2011. április 21. csütörtök, 20:21

 

A SEAT megkezdte az első pályázók továbbképzését, akik az Audi Q3 termelőcsapatába jelentkeztek. Az elkövetkező hetek során az összesen 1.200 jelentkező – akik közül a vállalat végül mintegy 700 alkalmazását tervezi – első 150 fős csoportjának képzése folyik, akik már az első oktatási modulon vehetnek részt a SEAT Oktatási Központjában.

seat-gyar-audi-q3-gyartasa

A Katalán Kormánnyal (Generalitat) március 16-án kötött megállapodás értelmében a Katalán Munkaügyi Központ (Catalan Labour Service; SOC) mintegy 11 ezer, a SEAT kínálta munkalehetőség iránt érdeklődő olyan jelentkező anyagát dolgozta fel, akik személyes profilja megfelel az elvárásoknak (állástalan, s részt vett már ipari jellegű, középfokú vagy annál magasabb szintű oktatáson).

Az SOC a végzettség, manuális tesztek illetve személyes interjúk alapján jelenleg értékeli ki a jelentkezéseket, hogy ezt követően kiválassza a SEAT képzésén résztvevő 1.200 főt. Az első sikeres pályázók máris részt vehetnek az oktatáson, akiket az SOC által végzett értékelés ütemében továbbiak követnek majd.

Az oktatási programot az Audi Q3 gyártásához kapcsolódó munkaerőigény nyomán szervezték, s a SEAT Zona Franca-i illetve martorelli oktatási központjában 176 órányi elméleti és gyakorlati képzést foglal magában. A tanfolyamot sikeresen elvégzők közül a vállalat május végére tervezi a munkaerő-felvételt.

Az Audi Q3 martorelli gyártása 1.500 SEAT dolgozót igényel, akik közül 700 újonnan léphet be a vállalathoz. Az Audi és a SEAT egyaránt 300 millió eurós beruházással indította e projektet, amely nagyban hozzájárulhat a martorelli gyár kapacitásának teljes kihasználásához.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER