2011. május 19. csütörtök, 16:54

 

A SEAT IBE prototípusát a Barcelonai Autószalon (Barcelona Motor Show) és az Autótervezők Szövetsége (Automobile Engineers Society; STA) közös szervezésében rendezett, az autóipari szektor legjobb műszaki fejlesztéseiért járó díjak kiosztóján különdíjjal (Special Mention) ismerték el.

 

seat-ibe-kulondij-barcelona

Ez a kitüntetés azért is különösen értékes a SEAT számára, mivel egyértelműen jelzi, hogy a vállalat projektjei milyen jelentős mértékben erősítik a hosszú távon fenntartható környezetvédelem és az elektromos mobilitás iránti elkötelezettségét.

Az első alkalommal a 2010-es Párizsi Autószalonon bemutatott SEAT IBE projekt “magas színvonalú műszaki tartalma és innovatív megoldásai” révén vívta ki a zsűri elismerését. Mindemellett azzal is megszolgálta e kitüntetést, hogy hűen testesíti meg a spanyol márka a közeljövő nagyvárosi kompakt sportkupéjáról alkotott elképzeléseit, amelynek hajtásáról erőteljes, mérsékelt tömegű, 102 LE (75 kW) teljesítményű elektromos erőforrás gondoskodik, nulla károsanyag-kibocsátás mentén.

Mint Dr. Matthias Rabe, a SEAT kutatás-fejlesztési alelnöke rámutatott: “e díj tovább erősíti a SEAT tisztán vagy részben elektromos hajtású járművek fejlesztése jellemezte elektromos mobilitási stratégiáját. Szándékaink szerint csak a megfelelő időben jelenünk meg velük a piacon, az elektromos mobilitás ugyanis jóval többet jelent egy-egy elektromos hajtású autónál, sikeréhez megfelelő infrastruktúrát, energiapolitikát és fejlett járműtechnikát is igényel”. Majd így folytatta: “Célunk, hogy olyan autókat kínálhassunk vásárlóinknak, amelyek legalább jelenlegi termékpalettánkat jellemző biztonsággal, megbízhatósággal és minőségi színvonallal szolgálnak”.

A SEAT legfrissebb projektjei is jól mutatják, hogy a vállalat élen jár az elektromos mobilitás fejlesztése területén. Ilyen koncepció például a legutóbbi Genfi Autószalonon bemutatott IBX prototípus, amely fiatalos és dinamikus crossover-modellként immár a napi használat jelentős részét lefedő, 45 kilométer tisztán elektromos hatótávot kínáló, fejlett hibridhajtással rendelkezik.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER