2013. február 11. hétfő, 16:04

 

A bissaui kormány ígérete ellenére nem látta vendégül a rally indulóit. A hivatalos záró esemény is szűk körű maradt mert a díjkiosztó helyszíne megközelíthetetlenné vált. A bissaui karnevál miatt a város délután 2-től minden nap megbénul. “Irónikus, hogy 9000 kilométert sikerült megtennünk, de a másfél kilométerre ide lévő diszkóba nem tudunk eljutni.” – jegyezte meg a futam alapítója Villám Géza.

bamako-trabantok

A Budapest-Bamako utolsó táborhelyén a bissau-guineai Canjufaban szombat reggel kezdetét vette a futam utolsó etapja. Canjufában este közösen buliztak a rally résztvevői és a helyiek. Az egyik lengyel csapat Lolka és Bolka rajzfilmeket vetített a helyi gyerekeknek, kiknek többsége még életében nem látott rajzfilmet. A faluban egyetlen TV készülék sincs. Délután a falu elöljáróinak adományokat adtak át a rally résztvevői.

Reggel az utolsó 4 autót bozótvágó késekkel támadták meg helyi bűnözők, hogy az autókra szerelt alkatrészeket és kiegészítőket ellopják. “Padló gázzal kellett menekülnünk. Ilyet még életemben nem láttam. Olyan volt, mint egy Indiana Jones film” – mondta Vanyák László a versenybírói busz sofőrje, aki megvárta a táborbontást.

bamako-cel

Harminc kilométer vörös salakos út után a versenyzők betonon folytatták az utat a fővárosig, Bissauig. A 142 induló csapatból 83-an gördültek át a hivatalos célkapun. A Citroen kacsa és a két Trabi is sikeresen teljesítette a távot.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER