Címkék: árak | fiat | Fiat Tipo kombi

2017. február 18. szombat, 08:59

 

A harmadik, a kombi karosszériaváltozata érkezésével, teljessé vált a Fiat Tipo modellcsaládja.  A Fiat Tipo története 1988-ban kezdődött, 1989 az Év autója lett, majd 1995-ig gyártották, helyét a Fiat Bravo vette át. 2016-ban az Autobest szerint 13 értékelési kritérium alapján “az Európában vásárolható legjobb gépkocsi”.

 

Olasz dizájn, funkcionalitás és mindez ötvözve a kiváló ár-érték aránnyal. Ezek azok a tulajdonságok, amelyek az új Tipo szedánt, illetve ötajtós változatát egyaránt sikeressé tették és hozzájárultak, hogy a Fiat modellcsaládja az Autobest nagy presztízsű szavazásán elnyerje a "2016 legjobb vétele" címet.
A kombi megjelenésével teljessé vált a Tipo modellcsaládja, amely kiegyensúlyozott ár-tartalom-minőség arányt, a funkcionalitás és a sokoldalúság terén ennél is többet nyújt. Nyolcféle karosszéria színben kapható: fehér, pezsgő, bordó, bronz, világosszürke, sötétszürke, sötétkék, fekete.
A Tipo ezen változata 4,57 méteres hosszával a kategória élvonalába tartozó kényelmet kínál utasainak. A két első ülésen az akár 187 centiméteres testmagasságú utazók is kompromisszummentesen helyet foglalhatnak, míg hátul három, 180 centis utasnak is jut elegendő hely.


Kategóriája egyik legtágasabb, 550 literes csomagterével, a Tipo kombi autója jó választás. De, hogy valóban a legjobb vétel legyen, a konfigurálható „Magic Cargo” csomagtér-elemek beépítésével a Fiat garantálja a praktikus és rugalmas használhatóságot is. A csomagtartó padlója két szinten helyezhető el, ezáltal szabályozható a raktér magassága. A két kiemelhető oldalfal pedig választási lehetőséget kínál: szállíthatunk apró tárgyakat, vagy teljes egészében kihasználhatjuk a csomagtartó szélességét. A pillanatnyi igények szerint alakítható tágas és könnyen pakolható csomagtér a családi és szabadidős tevékenységekhez éppen úgy tökéletesen megfelel, mint ahogy eleget tesz a munkavégzéssel járó követelményeknek is.

Az osztottan is dönthető hátsó ülések lehajtva egybefüggő padlót eredményeznek. Az egységes, egyetlen síkot alkotó, szintkülönbség nélküli rakodófelület megkönnyíti pakolást. A csomagtér teljes hosszúsága meghaladja a 180 centimétert, így alkalmas akár kerékpárok, sílécek, babakocsik, vagy bőröndök szállítására is.

A Fiat számos ötletes megoldással igyekszik a Tipo család minden utasa számára a lehető legélvezetesebbé tenni a fedélzeten töltött időt. Ennek jegyében, kiviteltől függetlenül valamennyi Tipo gazdag alapfelszereltséget kínál. A kombi Lounge verzióján az alapcsomag része az innovatív Uconnect 7" HD LIVE rendszer, amelynek nagy felbontású, hétcolos érintőképernyője a táblagépekhez hasonlóan fogadja a többujjas parancsokat. A legújabb generációs rendszer Bluetooth mobiltelefon kihangosítást, audio streaming funkciót, szöveges üzenet felolvasást és hangfelismerést, AUX és USB csatlakozókat, iPod integrációt, valamint a kormánykeréken elhelyezett kezelőszerveket tartalmaz. De a Tipo igény esetén tolatókamerával és az új TomTom 3D Touch műholdas navigációs berendezéssel is rendelhető.
Fontos szerepet kaptak a fejlesztés során az Euro6-os besorolású motorok. A Tipo család mindhárom tagja az európai piacra tervezett három, eltérő teljesítményű benzines és két dízel motorváltozattal rendelhető. A benzines választékban elérhető a 95 lóerős 1,4 literes 16 szelepes, a 120 lóerős 1,4-es T-Jet, valamint a 110 lóerős 1,6 literes E-TorQ motor. Az 1,4 literes 120 lóerős motor LPG változaban is kérhető. A kínálatot a 95 lóerős 1,3-as Multijet II és a 120 lóerős 1,6-os Multijet II dízelmotor teszi teljessé.
Utóbbi már rendelhető a DCT duplakuplungos automata sebességváltóval is, amely folyamatos nyomatékleadást és vonóerő-kifejtést biztosít, ezáltal nem jelentkezik teljesítmény-vesztés a sebességváltásoknál. A duplakuplungos sebességváltó használatható automata vagy szekvenciális kézi üzemmódban, a vezető döntésétől függően kényelmesen és takarékosan, vagy dinamikus vezetési stílusban.

Fiat Tipo kombi árak
A Fiat Tipo Kombi ára 4.405.000,-Ft-tólindul, de 2017 február 16 és 25 között megrendezett nyílt napokon a Tipo mindhárom – 4 ajtós, 5 ajtós és kombi -  karosszériatípusa már 3.990.000 forinttól elérhető ajándék metálfényezéssel a Fiat magyarországi márkakereskedéseiben.
Felszereltégi szintek: Pop, Easy, Lounge.


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER