2012. május 01. kedd, 21:16

 

Az Ibiza Cupra Concept a legtöményebben hordozza a SEAT génjeit – kiemelkedő teljesítmény, a legkorszerűbb műszaki tartalom és hiánytalan felszereltség, mindez következetesen megalkotott, érzelemmel teli formába öntve.

ibiza-cupra

132 kW / 180 LE, hétfokozatú DSG sebességváltó váltófülekkel, XDS elektronikus differenciálzár, nagyteljesítményű fékek – a magas műszaki színvonal éppúgy része az új Ibiza Cupra Concept-nek, mint a számos innovatív részletet felvonultató felszereltség. Jó példa erre az opcionális SEAT Hordozható Rendszer (SEAT Portable System), amely navigációs és szórakoztató funkciókat egyaránt kínál, ráadásul kivehető, hogy az autótól távol is lehessen használni.

„Új, erősen hangsúlyos formatervezésével, innovatív műszaki megoldásaival, színvonalasabb belsőterével és még tovább javított minőségével az új Ibiza Cupra Concept egyértelműen kifejezi, hogy merre tart márkánk fejlődése.” – mondta James Muir, a SEAT elnöke. „Az érzelemteli formatervezés és a kifinomult menetdinamika minden egyes kilométeren élvezetes vezetést garantál. Azért a Pekingi Autókiállításon mutatjuk be az Ibiza Cupra Concept modellt, mert ez a kompakt atléta fontos szerepet játszik majd márkánk fejlődésében ezen a kulcsfontosságú piacon.”

seat-ibiza-cupra

Kifejező formatervezés erőteljes vonalakkal
Az új Ibiza Cupra Concept kifejező formatervezése már első pillantásra is kiváló képességeiről árulkodik – a kompakt "atléta" masszív és erőteljes kiállású. A széles hűtőrácsot és erőt sugárzó levegőbeömlőket viselő új arc jól kihangsúlyozza az Ibiza Cupra Concept szélességét, testességét és erejét. Az első fényszórók kifinomult formája is igazolja, hogy a SEAT tervezői a részletekre is nagy figyelmet fordítottak. A fényszórók éles vonalai a SEAT formanyelvének jellegzetességei, ugyanakkor tökéletesen illeszkednek az Ibiza szoborszerű formájához. A fényszórók vonalát követő LED-es nappali menetfények a modellt azonosító egyedi fényjelként is szolgálnak, akárcsak a LED-es hátsó lámpák. A bi-xenon fényszórók műszakilag tökéletes megvilágítást biztosítanak, míg a méretes ködfényszórók a kanyarvilágítás szerepét is betöltik. A háromajtós sportkupé oldalnézetét határozottan megrajzolt vonalak és élek keltik életre, ezek dinamizmusát pedig az izmos hátsó vállak és a 17 colos kerekek hangsúlyozzák ki. A feketére fényezett külső tükrök erős kontrasztot alkotnak a Pekingben kiállított Cupra Concept összetéveszthetetlen Crono sárga fényezésével. Végül, de nem utolsósorban az autó erőt sugárzó hátulja is kiemeli az Ibiza Cupra különleges szerepét, hogy új mércét állítson fel a kompakt sportkocsik között – a széles lökhárító sárgára fényezett része a tekintélyes mattfekete diffúzort és a trapéz alakú kipufogócsővéget keretezi.

seat-ibiza-cupra-muszerfal

Belső tér
A külső megjelenés érzelmi töltete az Ibiza Cupra Concept belső terében, valamint a minimalista formájú és letisztult elrendezésű műszerfalon is megnyilvánul. A kivételes minőségérzet és a pontos kidolgozás a SEAT magas követelményeit tükrözik. A Cupra logóval és a DSG sebességváltó váltófüleivel ellátott új, sportos kormánykerék, az egyedi műszerek és az ikonikus Cupra külső sárga fényezésével megegyező színű oldalsó díszítéseket viselő, bőrkárpitozású sportülések egytől egyig világosan mutatják az Ibiza csúcsmodelljének különleges szerepét.  Az Ibiza Cupra Concept-tel garantált a vezetés élménye és öröme.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER