2012. augusztus 30. csütörtök, 20:36

 

A SEAT tovább erősíti oroszországi jelenlétét, egyben bővíti terjeszkedési terveit a nemzetközi piacon. A napokban megnyílt Moszkvai Autószalonon is résztvevő spanyol márka a Volkswagen Csoporttal, mint importőrével közösen új fejezetet nyitott oroszországi tevékenységében, s még inkább igyekszik kihasználni e rendkívül fontos piacról a Volkswagen rendelkezésére álló jelentős mennyiségű tapasztalatot.

A SEAT az idei év során kétszeresére növelte oroszországi értékesítői hálózatát, amelyet – főként Moszkvában és Szentpétervárott, illetve olyan jelentős városokban, mint Jekatyerinburg, Cseljabinszk, Nyizsnyij-Novgorod, Kazany és Rosztov – összesen 22 márkakereskedő alkot. A SEAT az év végéig három további márkakereskedés megnyitását tervezi, az év eleji tízről 25-re növelve értékesítési pontjainak számát. A hálózat bővítésének fő célja az ország európai fele túlnyomó részének mielőbbi lefedése.

seat-moszkva-autoszalon

Mint James Muir, a SEAT igazgatótanácsának elnöke hangsúlyozta, Oroszország újabb kiváló példa a vállalat új stratégiájára, amelynek keretében újabb és újabb piacokon kíván megjelenni. „Nagy lehetőséget látunk a SEAT számára az olyan piacokban, mint Oroszország. A márka igényes dizájnja, magas minősége, színvonalas tervezése és innovatív technikája egészen új és friss stílust visz a dinamikus orosz piacra” – tette hozzá Muir, majd így folytatta: „A Moszkvai Autószalon kulcsfontosságú lépés a SEAT oroszországi törekvéseinek megvalósítása útján.”

A Moszkvai Autószalonon – az ország legjelentősebb éves autóipari eseményén – a SEAT oroszországi modellkínálatának bővítését jelenti be, idén ősszel ugyanis az Alhambra forgalmazását is megkezdi ott. Az Alhambra a SEAT három további, az orosz piacon már kapható modellsorozata mellé érkezik: az Ibiza három változata (három- és ötajtós, illetve kombi), a Leon és az orosz paletta csúcsmodelljeként az Altea Freetrack egyaránt a márka martorelli gyárában készül. A SEAT standján e négy modellsorozat mellett az IBx hibrid crossover tanulmányautó is feltűnik, amely a tavalyi Genfi Autószalonon az egyedi formavilág és a kiemelkedő sokoldalúság ideális kombinációjával a szaksajtó és a közönség körében egyformán komoly elismerést aratott. Oroszország rövid és hosszú távon egyaránt kiemelt fontosságú piac a SEAT számára, a márka saját moszkvai infrastruktúrával is rendelkezik növekedési tervei fokozatos végrehajtásához. Oroszországot hatalmas növekedési potenciál jellemzi, s az elkövetkező néhány év során akár Európa legnagyobb újautó-piacává is válhat. A 2011-es év során több mint 2,6 millió gépkocsi talált itt gazdára, ennél többet csupán Németországban (közel 3,2 millió) értékesítettek, de az orosz eladások 2012 első felében is igen dinamikus, 14,3 százalékos bővüléssel már az 1,4 millió darabot is meghaladták.


Értékesítési sikerek új piacokon

Napjainkban a SEAT öt legyártott autójából nagyjából négyet exportál, mégpedig a világ összesen 75 országába. A vállalat egyik fő célkitűzése ezen arány további emelése olyan új piacok elérésével, mint például Kína – ahol tavaly áprilisban vette kezdetét a SEAT piaci tevékenysége a már meglévő piacai értékesítési volumenének növelésével. Intenzív bővülést produkált 2012 első féléve során a SEAT például Mexikóban (10.214 jármű; +20,5 százalék), Algériában (5.191; +150,0 százalék) és Izraelben (3.787; +85,7 százalék). A márka olyan kiélezett piaci verseny jellemezte nyugat-európai országokban is növelni tudta eladásait ugyanezen időszak alatt, mint Németország (28.404; +8,0 százalék), az Egyesült Királyság (19.763; +6,8 százalék) és Svájc (4.159; +19,4 százalék). A spanyol márka mindemellett eddigi legnagyobb modelloffenzíváját hajtja éppen végre. Az elkövetkező hónapok során visszatér a Toledo a márka kínálatba, illetve az új Leon is megérkezik. Modellportfoliója bővítésével a SEAT jelentősen növelheti piaci lefedettségét, ideális alapként exportpiacain tervezett további eladási sikereihez.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER