőfény-animáció (Welcome Light Animation). A távolsági fény elvakítás-mentes mátrix funkciójával dolgozó, adaptív LED-technológiás első fényszórók, a nagyvárosi fények és a BMW M4 CSL stílusában megrajzolt exkluzív BMW Laserlight hátsó lámpák az opcionális extrafelszereltség részei.
Az opcionális extrafelszereltség részeként BMW M sport csomag is elérhető, a BMW M Performance modellek pedig M-specifikus stílusjegyekkel is megrendelhetők. A BMW M sport csomagnak immár a magasfényű Black árnyalatú hátsó diffúzor és a nagyobb, 100 milliméter átmérőjű kipufogóvégek is részei. Gyárilag megrendelhető M Sport Pro csomag és M Carbon külső felszereltségi csomag; a típus-specifikus BMW M Performance alkatrészek az eredeti BMW alkatrészek portfólióját színesítik.

Új Cape York metál és Fire Red metál karosszériafényezési árnyalatok. A BMW Individual és speciális BMW Individual karosszériafényezési árnyalatok széles választéka is elérhető. Minden korábbinál átfogóbb személyre szabhatóság az új, 19” méretű BMW M aerodinamikai keréktárcsáknak és a duplaküllő-dizájnú, 20” méretű BMW Individual aerodinamikai keréktárcsáknak köszönhetően.
Progresszív és sportos utastér BMW Ívelt Kijelzővel és újratervezett kormánykerekekkel. Alapfelszereltségként sokszögletű, kétküllős kormány világító multifunkciós gombokkal. Az opcionális extrafelszereltség részeként bőrözött BMW M kormány három küllővel, laposabb kialakítású alsó karimával és diszkrét 12-órás jelzéssel. Utóbbit a BMW M Performance modellek esetében piros varrás váltja fel, amelyhez trikolor árnyalatú dekorvarrás is társul. A belsőégésű erőforrással szerelt modellek alapfelszereltségként kapják meg a kormány mögötti váltófüleket.
Perforált Sensatec kárpittal húzott sportülések már alapfelszereltségként. Az új, Black árnyalatú M Performtex ülőfelületek a BMW M sport csomag vagy a BMW M Performance modellek alapfelszereltségének részei. A Black/Red kéttónusú, dekoratív kontúrozással ellátott Vernasca bőrkárpit az opcionális extrafelszereltség része, ahogyan a háromféle árnyalatban elérhető BMW Individual Merino bőrkárpitozás is.
Az átfogó digitalizáció következtében a műszerfalon jelentősen kevesebb gomb és kapcsoló kapott helyet. A szellőztetés, a légkondicionáló, illetve az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető ülés- és kormányfűtés a központi kijelzőn keresztül, hangvezérléssel és – a szellőztetés esetében – a szellőzőrostélyokon található, új vezérlőpaneleken keresztül vezérelhető.
Az utastér új, Dark Graphite matt dekorbetétjei az alapfelszereltség részei. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető BMW M sport csomag alumíniumból készült, rombuszmintás, antracit árnyalatú utastéri dekorbetéteket tartogat.

Az új BMW i4 és az új BMW 4-es Gran Coupé alapfelszereltsége többek között hangulatvilágítással – amelynek a műszerfal és az ajtókárpitok új kontúrvilágítása is része – és külső-belső tükörcsomaggal bővül. Az opcionális extrafelszereltség részeként Sensatec bevonatú Luxury műszerfal még tovább finomított felületstruktúrával. Az egyes vezérlőelemek kristályüvegből készült Crafted Clarity változata ugyancsak elérhető az opcionális extrafelszereltség részeként.
A négyajtós kupé karosszériakoncepciója a praktikum, a hétköznapi használhatóság és a hosszútávú kapacitás következetes egyensúlyát garantálja – tisztán elektromos és hagyományos meghajtással egyaránt. Öt ülés és nagyméretű csomagtérajtó; a csomagtér alapesetben 470 literes térfogata a BMW i4 és a BMW 4-es Gran Coupé esetében is 1 290 literig bővíthető.
A tisztán elektromos meghajtású BMW i4 már négyféle modellváltozatban érhető el. Újdonság a palettán a BMW i4 xDrive40, amely elektromos összkerékhajtással, 295 kW / 401 lóerő maximális rendszerteljesítménnyel és egy feltöltéssel 444 – 548 kilométer (WLTP) tisztán elektromos hatótávolsággal érkezik meg az utakra. A portfóliót még a BMW i4 M50 xDrive csúcsmodell, valamint a BMW i4 eDrive40 és a BMW i4 eDrive35 alkotja.
A BMW i4 kombinált töltőegysége (CCU – Combined Charging Unit) maximum 11 kW töltési kapacitású AC járműtöltést tesz lehetővé, a modell nagyfeszültségű akkumulátora azonban akár 205 kW (a BMW i4 eDrive35 esetében 180 kW) töltési kapacitású DC ultratöltéssel is feltölthető. A BMW i4 modellváltozatai számára az egyelőre kísérleti piacokon elérhető Connected Home Charging intelligens otthoni járműtöltés is elérhető: a járműtöltési folyamatok intelligens vezérlése a napenergia-optimalizált töltést és a terhelés-optimalizált töltést, a rendszer további bővülésével párhuzamosan pedig a költségoptimalizált töltést is lehetővé teszi, dinamikus villamosenergiaárak mentén. A BMW i4 mindemellett a Plug & Charge funkcióval is felvértezhető, amely a hosszabbra nyúló utazások közben kényelmes járműtöltési megoldásokat kínál.
Az új BMW 4-es Gran Coupé többféle erőforrással érhető el. A palettán a BMW M440i xDrive Gran Coupé 275 kW / 374 lóerő maximális teljesítményre képes, soros hathengeres benzinmotorja, valamint két négyhengeres benzinmotor, egy soros hathengeres dízel és egy négyhengeres dízel is megtalálható. A hathengeres erőforrások és a négyhengeres dízelmotor hatékonyságát 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológia fokozza. Mindegyik erőforráshoz nyolcfokozatú Steptronic automataváltó kapcsolódik, már az alapfelszereltség részeként. A motorerőt klasszikus hátsókerék-meghajtás vagy BMW xDrive intelligens összkerékhajtás továbbítja az úttestre, modellváltozattól függően.

 

 

 

A futómű-technológia típus-specifikus hangolásának köszönhetően az új BMW i4 és az új BMW 4-es Gran Coupé minden vezetési szituációban garantálja a márkára jellemző sportos vezethetőséget. A Servotronic funkcióval dolgozó elektromechanikus kormánymű, az integrált fékrendszer és a hajtásfüggő kipörgés-korlátozás az alapfelszereltség része. A BMW M sport csomaggal felszerelt modellek BMW M sport futóművel, változó áttételű sport kormányművel dolgozó adaptív M futóművel és BMW M sport fékrendszerrel is felvértezhetők. A BMW i4 alapfelszereltségének a hátsó tengely levegős futóműve is része.
Az új BMW i4 és az új BMW 4-es Gran Coupé a biztonságos és kényelmes járművezetést, illetve parkolást lehetővé tevő intelligens rendszerek rendkívül széles tárházával büszkélkedhet. Az előzési tilalmakra is figyelmeztető sebességhatár-kijelzés (Speed Limit Info), a frontirányú ütközésre figyelmeztető rendszer (Front Collision Warning), a parkolóasszisztens (Parking Assistant), a tolatókamera (Reversing Assist Camera) és a tolatási segédlet (Reversing Assistant) az alapfelszereltség része. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető tételek között a kormányzó és sávtartó asszisztenssel (Steering and Lane Control Assistant), valamint a Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomattal (Active Cruise Control with Stop & Go) dolgozó Driving Assistant Professional csomag és a Parking Assistant Plus parkolóasszisztens is megtalálható.
A QuickSelect koncepció szerint felépített, alapfelszereltségként kínált új BMW iDrive kijelző- és járművezérlő technológia új szintre emeli az új BMW i4 és az új BMW 4-es Gran Coupé egyszerű és intuitív járművezérlését. Középpontban az érintésekkel és élőbeszéd útján történő vezérlés. Új, áttekinthetően elrendezett funkciókkal dolgozó főképernyő, a felhasználói felület vezetőhöz közelebb eső oldalán pedig függőlegesen elrendezett, élő ikonok. A QuickSelect koncepció lehetővé teszi a kívánt funkciók egyetlen lépésben történő, almenük nélküli aktiválását. A központi kijelző alsó éle mentén elérhető menüsáv a légkondicionáló funkcióihoz kínál közvetlen hozzáférést. A BMW Intelligent Personal Assistant új nyelveken és új grafikákkal is elérhető.
Alapfelszereltségként BMW Live Cockpit Plus műszerfal-elrendezés BMW Maps felhőalapú navigációs rendszerrel. A járműtöltésre optimalizált útvonaltervezés egyedülálló a BMW i4 szegmensében. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezésnek a BMW Head-Up kijelző és a kiterjesztett nézet (Augmented View) is része.
Egyszerűsített kezdeti bejelentkezés a modell fedélzeti operációs rendszerébe és okostelefon-szinkronizálhatóság a BMW ID segítségével és QR kód beolvasásával. A My BMW okostelefon-alkalmazás valós időben mutatja az autó részletes állapotát és távolról vezérelhető funkciókhoz kínál hozzáférést. Utóbbiak között a BMW i4 nagyfeszültségű akkumulátorának töltésvezérlése és az utastér előklimatizálása is megtalálható.
A BMW ügyfeleinek személyes eSIM kártyája mindkét modellben aktiválható. Optimalizált járműkapcsolat az 5G mobiltechnológiának köszönhetően, már alapfelszereltségként. A parkolási díjak és az üzemanyagszámlák digitálisan, az autóból is rendezhetők.

 

 

 


Az új BMW i4 elérhető modellváltozatai
BMW i4 eDrive35

Erőforrás: a BMW eDrive hajtáslánc-technológia legkorszerűbb, ötödik generációja a hátsó tengelyen dolgozó elektromos motorral

Hajtás: hátsókerék-meghajtás

Maximális rendszerteljesítmény: 210 kW / 286 lóerő percenkénti 6 000 főtengely-fordulatnál

Csúcs rendszer-forgatónyomaték: 400 Nm percenkénti 0 – 4 500 főtengely-fordulat között

Gyorsulás 0-100 km/óra: 6,0 másodperc

Kombinált energiafogyasztás (WLTP): 15,1 – 19,3 kWh / 100 km*

Tisztán elektromos hatótávolság (WLTP): 386 – 500 kilométer*
CO2-osztály: A

BMW i4 eDrive40

Erőforrás: a BMW eDrive hajtáslánc-technológia legkorszerűbb, ötödik generációja a hátsó tengelyen dolgozó elektromos motorral

Hajtás: hátsókerék-meghajtás

Maximális rendszerteljesítmény: 250 kW / 340 lóerő percenkénti 8 000 főtengely-fordulatnál

Csúcs rendszer-forgatónyomaték: 430 Nm percenkénti 0 – 5 000 főtengely-fordulat között

Gyorsulás 0-100 km/óra: 5,6 másodperc

Kombinált energiafogyasztás (WLTP): 15,4 – 19,4 kWh / 100 km*

Tisztán elektromos hatótávolság (WLTP): 468 – 600 kilométer*
CO2-osztály: A

BMW i4 xDrive40

Erőforrás: a BMW eDrive hajtáslánc-technológia legkorszerűbb, ötödik generációja az első és a hátsó tengelyen is egy-egy elektromos motorral

Hajtás: elektromos BMW xDrive intelligens összkerékhajtás

Maximális rendszerteljesítmény: 295 kW / 401 lóerő percenkénti 8 000 főtengely-fordulatnál

Csúcs rendszer-forgatónyomaték: 600 Nm percenkénti 0 – 5 000 főtengely-fordulat között

Gyorsulás 0-100 km/óra: 5,1 másodperc

Kombinált energiafogyasztás (WLTP): 16,6 – 20,5 kWh / 100 km*

Tisztán elektromos hatótávolság (WLTP): 444 – 548 kilométer*
CO2-osztály: A

BMW i4 M50 xDrive

Erőforrás: a BMW eDrive hajtáslánc-technológia legkorszerűbb, ötödik generációja az első és a hátsó tengelyen is egy-egy elektromos motorral

Hajtás: elektromos BMW xDrive intelligens összkerékhajtás

Maximális rendszerteljesítmény: 400 kW / 544 lóerő

Csúcs rendszer-forgatónyomaték: 795 Nm

Gyorsulás 0-100 km/óra: 3,9 másodperc

Kombinált energiafogyasztás (WLTP): 17,5 – 22,0 kWh / 100 km*

Tisztán elektromos hatótávolság (WLTP): 413 – 522 kilométer*
CO2-osztály: A

Az új BMW 4-es Gran Coupé elérhető modellváltozatai
BMW 420i Gran Coupé

Motor: soros négyhengeres benzinmotor

Hengerűrtartalom: 1 998 ccm

Maximális teljesítmény: 135 kW / 184 lóerő percenkénti 5 000 – 6 500 főtengely-fordulat között

Csúcs forgatónyomaték: 300 Nm percenkénti 1 350 – 4 000 főtengely-fordulat között

Váltó: nyolcfokozatú Steptronic automataváltó

Hajtás: hátsókerék-meghajtás

Gyorsulás 0-100 km/óra: 7,9 másodperc

Átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 6,6 – 7,3 liter / 100 km*

Kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 150 – 166 gramm / km*
Emissziós besorolás: Euro 6e
CO2-osztályok: F – E

BMW 430i xDrive Gran Coupé

Motor: soros négyhengeres benzinmotor

Hengerűrtartalom: 1 998 ccm

Maximális teljesítmény: 180 kW / 245 lóerő percenkénti 4 500 – 6 500 főtengely-fordulat között

Csúcs forgatónyomaték: 400 Nm percenkénti 1 600 – 4 000 főtengely-fordulat között

Váltó: nyolcfokozatú Steptronic automataváltó

Hajtás: BMW xDrive intelligens összkerékhajtás

Gyorsulás 0-100 km/óra: 6,1 másodperc

Átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 7,1 – 7,9 liter / 100 km*

Kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 162 – 179 gramm / km*
Emissziós besorolás: Euro 6e
CO2-osztályok: G – F

BMW M440i xDrive Gran Coupé

Motor: soros hathengeres benzinmotor 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológiával (8 kW / 11 lóerő)

Hengerűrtartalom: 2 998 ccm

Maximális teljesítmény: 275 kW / 374 lóerő percenkénti 5 500 – 6 500 főtengely-fordulat között

Csúcs forgatónyomaték: 500 Nm percenkénti 1 900 – 5 000 főtengely-fordulat között

Váltó: nyolcfokozatú Steptronic automataváltó

Hajtás: BMW xDrive intelligens összkerékhajtás

Gyorsulás 0-100 km/óra: 4,7 másodperc

Átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 8,2 – 8,7 liter / 100 km*

Kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 186 – 199 gramm / km*
Emissziós besorolás: Euro 6e
CO2-osztály: G

BMW 420d Gran Coupé

Motor: soros négyhengeres dízelmotor 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológiával (8 kW / 11 lóerő)

Hengerűrtartalom: 1 995 ccm

Maximális teljesítmény: 140 kW / 190 lóerő percenkénti 4 000 főtengely-fordulatnál

Csúcs forgatónyomaték: 400 Nm percenkénti 1 750 – 2 500 főtengely-fordulat között

Váltó: nyolcfokozatú Steptronic automataváltó

Hajtás: hátsókerék-meghajtás

Gyorsulás 0-100 km/óra: 7,3 másodperc

Átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 4,9 – 5,5 liter / 100 km*

Kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 130 – 146 gramm / km*
Emissziós besorolás: Euro 6e
CO2-osztályok: E – D

BMW 420d xDrive Gran Coupé

Motor: soros négyhengeres dízelmotor 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológiával (8 kW / 11 lóerő)

Hengerűrtartalom: 1 995 ccm

Maximális teljesítmény: 140 kW / 190 lóerő percenkénti 4 000 főtengely-fordulatnál

Csúcs forgatónyomaték: 400 Nm percenkénti 1 750 – 2 500 főtengely-fordulat között

Váltó: nyolcfokozatú Steptronic automataváltó

Hajtás: BMW xDrive intelligens összkerékhajtás

Gyorsulás 0-100 km/óra: 7,6 másodperc

Átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 5,2 – 5,9 liter / 100 km*

Kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 138 – 156 gramm / km*
Emissziós besorolás: Euro 6e
CO2-osztályok: F – E

BMW 430d xDrive Gran Coupé

Motor: soros hathengeres dízelmotor 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológiával (8 kW / 11 lóerő)

Hengerűrtartalom: 2 993 ccm

Maximális teljesítmény: 210 kW / 286 lóerő percenkénti 4 000 főtengely-fordulatnál

Csúcs forgatónyomaték: 650 Nm percenkénti 1 500 – 2 500 főtengely-fordulat között

Váltó: nyolcfokozatú Steptronic automataváltó

Hajtás: BMW xDrive intelligens összkerékhajtás

Gyorsulás 0-100 km/óra: 5,3 másodperc

Átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 5,7 – 6,3 liter / 100 km*

Kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 150 – 166 gramm / km*
Emissziós besorolás: Euro 6e
CO2-osztályok: F – E


 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER