2013. január 28. hétfő, 11:28

 

Vasárnap tovább folytatódott a Budapest-Bamako 4 napos szuper maratoni etapja, ahol 4000 kilométert kell megtenniük a versenyzőknek az első marokkói táborig. Az etapon a legnagyobb nehézséggel Fekete Pákónak kellett megbirkóznia.

Tegnap délután a Genovából Marokkóba tartó kompról leszállították a határőrök Barcelonában, mert nem volt érvényes marokkói vízuma. A mezőny egyetlen afrikai állampolgárságú indulóját nem fogadta be Afrika. Pákót megviselték a történtek, de nem adja fel. Navigátorával, Czakó Józseffel ma hajnalban érkeztek meg Almeriába, hogy az ottani marokkói konzulátuson rendezzék a vízum problémát.

fekete-pako


A csapatok jelentései alapján a mezőny egyharmada már átszelte a Földközi-tengert. A többség pedig különböző spanyol kikötőkben éjszakázott. Az "Öcsém 40 Bamako Team" sms jelentésében így jelzett: "Várjuk a komp indulását. Jó a csapat, 20 kocsi biztos itt van Almeriaban."

A zord magyar és szlovén télből a csapatok az enyhe, napsütéses Riviérán és spanyol autópályákon rótták a kilométereket. A leggyorsabbak, akik sofőrváltós technikával vezettek, két nap alatt megtették a 3000 kilométeres európai szakaszt. Ilyenkor az egyik sofőr vezet, a másik alszik. Genovától nem voltak navigációs feladatok így navigátorra nem is nagyon volt szükség.

A legügyesebbek egészen Fezig és Marrakesig eljutottak vasárnap estig. Az eddig mind a nyolc Budapest-Bamakon résztvevő Forever More Afrika csapat tagjai tegnap már Marrakesben vacsoráztak.

A már marokkóban lévő versenycsapatok útját politikai demonstrációk és a Momahed próféta születésnapjához kapcsolódó falusi esküvők késleltették.
A Trabantokról továbbra sincs semmi hír. Utoljára Szlovéniában látták őket. A versenyt eddig egyetlen csapat adta fel. A 20-as rajtszámú, finn Land Rover Discovery váltója teljesen tönkrement. A versenybírók és a futam mentősei néhány óra múlva érkeznek meg a Tinerhirbe, hogy fogadják az érkező csapatokat.

A verseny kedd reggel 10 kor folytatódik egy 340 kilométeres, rövid, de látványos etappal. A csapatoknak a Jebel Sarhro hegység köves földútjaival kell megbírkozni és Zagoráig eljutni.

fekete-pako-bamako


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER