Címkék: e-Kick roller | Micro | mobilitás | Peugeot

2016. május 30. hétfő, 18:41

 

A PEUGEOT és a MICRO összefogásából megszületett az elektromos rásegítéssel működő e-Kick roller, amely a városi mobilitás új igényeinek hivatott megfelelni.

Az e-Kick a kombinált közlekedés eddig ismeretlen élményét kínálja, hiszen a rollernek köszönhetően teljes szabadságot élvezve, két keréken tehetjük meg az utolsó kilométereket az úti célunkig. Az új PEUGEOT 3008 szabadidőautó bevezetésével egy időben hullt le a lepel az e-Kick rollerről, forgalmazását 2016 utolsó negyedévében kezdi meg a PEUGEOT és a MICRO.

A mobilitás kérdése történeti távlatokban mérve is szívügye a PEUGEOT-nak: ez az egyetlen márka a világon, amely a gazdag személy- és haszonjármű-kínálat kiegészítéseként kerékpárokat, valamint két- vagy háromkerekű robogókat és rollereket is forgalmaz.  A rollerek piacán világszerte etalonként elismert MICRO pedig húsz éve kínál a családok közlekedését segítő megoldásokat.

roller-teteje

A PEUGEOT és a MICRO jövőképe azonos a mobilitás terén, amely elsősorban a belvárosok egyre nehézkesebb megközelítésének alapgondolata körül fogalmazódik meg. A PEUGEOT és a MICRO, akikben közös a gazdag tudáskincs és a minőség iránti igényesség, az elektromos rásegítésű e-Kick rollerrel egy aktívan és könnyen használható közlekedési eszközt hoztak létre. Legfőbb erénye, hogy az adott külső körülményektől és a felhasználó óhajától függően a városi helyváltoztatás rugalmas alternatívájaként számolhatunk vele.

roller-alja

Az e-Kick méretei kompaktak, súlya mindössze 8,5 kg, legfontosabb újításai a következők:

  • a MICRO által kifejlesztett « Motion Control » elektromos segédberendezés.
    A vázba integrált lítium-ion akkumulátor és a hátsó kerékagyba beépített elektromotor a felhasználó igényei szerint adagolja a rásegítést, és 12 kilométeres hatótávot tesz lehetővé. Akár 25 km/h sebességgel is közlekedhetünk a rollerrel, lassítását a fokozott biztonság érdekében a hagyományos féken kívül az akkumulátor regenerálására szolgáló motorfék is segíti.                    
  • a Peugeot Design Lab tervezői által kifejlesztett egyedi kormánykar, amely az esztétikus megjelenést nagyfokú praktikussággal ötvözi. A kormánykart egy mozdulattal egybehajtva könnyedén összecsukhatjuk a rollert, amit cipelnünk sem kell, hiszen egy keréken guríthatjuk.

Az új PEUGEOT 3008 szabadidőautó bevezetése alkalmából 2016. május 23-án bemutatott e-Kick rollert azoknak az ügyfeleknek ajánlják, akik az autózást kiegészítő mobilitási lehetőséget keresnek. A rollert az új PEUGEOT 3008 SUV csomagtartójában kialakított dokkolóban tárolhatjuk, biztosítva egyúttal az akkumulátor újratöltését, mihelyt az autó elindul. A rollert az autóból kivéve is feltölthetjük körülbelül egy óra alatt a hagyományos háztartási konnektorhoz csatlakoztatva.

« Az e-Kick egy multimodális eszköz három felhasználási lehetőséggel: közlekedés, szállítás és rakodás. A két kormánykar egy darab húzókarrá hajtható, amivel később praktikusan és elegánsan egy keréken húzhatjuk az összecsukott rollert. Szállítási állapotban a helyigénye igen kicsi, egy tömegközlekedési eszközre is gond nélkül felszállhatunk vele» – mutatja be a járművet Cathal Loughnane, a Peugeot Design Lab vezetője.

roller-hat


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

Autóspanasz.hu

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER