Címkék: 2017 | fiat | Fiat Panda

2016. szeptember 22. csütörtök, 15:35

 

Már rendelhető a hazai márkakereskedésekben a 2017-es Fiat Panda, amely megújulva is megőrizte sikerének egyik zálogaként ismert karakterét, és azon tulajdonságait, amelyek a Fiat funkcionális modellcsalád alappillérei : az egyedi stílus, a felhasználhatóság és az egyszerűség.

 

Megjelenése óta a Panda összetéveszthetetlen személyiséggel és jellegzetes karakterrel rendelkezik. Ezek testet öltenek a modell mindhárom változatában: a városi autóban, a 4x4-es, és a Cross kivitelekben. Ezen tulajdonságok a könnyű használhatóságban egyesülnek: a kompakt külső méretek maximális belső teret kínálnak, többféle ülésrendezési lehetőséggel, hogy számos szállítási feladatnak is eleget tegyen. Gazdaságos motorválasztéka és  a gazdag külső-belső színkombinációi révén széleskörű vásárlói igényeknek felelnek meg. A megújult design kiegészül az új Uconnect TM szórakoztató rendszerrel és az azon keresztül elérhető alkalmazásokkal, valamint aktív biztonsági rendszerekkel.



Design
A Panda formája divatosabb és sokoldalúbb mint valaha. Méretei nem változtak, 365 cm hosszú, 164 cm széles és 155 cm magas. Újdonság a két új fényezés, és a két új alumínium keréktárcsa. A megújult színek tökéletesen illeszkednek a Panda egyéniségéhez;  míg a  pasztell Bartilini piros a városi autó dinamikus természetét hangsúlyozza, addig a Sötét szürke metálszín különösen jól mutat  a városi SUV verziókon.
Az Easy felszereltségi szinthez járó 14 colos acélfelniket takaró dísztárcsák a dinamizmust és a tartósságot sugallják, míg a 15 colos könnyűfém keréktárcsák az eleganciát fokozzák. Utóbbiak az Easy és Lounge változatokhoz ezüst színben rendelhetők, a 4x4-es változathoz az alapfelszereltség részeként polírozott kivitelben járnak.
 
Utastér
Az jj Panda belseje is modern. A kormánykerék kellemes tapintású, ergonómikus kialakítású; a dupla középső küllő kétféle, ezüst vagy titán kivitelben választható, összhangban a műszerfal és az üléskárpitok színeivel. Az Easy kivitelhez opcióként a multifunciós kormány és a bőr kormányborítás is választható, ezek a Lounge változaton az alapfelszereltség részét képezik. A 4x4-es kivitel bőrkormánnyal, a hifi rendszert irányító gombokkal és titán középső küllővel készül, mely  utóbbi a Cross változatban ezüst színű. A megújult modern műszerfal grafikának köszönhetően könnyen olvasható a kijelző a vezető számára. Minden felszereltségi szinten felfrissültek az üléskárpitok színei és mintái. Az új színkombinációkat kontrasztos varrásokkal egészítették ki. Az Easy és Lounge kivitelekhez elérhető geometriai formák egyszerre teszik modernné, és elegánssá a megjelenést. A Panda 4x4-ben a stílusos középső rész egyszerre kelt kifinomult és robosztus hatást.

A Panda továbbra is kategória egyik legkedveltebb és legpraktikusabb modellje. A nagy szögben nyitható ajtók, az akár 5 fő számára is kényelmes utastére mellett, a kategóriája legnagyobb csomagterével rendelkezik: térfogata 225 literről a hátsó üléstámlák előre döntésével 870 literesre növelhető. A Fiat Panda a lehető legnagyobb szabadságot kínálja a térkihasználásban, számtalan tárolóhellyel és a sokféleképpen variálható első és hátsó üléseivel.
Motorok

A Panda motorkínálatának minden tagja teljesíti az Euro 6 károsanyag-kibocsátási normát. Az 1,2 literes négyhengeres motor benzines és benzin-LPG változatban is elérhető, teljesítménye 69 lóerő, míg az 1,3 literes Multijet  95 lóerős dízelmotorral választható. A kéthengeres 0,9 literes TwinAir turbó teljesítménye 80 lóerő, amely CNG változatban rendelhető.



Panda Uconnect
A 2017-es Panda felszereltsége minden igényt kielégít. Az Easy verzión az MP3-as rádió és a manuális klíma az alapfelszereltség része. A Lounge, a 4x4 és a Cross változatok már a Uconnect TM információs- és szórakoztató rendszerrel is rendelkeznek. A Uconnect TM okostelefon támogatást is nyújt, Android és iOS rendszerekre. A rendszer képes kezelni a Bluetooth 2.1 szabványt, mely audio streaming-et is nyújt, valamint hangfelismerő funkcióval is rendelkezik. Az AUX és az USB adatcsatlakozó a kesztyűtartóban található. MP3 lejátszásra Bluetooth-on keresztül is lehetőség van.
A Uconnect alkalmazással a telefon az autó kiterjesztésévé tud válni, az eszköz képernyőjén keresztül az összes szórakoztató funkció elérhető: rádióállomás keresés, lejátszási listák közötti váltás, hangerőállítás, hívások és szöveges üzenetek kezelése, a naptár megtekintése, vagy valós idejű időjárási adatok lekérése. Az alkalmazás az olyan internetes streaming szolgáltatások kezelését is támogatja, mint a Deezer és a TuneIn. Továbbá az olyan szolgáltatások is elérhetőek vele, mint a Find myCar, ami segít visszatalálni a leparkolt járműhöz, a még környezetkímélőbb vezetési stílust elősegítő eco:Drive, a legközelebbi márkaszervizhez elvezető Find Workshop, vagy a my:Car, ami egy elektronikus kezelési- és szervizkönyv, közvetlen segély- és vevőszolgálati kapcsolattal.

Mindezeken felül egyérintéses hozzáférést biztosít az előnyben részesített mobiltelefonos navigációs alkalmazásokhoz, mint a Google Maps vagy a Waze. A Panda Uconnect kezelői felületét úgy tervezték, hogy lehetővé tegye az okostelefon funkciók lehető legszélesebb körű használatát, így a vezető a figyelmét az útra fókuszálhatja. A legtöbb funkció csak akkor használható, ha az okostelefon Bluetooth-on keresztül csatlakozik az autóhoz.



 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER