2013. február 05. kedd, 14:58

 

Túra kategóriában tengerparti pihenő nappal, a versenyben a legnehezebb etappal folytatódott a Budapest-Bamako. Hajnalra előkerültek az éjszaka eltűnt verseny csapatok is.

bamako-mauritania

A Budapest-Bamako túra kategóriája a tenger morajlására ébredt és korán reggel rajtolt szigorú biztonsági intézkedések közepette. A mauritán hadsereg konvojban kísérte a túra kategória indulóit a mai táborhelyre. Az indulók ugyan sérelmezték, hogy a katonai ellenőrzés lassította a haladásukat, de mindenki megértette, hogy az intézkedések a rally érdekében történtek.

mauritania-bamako


A versenyzők egy 540 kilométeres, nagyon kemény, sofőrt és navigátort próbára tevő szakaszon rajtoltak ma reggel. A 41 eredeti verseny csapatból 23-an érkeztek a tegnapi  célba, és 21-en indultak el hajnali ötkor. A mezőny a felére csökkent a budapesti rajt óta. Sokan a fővárosban szerelnek. Mások pedig technikai gondokkal küzdenek és a mauritán kemény etapokat kihagyják.

b2-beach

Az élvonalban egymás ellen ádázul küzdő szlovák Ulrichék, a cseh Subaru csapat és a magyar Gumis Ember legénysége egymás után gördültek ki, még a müezinek hajnali csodálatos éneke előtt.
A tegnap műholdas mobilon elakadását jelző 002-es team versenyzőit hajnali kettőkor mentette meg egy helyi autómentő és legénysége. Elfogyott az üzemanyaguk és utolsóként autózotak a nap folyamán. “Kikapcsoltunk mindent a kocsiban és lefeküdtünk aludni” – mondta a csapat kapitánya. Éjjel kettőkor kopogtattak az ablakon a helyiek. Az autómentés 700 Eurójukba került, de biztonságosan célba értek reggel 5 előtt.
Fekete Pákó autója, az Űrunikornis újraéledt. A testétől elvált unikornis fej egy gambiai Land Rover Defender személyében talált gazda testre. Pákó pedig autóstoppal utazik tovább Bissauba.

A mai és holnap etap eredményét holnap értékelik ki a versenybírók Szenegálban. Holnaptól Szenegálban folytatódik a verseny

bamako-rajt
(x)


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER