2012. március 14. szerda, 20:11

 

A SEAT versenysport-részlege 2012-ben is elkötelezetten áll az FIA Túraautó-világbajnokságban (FIA World Touring Car Championship; WTCC) induló ügyfélcsapatok szolgálatára.

A márka sportosztálya ennek keretében a Volkswagen Csoport jól bevált, 1,6 literes, turbófeltöltésű benzinmotorját vette át Leon WTCC versenygépe számára. E 310 lóerőt (228 kW) és 410 newtonméter maximális forgatónyomatékot produkáló korszerű aggregát már kiváló verseny-pedigrével rendelkezik. Az új motorral szerelt Leon WTCC legfrissebb tesztjei szintén megerősítik ezen erőforrás kiváló technikáról, magas teljesítményszintről és kiemelkedő rugalmasságról szóló hírnevét. Barcelona-környéki, martorelli székhelyén a SEAT Sport jelenleg is keményen dolgozik e motor előkészítésén az ügyfélcsapatok számára. Az 1,6 literes erőforrás a szezon közben mutatkozik majd be, addig a csapatok az FIA Túraautó-bizottságának különleges engedélyével a nagysikerű, futamgyőztes TDI-erőforrással állhatnak rajthoz.



A március 11-i, monzai (Olaszország) szezonnyitón négy Leon indult az 1,6 literes turbófeltötésű benzinmotorral, míg a további autókba az idény során érkezik meg az új technika.
„Örömmel tölt el bennünket, hogy segíthetjük a WTCC mezőnyében induló ügyfélcsapatokat. Minden tőlünk telhetőt megteszünk hatékony támogatásuk érdekében, s velük együtt örülünk sikereiknek” – hangsúlyozta Dr. Matthias Rabe, a SEAT kutatás-fejlesztési alelnöke. „A versenysport mélyen a SEAT génjeibe ivódott, miközben konstruktőreink szaktudásának is látványos bizonyítéka. Márkánk rajongói minden egyes futamot nagy izgalommal várnak.”

A SEAT Leon WTCC az idén négy ügyfélcsapat, a Lukoil Racing, a Sunred Engineering, a Tuenti Racing Team és az STR (Special Tuning Racing) színeiben indul. A SEAT Sport mind a négy privát csapatot támogatja, széles körű és hatékony segítséget kínálva az évek során összegyűjtött tapasztalatai révén. A SEAT Sport szakemberei a világ 12 pályáján rendezett mind a 24 versenyen ott lesznek majd. A SEAT Leon WTCC az elmúlt évek egyik legsikeresebb verseny-túraautója, amellyel a SEAT kétszer – 2008-ban és 2009-ben – is elhódította a világbajnoki trófeát. A spanyol márka versenygépe komoly szenzációnak is számított, ugyanis 2007-ben a Leon TDI a WTCC mezőnyének első dízelmotoros autójaként állt rajthoz, mielőtt a következő két évben egyaránt bajnoki címet szerzett. Az autó és a motor egyaránt a SEAT Sport fejlesztéseként született.

A SEAT és a versenysport már több évtizede elválaszthatatlanok egymástól, a sport a márka génjeinek részévé vált. A Túraautó-világbajnokságon (WTCC) 2008-ban és 2009-ben a SEAT Leon TDI WTCC versenygéppel szerzett két bajnoki cím, illetve a Rali-világbajnokság (World Rally Championship) kétliteres kategóriájában 1996 és 1998 közötti hármas diadal csupán két példa erre. A WTCC iránti elkötelezettsége mellett a SEAT Sport számos olyan egymárkás versenysorozatban is aktív 2012 folyamán, mint például a franciaországi és mexikói SEAT Leon Supercopa vagy a SEAT Ibiza Cup Olaszországban.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER