2011. szeptember 02. péntek, 09:36

 

Ősztől az Exeo felfrissítve kínálja visszafogottan elegáns megjelenését, erőteljes TDI-motorjait pedig még gazdaságosabb üzem jellemzi majd. Új fejlesztései nyomán a sportos és kényelmes Exeo illetve a tágas és dinamikus Exeo ST még vonzóbb ajánlatként szerepelhet a palettán.

 

seat-exeo

A széndioxid-kibocsátás minden dízelváltozat esetében jelentősen, kilométerenként mintegy 7 grammal, 129 g/km (Exeo ST: 132 g/km) értékre mérséklődik, kategóriájuk egyik leggazdaságosabb és legtisztább üzemű modelljévé avatva őket. Üzemanyag-fogyasztásuk várhatóan szintén a jelenlegi 5,2 l/100 km (Exeo ST: 5,3 l/100 km) alá csökken.

Az Exeo gazdaságosságának e fejlesztése azonban csupán az első lépést jelenti, amelyet 2012-ben az automatikus motorleállítás és indítás rendszerének (Start/Stop rendszer) bevezetésével továbbiak is követnek majd.
A motort az autó álló helyzetében – például közlekedési lámpa előtt várakozva – önműködően leállító berendezés alkalmazásával jelentősen tovább mérsékelhető az üzemanyag-fogyasztás és a széndioxid-kibocsátás, utóbbi esetében a cél a kilométerenként 120 grammos határ alatti régió. Gazdaságossága e jelentős növelését azonban tervezői korántsem az Exeo dinamikus menetteljesítményei kárára kötött kompromisszumok árán kívánják elérni.
Alacsony károsanyag-kibocsátása révén az Exeo kategóriája egyik leghatékonyabb üzemű modelljévé léphet elő, különösen a károsanyag-kibocsátást kulcsfontosságú tényezőként kezelő flottavásárlók körében fokozva tovább versenyképességét.

A SEAT Exeo számos erősségének egyike, letisztult formai nyelvezete. Átdolgozott orrkialakításával limuzin és kombi változata egyaránt kifejezőbb arculatot nyert, új, extrafelszerelésként rendelhető bi-xenon fényszórói pedig a SEAT formavilágára oly jellemző „nyíl-motívumot” testesítik meg. Az energiatakarékos LED-technikával működő nappali világítás határozott rajzolatú, éles szögek jellemezte „szárny-formái” precízen kidolgozott, egyben dinamikus arculatot kölcsönöznek az Exeo számára.


Új fényszórók
E világítóegységek kifinomult designja kiválóan példázza mindazon részletek iránti figyelmességet, amely az Exeo tervezését és kifejlesztését mindvégig jellemezte. Hűtőrácsa új, méhsejt mintázatú betétjével, a szintén LED-technikájú hátsó lámpatestekkel és a teljes egészében új fejlesztésű 17 és 18 col peremátmérőjű könnyűfém keréktárcsákkal az Exeo modelleket immár még atletikusabb és dinamikusabb megjelenés jellemzi, éjjel és nappal egyaránt. Utasterét új kárpitanyagokkal frissítették fel, bőrbevonatú sportkormánya pedig még inkább prémiumkaraktert idéző megjelenést és tapintást kínál, a SEAT részletek iránti már-már szenvedélyes figyelmének újabb jól érzékelhető megnyilvánulásaként.


Minden TDI-modell tovább csökkentett üzemanyag-fogyasztással és károsanyag-kibocsátással
Műszaki szempontból a tervezők a gazdaságosság további növelésére helyezték a hangsúlyt. Az egyes erőforrásokon ennek szellemében végzett szisztematikus fejlesztések eredményeképpen minden TDI-változat széndioxid-kibocsátása mérséklődött, mégpedig kilométerenként mintegy 7 grammal. A 88 illetve 105 kW (120 és 143 LE) teljesítményű, manuális sebességváltóval szerelt limuzinok széndioxid-kibocsátása így immár a kilométerenként 130 grammos határ alá mérséklődik.

seat-exeo-utaster

Az Exeo kedvező költségszint mellett kínálja a vezetés élménye és a színvonalas minőség ötvözetét
E legfrissebb generációjában az Exeo vonzóbb ajánlatként jelenhet meg a business-kategória vásárlói számára, akik legalább akkora hangsúlyt fektetnek az élvezetes vezetésre és a prémium karakterre, mint a gazdaságosságra, a mindennapos használhatóságra és az alacsony költségszintre. Az Exeo a visszafogott és elegáns stílus, a legkorszerűbb technikák, a kiemelkedő minőség és a kiváló ár-érték arány egyéni ötvözetével szolgál.


Kiemelkedő precizitás és prémium-karakter
Sportos dinamikája mellett a SEAT Exeo elsősorban kiemelkedő precizitás és prémium-karakter jellemezte stílusával tűnik ki. E magas fokú minőségérzet alapjául kiemelkedő szilárdságú karosszériaszerkezete és rendkívül pontos irányíthatósági tulajdonságai szolgálnak. Kívül és belül egyaránt magas színvonalú kidolgozási minősége a részletek iránti figyelmesség bizonyítéka, jól érzékeltetve mindazon precizitást és igényességet, amellyel az Exeo a Barcelona-környéki Martorell üzemében készül. Mindezen erényeit első osztályú anyagválasztással és felületi kialakításokkal, valamint a legújabb kényelmi és információs felszerelések kínálatával teszi teljessé.


Exeo ST még kedvezőbb mindennapos használhatósággal
Nem kevesebb, mint 4,66 méteres hosszúságával az Exeo a középkategória presztízskarakterű atlétája, amely öt személy számára is kényelmes helyet, illetve hasonlóan nagyvonalúan méretezett csomagteret kínál. Az Exeo ST modellt praktikus kombi változatként jóval szélesebb körű használhatóság jellemzi. Csomagtere 442 és 1.354 liter közötti térfogattal szolgál, s széles csomagtér-ajtaja illetve magas fokú variálhatósága révén az Exeo ST az aktív és sportos életstílus illetve a sikeres napi munka egyaránt ideális partnere.

exeo-legzsakok

A legkorszerűbb technika a dinamika és a biztonság szolgálatában
A SEAT karakteresen sportos vezetési élményét a legkorszerűbb technikák szolgálják. Motorkínálata 88 és 155 kW (120 - 210 LE) között ível. A common-rail közvetlen befecskendezéssel működő, legújabb TDI-aggregátokat egyaránt kiemelkedő vonóerő, rendkívül kulturált járás és magas fokú gazdaságosság jellemzi. A kényelemre különös hangsúlyt fektető vezetők számára a kormánykerék-kapcsolóbillentyűkkel kiegészített multitronic sebességváltó szolgálhat a manuális váltóművek vonzó alternatívájaként. E gazdaságos automata konstrukció extrafelszerelésként a 2.0 TSI (147 kW/200 LE) és a 2.0 TDI (105 kW/143 LE) motorok mellé rendelhető.

A SEAT Exeo különösen biztonságos modellnek is számít kategóriájában. Ütközésbiztonsági szempontból is optimalizált karosszériaszerkezete olyan széles körű szériafelszereltséggel egészül ki, amely – a vezető térdlégzsákjával együtt – hét légzsákot, a blokkolásgátló (ABS) és az elektronikus fékerő-elosztás rendszereivel kiegészített elektronikus menetstabilizálót (ESP), valamint gumiabroncs-nyomásellenőrző funkciót is tartalmaz. Hasonlóan széles körű a high-tech extrák választéka is, egyebek mellett DVD-alapú navigációs rendszerrel, dinamikus kanyarvilágítással működő bi-xenon fényszórókkal és a Bose hangrendszerével.

exeo-vaz


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER