2013. január 31. csütörtök, 16:26

 

Tovább amortizálódnak az autók és hullanak a csapatok Marokkóban. A tegnapi Zagora-Icht etap ismét kifogott az indulókon. A verseny kategóriában közel 600 kilométeres etap már Zagora után próbára tette a csapatokat.

szereles

A Zagora és Foum Zgid közti egyébként jól járható kősivatagos szakaszt a közelmúlt esőzései jelentősen megrongálták. A kövekkel telehordott út és a veszélyesen megsüllyedt folyómedrek még a legtapasztaltabbakat is próbára tették. Sokan a napnak ezt a részét feladták és több mint 200 kilométeres kerülővel mentek vissza a Foum Zgidi oázishoz vezető úton.



A szlovén David Glumac Subaru-ja sem élte túl az éles kövekkel, veszélyes vízmosásokkal és kődobáló gyerekekkel is megáldott szakaszt. “Mikor 74 kilométernyi kősivatag után terepjárókat láttunk visszafordulni, akik azt mondták, hogy járhatatlan az út, mi is visszafordultunk.” – jelenti a Subaru pilótája. Az földút végén vették észre, hogy ereszt a benzin tankjuk. Egy élesebb szikla kilyukasztotta. Ők sokakkal együtt nem értek célba. Jelenleg is Zagorában hegesztenek.

A legtöbb csapatnak nem volt ennyire drámai a napja, de kősivatag majd mindenkitől beszedte az útpénzt defektek formájában. Úton útfélen kerekeket cseréltek tegnap a bamakosok. Az új váltóval, a versenybe visszatérő Csányi Zoltán, egy három pontos, úgy nevezett Kinder tojás bónusz feladatot azért bukott be, mert defektet kapott és a cseh Subaru Racing elhúzott mellette, pedig aznap az élen álltak.

A flúgos futam történetében először ért véget etap a marokkói Ichtben. A Bani – hegység lábainál elterülő, pálma ligetekkel szegélyezett kis oázisba a 150 csapatnak mindössze a fele ért csak be. A célba nem érők egy része még mindig Zagorában szerel vagy az etapon töltötte az éjszakát. A tábori pletykák, de meg nem erősített források szerint az egyik csapatot Zagorában tegnap kifosztották.

kerekes-szekes-no-bamako

Ichtből ma reggel 5.30-kor rajtolt a mezőny. A mai etap vége már Nyugat Szaharában lesz, Smara városa mellett. Fekete Páko, ma este érkezik meg Mauritániába és pár nap múlva onnan folytatja a futamot. A tegnapi etap értékelése jelenleg is tart.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER