2011. október 10. hétfő, 13:16

 

A Mii formájában napjaink nagyvárosi életstílusának tökéletes autóját mutatja be a SEAT. A Mii valóban könnyebbé teszi az életet – kiemelkedő használati értékével, vezetése különlegesen élvezetes élményével, magas fokú gazdaságosságával és innovatív technikáival.

seat-mii

A Mii a SEAT sportosan mediterrán stílusát a legmagasabb színvonalú kidolgozási minőséggel és rengeteg egyéni kialakítási lehetőséggel ötvözi. Ennek szellemében kiváló teljesítmény-ár aránya, illetve rendkívül kedvező üzemeltetési költségei – a SEAT márkára oly jellemző módon – igen széles körben teszik könnyen elérhetővé a vezetés Mii kínálta élményét. Hazai piacán, azaz Spanyolországban, a Mii még 2011 vége előtt megérkezik a márkakereskedőkhöz, míg Európa további piacaira 2012-ben várható.

Mindössze 3,56 méteres hosszúságával a Mii tökéletes méretű napjaink nagyvárosi környezetéhez. A Mii először háromajtós változatában jelenik meg, az ötajtós kivitel 2012 során érkezik a piacra. Új fejlesztésű, 1,0 literes benzinmotorjai 44 és 55 kW (60 és 75 LE) teljesítményükkel – tekintettel a Mii viszonylag csekély, 854 kilogrammos saját tömegére – könnyed mozgékonyságot és példamutató gazdaságosságot ígérnek: a Mii Ecomotive átlagos széndioxid-kibocsátása kilométerenként 97 gramm. A Mii az innovatív technikák terén is vezet, a városi forgalomban például „City Safety Assist” rendszere fokozza a biztonságot, míg a „SEAT Portable System” mindeddig ismeretlen módon kombinálja a fejlett szórakoztató, navigációs, telefon- illetve egyéb járműfunkciókat.

„Az új Mii a nagyvárosi mindennapok tökéletes partnere. Friss és fiatalos, egészen a legapróbb részleteiig átgondolt és a legmagasabb színvonalú kidolgozási minőség jellemzi. A Mii a SEAT letisztult egyéniségét képviseli a szubkompakt-szegmensben, ahol a piac jelentős hányadát hódíthatja majd meg” – fejtette ki James Muir, a SEAT S.A. elnöke. „A Mii ezért a SEAT modellportfoliójának igen jelentős kiegészítése, egyben további fontos lépés vállalati stratégiánk megvalósításának útján. A Mii megjelenése a SEAT valaha indított legszélesebb körű modelloffenzívájának kezdetét jelenti”.

seat-mii-kisauto

Konstrukció
Bár a Mii méretéből fakadóan igazán könnyedén talál utat a legszűkebb parkolóhelyre is, optimális térkihasználásának köszönhetően mégis bőséges helyet kínál négy személy számára is. Emellett 251 literes térfogatával kategóriája egyik legnagyobb csomagterével is szolgál, amely a hátsó üléstámla lehajtásával akár 951 literig is bővíthető.

A Mii számára azonban a városhatár korántsem jelenti lehetőségei végét. Kiemelkedő térkínálata, magas fokú kényelme és – csekély saját tömegének is nagyban köszönhető – sportos menettulajdonságai a SEAT újdonságát a hosszú túrák során is ideális partnerré avatják.

„A Mii mindössze 3,56 méterén kimondottan harmonikus összhangban kínálja innovatív technikáit” – mutatott rá Dr. Matthias Rabe, a SEAT kutatási és fejlesztési elnökhelyettese. „Csekély saját tömegével és korszerű hajtásrendszereivel a Mii határozottan sportos, ám különösen gazdaságos is egyben. Kényelme, belső méretei és biztonsága olyan színvonalat képviselnek, amivel egyébként csupán a magasabb járműkategóriákban találkozhatnánk."

Design – Letisztult és modern mediterrán karakter
Karakteres és semmi mással össze nem téveszthető – a Mii mindjárt az első pillantásra a SEAT nagy családjának tagjaként azonosítható. Orrkialakítása a márka jellegzetes „Nyíl-motívumát” („Arrow Design”) fejleszti tovább, míg oldalnézetét hangsúlyos kerékjáratai és karcsú tetőoszlopai határozzák meg. Farán a háromszög-osztású lámpatestek egészen újszerű fénydesignja tűnik fel. Megjelenésének meghatározó karakterét tökéletes arányai adják, amelyek 1,64 méteres szélességéből, 2,42 méteres tengelytávjából, illetve karosszériája szokatlanul rövid első és hátsó túlnyúlásából adódnak. Meredek hátsó szélvédője nagyban hozzájárul a Mii különösen kedvező térkínálatához, az optimális funkcionalitás pedig a szuperkompakt szegmensben is döntő jelentőségű.

„A Mii szülővárosa, Barcelona szellemiségét képviseli” – hangsúlyozta Alejandro Mesonero-Romanos, a SEAT Design új igazgatója. „Karakterét modern, egészen egyéni, mégsem túl harsány személyiség jellemzi. A Mii a korszerű, mégis időtlen értékek stílusát tükrözi: minden részlete precízen kidolgozott, ami azonban egyetlen vonala esetében sem hat túlzottan soknak. A Mii-vel mindenki számára elérhetővé kívánjuk tenni a sportos karaktert és a minőségi designt.“

Modern és letisztult formák, illetve kiemelkedő funkcionalitás jellemzi a Mii utasterét is. Műszerei és kezelőelemei tökéletes ergonómiája harmonikus összhangban áll igényesen kidolgozott felületeivel, amelyek az egyes felszereltségi szintek színes betéteivel és díszítőberakásaival varázsolhatók egészen egyedivé. Teljes egészében új fejlesztésűek ülései is, amelyek integrált fejtámlái határozottn sportautós stílusjegyek, miközben a hosszú utazások során is magas fokú kényelemmel szolgálnak.

seat-mii-muszerfal

Biztonság – A Mii előre tekint és akár önállóan is fékez
Egyedülálló fejlesztés e kategóriában a „City Safety Assist” rendszere, amely a városi forgalomban veszélyt érzékelve figyelmezteti a vezetőt, vagy akár önállóan is fékezést aktiválhat. A menetirányban feltűnő járműveket lézerszenzor érzékeli, függetlenül attól, hogy éppen mozgásban vannak-e. Amennyiben a 30 kilométer/óra alatti sebességtartományban ütközés veszélyét állapítja meg, a rendszer figyelmeztető jelzést ad ki a vezető számára. Ha a sofőr nem reagál, a Mii önállóan is fékezhet, sok esetben meg is előzve az ütközést, vagy legalább mérsékelve annak következményeit. A „Safety Pack” összeállításában a „City Safety Assist” funkció az elektronikus menetstabilizáló rendszerrel (ESP) együtt jelenik meg.

A következetes könnyűszerkezetes építés szellemében született konstrukciója eredményeképpen a Mii saját tömege mindössze 854 kilogramm. Karosszériaszerkezete a modern high-tech kiváló példája, amely túlnyomórészt nagyszilárdságú, valamint formakeményített acélfajtákból épül fel. Kiemelkedő szilárdsága révén magas fokú minőségérzettel szolgál, miközben kiváló passzív biztonságot kínál. A szériakivitelhez tartozó oldallégzsákjai különösen nagy méretűek, hatékonyan védve a fejet és a felsőtestet.

Hajtásrendszer – Fürge mozgékonyság, csekély fogyasztás
A Mii rövid motorházfedele alatt korszerű erőforrások teljes egészében új fejlesztésű generációjának tagjai rejtőznek. Egyliteres összlökettérfogatával e kompakt háromhengeres kifejezetten könnyű, kompakt és kulturált járású konstrukció. Két, 44 és 55 kilowattos (60 és 75 LE) teljesítménylépcsőjében egyaránt könnyed mozgékonysággal és meggyőző dinamikával ruházza fel a SEAT újdonságát, s korántsem csupán a városi forgalomban.

A 160 és 171 kilométer/óra végsebességre képes változatok átlagos tüzelőanyag-fogyasztása 100 kilométerenként 4,5 illetve 4,7 literre adódik, ami a 35 literes üzemanyagtartállyal együtt tekintélyes hatótávval – vagyis a vezetés hosszan tartó élményével – szolgál, mégpedig igen alacsony üzemeltetési költségszint mellett.

seat-mii-varosi-kisauto

Különösen magas szinten műveli a gazdaságosságot a Mii két Ecomotive-változata, ugyancsak 44 és 55 kW (60 és 75 LE) teljesítménnyel. Az automatikus motorleállítás és -indítás (Start-Stop System) illetve a fékezési fázisok alatti energia-visszatáplálás (rekuperáció) rendszereinek, valamint további fogyasztáscsökkentő megoldásoknak köszönhetően e modellek 100 kilométerenként átlagosan mindössze 4,2 liter tüzelőanyaggal is beérik, amihez kilométerenként csupán 97 gramm széndioxid kibocsátása párosul. A későbbiekben megjelenő földgázüzemű (CNG) kivitelében pedig az apró SEAT széndioxid-kibocsátása mindössze 86 g/km értéken alakul majd, ami mindjárt a világ egyik legtisztább üzemű autójává is avatja a Mii e változatát. Manuális sebességváltója alternatívájaként a Mii automatizált váltóművel is szerepel majd a kínálatban, amelyben két elektromotor gondoskodik a kényelmes váltásokról.

Az infotainment-rendszer – Egyedülálló funkció segíti a gazdaságos közlekedést
A SEAT fiatalos márka, a „SEAT Portable System” pedig magától értetődően e karakter része. Az 5 col képátlójú monitorral készült innovatív megoldás a mobil alkalmazásokra egyszerűen kivehető a helyéről, miközben tökéletesen illeszkedik a jármű elektronikai rendszerébe. Sokrétű funkciói közé tartozik a navigációs rendszer, a hangvezérléssel működő telefon-kihangosító, valamint a fedélzeti számítógép. A „SEAT Portable System” integrált rádiókészülékkel és hangszórórendszerrel is kombinálható.

„A Mii magas intelligenciát képvisel, mégpedig igen kompakt formában” – emelte ki Dr. Matthias Rabe, a SEAT kutatási és fejlesztési elnökhelyettese. „A ’SEAT Portable System’ jól mutatja, hogyan lehet a vonzó technikát és az innovatív funkciókat jól érzékelhető előnyök mentén és különösen vonzó árszinten kínálni.“

A „SEAT Portable System” egyedülálló funkciói közé tartozik az Eco-Trainer is, amely sebességfokozat- és fordulatszám-ajánlással, különböző átlagértékekkel és tüzelőanyag-fogyasztási profil megalkotásával segíti a Mii vezetőjét a különösen takarékos autózásban. A „SEAT Portable System” mindemellett harmonikusan a jármű elektromos rendszerébe integrálva működik, online-letöltésekkel frissíthető folyamatosan, s a jövőben testre szabott App kínálat bővíti majd funkcióit.

Felszereltség

A három felszereltségi szint, a két „Style Pack” illetve számos extrafelszerelése révén a Mii tökéletesen vásárlói egyéni életstílusa és egyedi igényei szerint alakítható ki. A biztonság és a városi élvezetes közlekedés területén már alapmodelljei is minden lényegeset tartalmaznak, például blokkolásgátló berendezést (ABS) állítható kormányoszlopot, oldallégzsákokat illetve felső hevederrel (top tether) kiegészített Isofix gyerekülés-rögzítési pontokat. A két további felszereltségi szintet a „Reference” és a „Style” alkotja, utóbbi esetében például az elektromos ablakemelő és a központi zár is a csomag része.

Divat vagy inkább sportosság? A „Chic” és a „Sport” csomag révén szabad a választás. Az utastér ekkor speciális színekkel és díszítőberakásokkal dekorálható, de a könnyűfém keréktárcsák és a bőrbevonatú kormánykerék sem maradhat el. A „Chic” változatban krómozott elemek csomagja erősíti az igényes karaktert, míg a „Sport” összeállítás sötétített üvegekkel és sportos hangolású futóművel kelt még dinamikusabb benyomást.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Admin
0
 
 
A spanyol hivatalos oldalon a következő árak találhatók:

Mii 1.0 60 CV (44 Kw) Style 10.240 Euro
Mii 1.0 60 CV (44 Kw) Style Sport 11.040 Euro
Mii 1.0 75 CV (55 Kw) Style 10.690 Euro
Mii 1.0 75 CV (55 Kw) Style Sport 11.490 Euro

A magyar árát még nem tették közzé.
HAJMÁSI JÓZSEFNÉ
0
 
 
Új városi kis autót kell hamarosan vásárolnom, mert a régi már túl öreg.
A SEAT Mii kis autót képekről már többször megnéztem, sok jót elolvastam róla.
Nagyon tetszik!
Ár információt viszont sehol sem találtam. Kérhetek ?


Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER