2012. június 28. csütörtök, 11:40

 

Megérkezett az új Toledo. Az új limuzin dinamikus és elegáns külsejével, a SEAT-okra jellemző modern stílussal, különösen gazdaságos TSI és TDI motorjaival, praktikus megoldások sokaságával és kiemelkedő kidolgozási minőséggel jelenik meg.

seat-toledo

A SEAT összesen több mint 860 ezer példányt készített a Toledo első két nemzedékének modelljeiből, amelyek sikerének alapjául egyaránt a vonzó dizájn és a kiváló mindennapos használhatóság sajátos ötvözete szolgált. A legújabb generáció pedig bőséges térkínálatával, sokoldalúságával, magas fokú gazdaságosságával és rendkívül kedvező ár-érték arányával szintén egyértelműen ezt az utat járja. Az új Toledo így különösen vonzó megoldást kínál mindazon ügyfeleknek, akik az egész család számára ideális, praktikus, csúcsminőségű és elérhető árfekvésű limuzint keresnek, mégpedig az elegáns formák és a dinamikus vezetés élményének kárára kötött kompromisszumok nélkül.

uj-seat-toledo

A teljes egészében új fejlesztésű Toledo november közepén elsőként Spanyolországba és Portugáliába érkezik, majd 2013 folyamán Európa további országaiban is megjelenik a márkakereskedőknél. A Toledo legjelentősebb piacainak Spanyolországot követően Németország, Mexikó és Törökország számít.

Vonzó formavilág, meggyőző praktikum
Az új Toledo 4,48 méteres hosszúságával négy centiméterrel hosszabb 2004-ben megjelent elődjénél. A Toledo hagyományos csomagtér-fedéllel kialakított második nemzedékével összevetve az újdonság nagyméretű, széles rakodónyílást szabaddá tévő csomagtér-ajtóval rendelkezik. A viszonylag hosszú, 2602 milliméteres tengelytáv (80 milliméterrel hosszabb a második generációs Toledóénál) a vezető és minden utas számára egyaránt bőséges térérzettel és lábtérrel szolgál.

seat-toledo-muszerfal

„Az új Toledo vérbeli SEAT, azaz tökéletesen megfelel a mindennapok igényeinek, mégpedig a legmagasabb minőségi színvonal és megbízhatóság mellett” – hangsúlyozta Dr. Matthias Rabe, a SEAT S.A. kutatás-fejlesztési alelnöke. – „A Volkswagen Csoport legfrissebb motor-, hajtásrendszer- és futómű-technikái mindenkor élvezetes vezetésről, egyben kiemelkedő gazdaságosságról és biztonságról gondoskodnak. Üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási mutatóval pedig az új Toledo egyértelműen kategóriája legjobbjai között szerepel”

Letisztult és kifinomult formák
Az új Toledo formavilága a SEAT megújult, az IBE, IBX és IBL koncepciómodellekkel megfogalmazott márkadizájnjának következetes továbbfejlesztése. Emellett azt is egyértelműen igazolja, hogy egy ötajtós, kompakt külső méretek jellemezte lépcsőshátú limuzin is felruházható érzelmekben különösen gazdag, kifejezetten sportos és elegáns karakterrel.
Széles, szögletes fényszórói a márka legfrissebb dizájn-génjeit tükrözik, s a trapézt formáló, extrém karcsú hűtőráccsal, az alacsony légbeömlő nyílásokkal, valamint a hangsúlyosan vízszintes formájú hátsó lámpatestekkel vizuálisan még szélesebb hatást kölcsönöznek az autó számára.

Tervezői különösen finom vonalú tetőívet alkottak, amely kifejezetten elegáns motívumként vezet a széles - a far formáiból lágyan kiemelkedő - C-oszlopokig. Erősen megdöntött hátsó szélvédője határozott kupévonásokkal ruházza fel az új SEAT-ot, ám sokoldalúsága és funkcionalitása kárára kötött kompromisszumok nélkül.

Legkorszerűbb motorok
Teljes egészében új fejlesztésként az új Toledo motorpalettáját a Volkswagen Csoport legkorszerűbb technikái alkotják. A csúcsot a rendkívül hatékony üzemű, 1,2 és 1,4 literes TSI és az 1,6 literes common-rail TDI konstrukciók képviselik. A legerősebb 1.4 TSI benzines változathoz a 7-fokozatú, kettős tengelykapcsolós sebességváltó (DSG) is rendelhető. A benzines erőforrások teljesítménye 55 kW (75 LE) és 90 kW (122 LE) között alakul, az Ecomotive változat átlagos szén-dioxid-kibocsátása pedig kilométerenként mindössze 116 gramm. Az 1,6 literes összlökettérfogatából 77 kW (105 LE) teljesítményt produkáló TDI dízelmotor Ecomotive kivitele szintén a kategóriában legjobbnak számító, kilométerenként átlagosan 104 gramm szén-dioxid-kibocsátással üzemel. A SEAT 2013-ban egy további, 66 kilowattos (90 LE) TDI aggregáttal tervezi bővíteni a Toledo dízelmotorjainak palettáját.

Magas alapfelszereltség

Az új SEAT Toledo minden változatának biztonsági alapfelszereltségében szerepel a vezető- és utasoldali légzsák, az első oldallégzsákok és a fej/mellkas légzsákok. Az alapmodell központi zárat, két részre osztott, lehajtható hátsó üléstámlát és elektromos első ablakemelőket is tartalmaz. A még gazdagabban felszerelt „Reference” és „Style” kivitelek a kényelem és a dizájn területén számos további extrafelszereléssel is szolgálnak.



A SEAT a Volkswagen Csoport tagjaként a multinacionális vállalat székhelye Martorell (Barcelona), s teljes termelése mintegy 80 százalékát a világ 75 országába exportálja. A SEAT piacvezető márka Spanyolországban, 2011-es összforgalma mintegy 350 ezer gépkocsi értékesítésével meghaladta az ötmilliárd eurót.

A SEAT három barcelonai gyárában – Zona Franca, El Prat de Llobregat és Martorell –  több mint 14 ezer dolgozót foglalkoztat. A márka további modelljei mellett itt készülnek a nagysikerű Ibiza és León sorozatok is, míg az Alhambra a Volkswagen Csoport palmelai (Portugália) létesítményében, a SEAT Mii pedig Pozsonyban gördül le a szerelőszalagról.

A spanyol multinacionális vállalat saját „szellemi központtal” rendelkezik, ahol több mint 900 kutató és mérnök alkotja együtt az „K&F” területén az innováció folyamatos hajtóerejét Spanyolország első számú ipari befektetője számára. Összhangban a környezetvédelem iránti egyértelmű elkötelezettségével, a SEAT tevékenységét mindenkor alapvetően a hosszú távú fenntarthatóság, vagyis a szén-dioxid-kibocsátás mérséklése, az energiatakarékosság, valamint az anyagok és erőforrások újrahasznosítása jegyében alakítja.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER